Πραγματοποιήθηκε 11-15 Μαΐου στη Ζάκυνθο, το 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο μελών του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών, με συμμετοχή συνέδρων από όλες τις Τοπικές Διοικήσεις της Ελλάδας αλλά και ξένων Εθνικών Τμημάτων. Την Τοπική Διοίκηση Τρικάλων εκπροσώπησαν ο Πρόεδρός της κ. Κων/νος Θεοχάρης Κων/νος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Τσιγαρίδας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Αχιλλέας Μπέγας και ο Ταμίας κ. Βασίλειος Δραγούτσος.
Μετά το περάς της τελετής έναρξης του Συνεδρίου και σε κατ΄ ιδίαν συζήτηση που είχαν τα μέλη του Δ.Σ. της Τοπικής Διοίκησης Τρικάλων- παρουσία και του Διοικητή του Α.Τ. Καλαμπάκας και μέλους της Τ.Δ. Τρικάλων, κ. Αλέξανδρου Αγραφιώτη ο όποιος έτυχε να βρίσκεται στο νησί λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων- με τον κ. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη, τους γνώρισε πως εφόσον το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του, θα παρευρεθεί και στην 12η Φιλική Συνάντηση όλων των μελών του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, που θα πραγματοποιηθεί στις 2-3-4 Δεκεμβρίου 2016 στην πόλη των Τρικάλων.  Από τα μέλη του Δ.Σ. της Τ.Δ. Τρικάλων κατά την διάρκεια του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε λεπτομερή παρουσίαση της 12ης Φιλικής Συνάντησης, με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και επισκέψεις στην Καλαμπάκα και τον ορεινό όγκο της Πύλης.
Πέραν των ανωτέρω και του γόνιμου διαλόγου μεταξύ των συμμετεχόντων, κατά την διάρκεια του συνεδρίου αποφασίστηκε μεταξύ άλλων και η επαναλειτουργία του θεσμού προσφορών για τα μελή της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών "I.P.A. CLUB". Προσφορές στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν και επιχειρήσεις του Νόμου μας, παρέχοντας ειδική έκπτωση στα μέλη μας, με την υπογραφή σχετικών πρωτοκόλλων συνεργασίας και αμοιβαίες υποχρεώσεις.
Η Τοπική Διοίκηση Τρικάλων της Διεθνούς ‘Ένωσης Αστυνομικών,  μετά το φιλανθρωπικό φιλικό τουρνουά μπάσκετ που διοργάνωσε με επιτυχία τον περασμένο Μάρτιο, προς ενίσχυση του ¨Κοινωνικού Παντοπωλείου¨ του Δήμου Τρικκαίων με τρόφιμα- είδη υγείας και υγιεινής, καλείται τώρα να διοργανώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την 12η Φιλική Συνάντηση όλων των μελών της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, τον προσεχή Δεκέμβριο, ώστε οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας και να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις για τον Νομό μας.