Συνεχίζεται το επόμενο διάστημα και κορυφώνει τις δράσεις του το  5ο Φεστιβάλ Κωμωδίας, που πραγματοποιείται και φέτος από τον Δήμο Τρικκαίων και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, υπό την αιγίδα και με χρηματοδότηση και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πρόκειται για ένα πολυθεματικό φεστιβάλ με άξονα την κωμωδία και το κωμικό και με ακτίνες δράσεις όλες τις μορφές τέχνης. Μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιδέα που αποτελεί πλέον πολιτισμικό θεσμό της πόλης μας. Το φεστιβάλ, μας χαρίζει στιγμές γέλιου και ευφορίας, καθιερώνεται πλέον ένα νέος θεσμός εκδηλώσεων, δράσεων και δραστηριοτήτων, αλλά και ως ένας «διάλογος» για την εξέλιξη και ανάπτυξη της κωμικής τέχνης, ανάμεσα στους δημιουργούς και στο κοινό.

Οι επόμενες δράσεις είναι:

  • Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου

Το 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου πραγματοποιείται από την Εκφραστική Καλλιτεχνική Αναζήτηση με τη συνδρομή του Φεστιβάλ Κωμωδίας.  Οι πεζόδρομοι και οι πλατείες της πόλης γεμίζουν με καλλιτεχνικές δράσεις, Ταχυδακτυλουργοί, Animateurs, Ξυλοπόδαροι, Jugglers.

Με στόχο η Τέχνη στον δημόσιο χώρο η νέα αυτή και αναδυόμενη καλλιτεχνική έκφραση, δημιουργία και επικοινωνία, που σε συνδυασμό με την πολυμορφία των δράσεων και καλλιτεχνικών εκφράσεων, συμβάλει στον “ανοιχτό διάλογο” μεταξύ του θεατή/πολίτη και της πόλης.

 

  • Προβολές ταινιών κωμωδίας

Στον Δημοτικό Κινηματογράφο θα προβάλλονται καθημερινά εξαιρετικές ταινίες κωμωδίας της ελληνικής και  ευρωπαϊκής παράγωγης.

14/10 ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ κομεντί 105΄

Μία κομεντί για όσους έφυγαν στο εξωτερικό, για τις διαπολιτισμικές σχέσεις σε έναν πολυπολιτισμικό κόσμο, για τις δυσλειτουργικές οικογένειες – που εν τέλει βρίσκονται παντού – και για ένα αρκουδάκι. Μία ιστορία που σκιαγραφεί τον ρομαντισμό με τους όρους του 21ου αιώνα, με φόντο την πολυπρόσωπη Σαγκάη.

Κριτικές: μια ομιλητικότατη, τρυφερή και ναΐφ ρομαντική κομεντί με συναισθηματική φρεσκάδα. Εικόνα και λόγος μοιράζονται την αφηγηματική βαρύτητα και οι απλοί, μα ζωηροί διάλογοι αναλαμβάνουν ρόλο οδηγού σε ένα παιχνίδι, εντελώς αθώο αρχικά, κρυμμένων συναισθημάτων. Χρήστος Μήτσης αθηνόραμα

Σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων. Θα παρευρεθεί ο Σκηνοθέτης της ταινίας

17/10-23/10 ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ κωμωδία 106΄

Τολμηρή, ερωτική και ανέμελη, η νέα ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή («Ο Ξεναγός», «Απόστρατος») είναι ένας ανερυθρίαστα queer και πολύχρωμος ύμνος στο αιώνιο καλοκαίρι της νεότητας και στην απεριόριστη δύναμη της μυθοπλασίας.

Βραβείο Επιτροπής Νεότητας και Βραβείο κοινού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2023

Επίσημη Συμμετοχή Φεστιβάλ Βενετίας.

