Τρεις μόλις ημέρες πριν από την Καθαρά Δευτέρα, οι καταναλωτές τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν να ψωνίσουν την τελευταία στιγμή ώστε να πέσουν οι τιμές.

Η αύξηση του κόστους ενέργειας και των πρώτων υλών έχει οδηγήσει προς τα πάνω τις τιμές στα τρόφιμα τον τελευταίο χρόνο, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στο Σαρακοστιανό τραπέζι.

Ακριβότερη θα είναι η παραδοσιακή λαγάνα καθώς τα αρτοποιεία επιβαρύνονται τόσο από την αύξηση του κόστους παραγωγής όσο και του εργατικού κόστους.

Η τιμή της παραδοσιακής λαγάνας ανεβαίνει φέτος κατά 20% και θα πωλείται πάνω από 2,5 ευρώ.

Οι γαρίδες στα ιχθυοπωλεία πωλούνται 10 ευρώ το κιλό ενώ το χταπόδι 16, αντίστοιχα τα θράψαλα κοστίζουν 8 ευρώ, μύδια με κέλυφος 4 ευρώ ενώ οι σουπιές και οι καραβίδες κοστίζουν 14 και 20 ευρώ το κιλό.

Στα περυσινά επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές στα υπόλοιπα σαρακοστιανά εδέσματα.

Οι επαγγελματίες εκτιμούν ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

trikalaenimerosi.gr