Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Πέρασαν τόσο το «Πάσχα Κυρίου Πάσχα» όσο και η εβδομάδα της «Διακαινησίμου», που χάρισαν στους Έλληνες και σ’ όλους τους Χριστιανούς την ηρεμία, την αγάπη και την προσωρινή αισιοδοξία.

Δυστυχώς, όμως, ο «Γολγοθάς» της κοινωνίας φάνηκε και κατά την διάρκεια της εορτής και μετέπειτα.

Για ένα σημαντικό μέρος των πολιτών το Πάσχα ήταν δύσκολο, εάν δεν ήταν μαύρο.

Εάν εξαιρέσει κάποιος τα Χριστιανικά έθιμα και το άνοιγμα των εκκλησιών, μετά από σχεδόν δυόμιση χρόνια, που στην κυριολεξία γέμισαν από πιστούς, το υπόλοιπο κομμάτι της ζωής δεν ήταν και τόσο ευχάριστο.

Η κακή ψυχολογια, η Ακρίβεια, η Ασχροκέρδεια η Διαφθορά και η Διαπλοκή ζουν και βασιλεύουν.

Εδώ και λίγα χρόνια, την ημέρα του Πάσχα, σε δρόμους σε πηλωτές, σε πεζοδρόμια και σε ελεύθερους χώρους έβλεπες το σουφλισμένο αρνί, άκουγες τα τραγουδια και χαιρόσουν με τους χορούς των πολιτών. Τώρα έλλειπαν όλα αυτά.

Η πρωτοφανής φτώχεια πάγωσε τόσο την αγορά όσο και τους καταναλωτές και περιόρισε τα ένθερμα συναισθήματα του «Αναστάντος Χριστού».

Η φτωχοποιήση της κοινωνίας, προκάλεσε σοκ και έτσι φάνηκε το απαίσιο… πρόσωπο της οικονομικής κρίσης.

Ο Λαός μας, δυστυχώς επί δώδεκα χρόνια ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά, παρά τις ψεύτικες και απαράδεκτες υποσχέσεις όσων κυβέρνησαν και όσοι κυβερνούν την Ελλάδα.

Το να δίνεις 1,66 ευρώ αύξηση στους εργαζομένους και στους συνταξιούχους είναι εμπαιγμός, την στιγμή που ένας στους τρείς Έλληνες παίρνει λιγότερα από 400 ευρώ τον μήνα.

Τον Μάρτιο μόνο στην Θεσσαλία έψαχναν για δουλειά και δεν έβρισκαν 68.868 συμπολίτες μας.

Πέραν τούτων το τσουνάμι στο  Ρεύμα και στο Αέριο ,με την … περίφημη… ρήτρα αναπροσαρμογής των Ολιγαρχών και η είσοδος 100% της ενεργειας στο χρηματιστήριο, από τον Μητσοτάκη, έφεραν … εγκεφαλικά στους πολιτες

Απίθανα υπέρογκα ποσά καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές και ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι η ηλεκτρική ενέργεια, έγινε… απαγορευτικό προς χρήση.

Έλεγαν «οι Ολιγάρχες» πως δίνουν Ρεύμα και Αέριο 40-50% φθηνότερο και τώρα πήραν και το …τομάριτου Λαού.

Μέσα δε σ’ αυτήν την θολούρα έχουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία, από τον παράφρονα Πούτιν, αλλά έχουμε και τις ΜΠΙΖΝΕΣ, που γίνονται και από την Ανατολή και από την Δύση.

Φυσικά δεν μας λείπουν και τα «Χρυσά» παιδιά του Μητσοτάκη, τα Golden Boys, που φτιάχνουν, με τα χρήματα του λαού, Φαραωνικά… παλάτια.

Βέβαια ο Μακρόν κέρδισε τις εκλογές αλλά οι Εθνικιστές στην Γαλλία έφτασαν στο 42% και έσπειραν μεγάλες ανησυχίες και στην Ε.Ε.

Όσο για την «Νέα Σελίδα» ,που άνοιξε η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη με τον Ερντογάν ,φαίνεται πως ηταν ΜΑΥΡΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

Πολύ αργά όπως πάντα, ενεργοποίησε την Αεροάμυνα στα νησία του Αιγαίου ο Πρωθυπουργός.

Οι απειλές και οι εκατοντάδες παραβιάσεις του εναέριου χώρου στην Ελλάδα έγιναν καθημερινή ρουτίνα.

Ευρώπη και Αμερική σιωπούν προκλητικά για την συμπεριφορά της Τουρκίας, ενώ το ΝΑΤΟ παρατηρεί μακρόθεν τα γεγονότα.

Την ιδια στιγμή η χώρα μας στοχοποιείται από την Ρωσία και μετά το κλείσιμο της στρόφιγγας αερίου σεΠολωνία και σε Βουλγαρία τα πράγμτα γίνονται πολύ δύσκολα.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων, μετά απ ‘όλα αυτά, δεν εμπιστεύεται τον Μητσοτάκη και θα τον στείλει τον… λογαριασμό στην επόμενες εκλογές, που ενδεχομένως να στηθούν οι κάλπες της ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ και της Ελευθερίας.

Τα λάθη πληρώνονται.