Κριτικές: «Fun και sexy και queer και ελληνικό και παγκόσμιο». Flix

«Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής μετά τον Απόστρατο επιστρέφει με διαθέσεις καυτές και δροσιστικές την ίδια στιγμή, θέλοντας να πει μια απλή ιστορία με παιχνιδιάρικο, ανάλαφρο τρόπο». News 247

 

24/10-30/10 ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΝ ΒΕΝΣΑΝ κωμωδία δράσης/μαύρου χιούμορ 115΄

Κριτικές: Το οικείο γίνεται ανοίκειο σε μια πρωτότυπη ταινία κοινωνικού τρόμου, η οποία αξιοποιεί την έξυπνη έμπνευσή της, πλουτίζοντάς τη με μαύρο χιούμορ, εκπλήξεις και διαρκείς αλλαγές κατεύθυνσης. Χρήστος Μήτσης αθηνόραμα

Ζombie-horror θρίλερ; Δυστοπικό sci-fi επιβίωσης; Κοινωνική σάτιρα, κατάμαυρη κωμωδία, ρομαντική κομεντί; Όλα μαζί. Μία βίαια διασκεδαστική αλληγορία του παραλόγου για τους μετα-πανδημικούς καιρούς μας. Πόλυ Λυκούργου FLIX

31/10-6/11 Η ΜΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΠΟΝΑΡ αισθημ. κομεντί 122΄

80Ο Πιέρ Μπονάρ δεν θα ήταν ο διάσημος ζωγράφος που όλοι γνωρίζουν, χωρίς την αινιγματική Μαρτ να εμφανίζεται σε περισσότερο από το ένα τρίτο του έργου του.

Κριτικές: Πάθος χωρίς τελειωμό! Δημήτρης Δανίκας Πρώτο Θέμα

 

 

  • Φεστιβάλ Κόμικς:  Καμπίσιοι Δημιουργοί   VOL.7

 

Το τριήμερο Παρασκευή  18 Σάββατο 19 και Κυριακή 20/10 θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρου του Πνευματικού Κέντρου Φεστιβάλ Κόμικς, με συνδιοργανωτή  τον Συλλόγο Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου.

Tα κόμικς τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει το σεβασμό που τους αρμόζει, με αποκορύφωμα την αναγνώρισή τους ως την 9η -στη σειρά- Τέχνη. Όπως είναι φυσικό, έχει σημειωθεί μια εκ νέου αναγέννηση της τέχνης αυτής, διακρίνοντας παντού σε παγκόσμια κλίμακα, να εφαρμόζεται και να ασκείται κατά κόρον σε διάφορους τομείς,

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι επιγραμματικά:

  • Χώρος Καλλιτεχνών με συμμετοχές από Θεσσαλούς καλλιτέχνες και δημιουργούς κόμικς, οι οποίοι θα διαθέσουν τα έργα τους σε ένα bazaar.
  • Προβολές βραβευμένων παιδικών ταινιών και κινούμενων σχεδίων από το TAF (Thessaloniki Animation Festival).
  • Έκθεση κόμικς “ΣΚΟΥΡΙΕΣ”, από τον Τρικαλινό δημιουργό Αποστόλη Ιωάννου (Κότσιφας).
  • Παιδικό Εργαστήριο Εικονογράφησης
  • Graffiti Artwork (δημιουργία ενός έργου graffiti στον χώρο του φεστιβάλ)
  • Μεταξοτυπία

 

  • Θεατρική παράσταση

Ο Εγωιστής Γίγαντας του Oscar Wilde από τον Μικρό Βορρά  είναι ένα αποκαλυπτικό παραμύθι για μικρά και για μεγάλα παιδιά.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 17:30 στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων

Στη θεατρική διασκευή μεταφέρεται ο  κόσμος του Oscar Wilde στον σύγχρονο δικό μας κόσμο με χιούμορ, τρυφερότητα αλλά και με προβληματισμό, αναδεικνύοντας τo -πάντα επίκαιρο- θέμα της ενεργού πολιτότητας αλλά και μια προσέγγιση που επικεντρώνεται στη διαχείριση των συναισθημάτων και ειδικότερα του θυμού.

Στον πανέμορφο κήπο του Γίγαντα, που ανθίζουν κάθε λογής λουλούδια, κάθε μέρα

μαζεύονται τα παιδιά και παίζουν, καθώς δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος.

Όταν ο Γίγαντας επιστρέφει, θυμώνει και διώχνει τα παιδιά, χτίζοντας έναν πελώριο τοίχο. Ερημιά και Χειμώνας θα επικρατήσει στον κήπο. Μέχρι που μια μέρα… η καρδιά του Γίγαντα θα πλημμυρίσει για πρώτη φορά από αγάπη και ο κήπος θα γεμίσει ξανά από χαρούμενα παιδιά.

Από το γραφείο Τύπου