«Πληγές» άφησε και στον Δήμο Πύλης το καιρικό φαινόμενο με την κωδική ονομασία Gaia, η οποία μας επισκέφθηκε με έντονες και διαρκείς βροχοπτώσεις, αλλά και δυνατούς νοτιάδες.

Στην Πύλη, λόγω της συνεχούς και έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων ημερών, ο Πορταϊκός «φούσκωσε», με αποτέλεσμα τα ορμητικά του νερά, να «φάνε» το υλικό γύρω από πέδιλο στήριξης, όπου πλέον η βάση του έγινε ορατή με γυμνό μάτι, γεγονός που καθιστά την διάβασή της επικίνδυνη!

Στο σημείο άμεσα προσέτρεξε, πραγματοποιώντας αυτοψία, ο Πρόεδρος της ΤΚ Πύλης κ. Βασ. Κανέλας με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη, τον οποίο συνόδευε η Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Τρικάλων κ. Ταμπακιώτου, κρίνοντας σκόπιμο να απαγορευθεί η διέλευση των πεζών από την συγκεκριμένη γέφυρα, ενώ καιρού επιτρέποντος, θα πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες ενδελεχής έλεγχος, για να διαπιστωθεί η στατικότητα της κατασκευής.

Στην ΕΟ Πύλης – Ελάτης, λίγα μόλις μέτρα πριν την «Ταβέρνα των Κυνηγών», υπήρξε αποκόλληση και κατάπτωση τεράστιου βράχου, που έκλεισε την κυκλοφορία στο ρεύμα ανόδου, σύντομα όμως αποκαταστάθηκε καθώς ειδικό μηχάνημα της ΠΕ Τρικάλων, μετέφερε το βράχο στην αλάνα που υπάρχει δίπλα της οδού.

Στο Βαλκάνο πριν την είσοδο του χωριού, υπήρξε κατάπτωση τμήματος δρόμου, ενώ στο κέντρο του χωριού, ο δυνατός αέρας, ξερίζωσε δύο πλατάνια.

Στα όριά του έχει φτάσει και ο Παλαιοκαρίτης ποταμός, στην Κάτω Παλαιοκαριά, στο σημείο της Δριστέλας, με τα νερά του λίγο να χρειάζεται να υπερχειλίσουν, απειλώντας τις εκείθεν κατοικίες, καθώς τα φερτά υλικά δυσκολεύουν την κανονική ροή του ποταμού.

Στον Αγ. Βησσαρίωνα, ο δυνατός Νοτιάς, παρέσυρε την τσίγκινη οροφή στάβλου, ενώ σε πολλές κοινότητες μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί μικροζημιές, ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και από τους οδηγούς, καθώς από τον αέρα, πολλά ξερόκλαδα και φύλλα, κάνουν ιδιαίτερα επικίνδυνη την οδήγηση, με το οδόστρωμα να είναι αρκετά ολισθηρό.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και ο Δ. Πύλης, με την Αντιδημαρχία Πολ. Προστασίας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Χρ. Ζιάκα, να δηλώνει ετοιμότητα εάν και εφόσον χρειασθεί να επέμβει η Υπηρεσία, αντιμετωπίζοντας στο μέτρο του δυνατού, όποιο πρόβλημα προκύψει.

pylinews.gr