Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας πραγματοποίησε επίσκεψη το πρωί του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου στο Κέντρο Υγείας Πύλης, όπου τον υποδέχτηκε ο Διευθυντής Ιωάννης Κουτσονάσιος, με την παρουσία του Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στ.Ελλάδος Ηλία Τσιαούση, του Δημάρχου Πύλης  Κων/νου Μαράβα, των Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πύλης κ. Θεοδώρου Χήρα και Ελάσσονος κ. Βαλάντη Τσιούτσια, του Προέδρου της Τ.Κ. Πύλης κ. Βασίλειο Κανέλα και τον δημοτικό Σύμβουλο κ. Ευάγγελο Κουτή.

Ο σκοπός της επισκέψεως του κυρίου Σκρέκα ήταν να επιθεωρήσει τον νέο οικίσκο δίπλα στο Κ. Υ. Πύλης όπου θα στεγάζονται οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Πύλης και το στέγαστρο του Ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Οι παραπάνω κατασκευές έγιναν μετά από αίτημα του Διευθυντή του Κ.Υ. Πύλης, Ιωάννη Κουτσονάσιου, με την σύμφωνη γνώμη της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας καθώς και τις συντονισμένες ενέργειες του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Επίσης ο κ. Κουτσονάσιος ευχαρίστησε την Διεύθυνση του ΔΕΔΔΗΕ, τον κύριο Σκρέκα για την δωρεά αυτή, καθώς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τις εργασίες ανάπλασης του εσωτερικού χώρου του κτιρίου και τον Δήμο Πύλης. 

Ο Υπουργός σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικώς με την εξέλιξη των ενεργειών για το φράγμα της Μεσοχώρας τόνισε ότι το έργο αποτελεί δέσμευση και του ιδίου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και ό,τι μέσα σε δύο εβδομάδες αναμένεται η έκδοση Άδειας Εγκατάστασης Εργολάβου, θεωρώντας ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης. Όπως υπογράμμισε ο Κώστας Σκρέκας θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για την μετεγκατάσταση των κατακλυζομένων της Μεσοχώρας, στον νέο χώρο υποδοχής με όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής, ώστε το καλοκαίρι του 2024 που αναμένεται να γίνει η έμφραξη να είναι όλα έτοιμα.

Όσο για το Φράγμα της Πύλης ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι υπάρχει στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα, ούτως ώστε να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα όλες εκείνες οι ενέργειες.

Ο κ. Ηλίας Τσιαούσης ευχαρίστησε και αυτός με την σειρά του τον ΔΕΔΔΗΕ και τον Υπουργό κ. Σκρέκα, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία σύγχρονη κατασκευή ότι καλλίτερο για την στέγαση των ανθρώπων του ΕΚΑΒ Πύλης. Είμαστε κοντά στο Κ.Υ. Πύλης καθώς και σε όλο τα Κ.Υ. του ορίου της ευθύνης μας, όπως είπε.