Του Γιώργου Ηλιάδη

Κοινή συνισταμένη των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύθηκαν αυτές τις ημέρες είναι ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να είναι το μόνο κόμμα που δημοσκοπικά κινείται σε υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με αυτά των εκλογών του 2019. Αντίθετα τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν πτώση. Κόντρα στη φθορά των άλλων το ΠΑΣΟΚ δείχνει να καταγράφει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό που θα του επιτρέψει να παίξει ουσιαστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Η καταγραφή των τάσεων της κοινής γνώμης από τις δημοσκοπικές εταιρείες, τέμνεται με την πραγματικότητα που καταγράφεται σε κοινωνικό επίπεδο που διαπιστώνουμε κατά τις επαφές μας με τους πολίτες, στην πορεία εξέλιξης της προεκλογικής περιόδου.

Η ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ σε ρόλου ρυθμιστή – πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων είναι μία πολιτική πραγματικότητα η οποία θα επιβεβαιωθεί στις προσεχείς εκλογές με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό που θα δώσει τη δυνατότητα στο κόμμα μας να επιτελέσει τον ιστορικό του ρόλου, ως μία προοδευτική δύναμη ευθύνης και αλλαγών για τη χώρα.

Η αλλαγή που ως σύνθημα αλλά και ως πολιτική πρακτική καθιερώθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου, επανέρχεται ως κοινωνικό αίτημα το οποίο δεν μπορεί να γίνει πράξη από σχήματα που αξιολογήθηκαν, απέτυχαν και έκλεισαν τον κύκλο τους, αλλά και πρόσωπα που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Οι πολίτες ψηφίζουν προγραμματική σύγκλιση από την πρώτη κάλπη, που θα δεσμεύει και τα πρόσωπα που θα την υλοποιήσουν.

Το διακύβευμα των εκλογών αφορά το μέλλον του ελληνικού λαού. Αν οι πολίτες δεν θέλουν ούτε Τσίπρα, ούτε Μητσοτάκη, αλλά χρειάζονται μια ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, έχουν την επιλογή με ισχυρό ΠΑΣΟΚ την 21η Μαΐου, δίνοντας στο Νίκο Ανδρουλάκη τη δυνατότητα να θέσει τα πραγματικά προτάγματα του ελληνικού λαού ως βασικές συνισταμένες της προτεινόμενης προγραμματικής κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο Γιώργος Ηλιάδης είναι υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.