Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η παρουσίαση του Βιβλίου του καταγόμενου από την Πύλη Βασίλη Πανάγο συγγραφέα πρώην Γυμνασιάρχη με τίτλο, " Ο Νικόλαος Στορνάρης και το Αρματολίκη του Ασπροποτάμου". Η Επανάσταση του 1821 και οι Εθνικοί Αγώνες έως την Απελευθέρωση της Θεσσαλίας(1881).

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή 11/12 στις 11.00 στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πύλης, με την παρουσία πολύ κόσμου και επισήμων και την παρουσίαση έκανε η κ. Χριστίνα Νικολάου αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, κάλεσε για σύντομο χαιρετισμό τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Μαράβα, ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο έδωσε συγχαρητήρια στον Βασίλη Πανάγο για το Βιβλίο που αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821 και στον Ήρωα Νικόλαο Στουρνάρη, τονίζοντας ότι ο Δήμος Πύλης πάντα στηρίζει τέτοιες προσπάθειες που αναδεικνύουν την ιστορία του τόπου μας.

Χαιρετισμό έκανε και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Παπάς.

Κατόπιν έγινε η παρουσίαση του Βιβλίου πρώτα από τον Καθηγητή Φιλόλογο και Συγγραφέα κ. Χριστόφορο Τριάντη και στην συνέχεια από τον Καθηγητή κ. Γρηγόρη Στουρνάρα.

Τέλος ο κ. Πανάγος αναφέρθηκε διεξοδικά για το περιεχόμενο του Βιβλίου και για τον τοπικό Ήρωα Νικόλαο Στουρνάρη, και το κίνητρο του ήταν να μάθει ο κόσμος την αληθινή ιστορία. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στην συγγραφή του έργου του, καθώς και τον Δήμο Πύλης για την συμπαράσταση που του παρείχε.

Τέλος ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας πρόσφερε στον Βασίλη Πανάγο Τιμητική πλακέτα καθώς και στους παρουσιαστές του πάνελ της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν , ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης Δημήτριος Κατσαρός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεώργιος Τζιορτζιώτης, η Αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κ. Μαρίνα Πανάγου, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Χρήστος Νάκος, ο Επ/λής της Ελάσσονος Αντ/σης του Δήμου Πύλης κ. Βαλάντης Τσιούτσιας, κ. Δημ. Μάντζιος, κ. Παν. Τσόλας , Kων. Τσιαμπαλής, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Βασίλειος Κανέλας, ο πρώην βουλευτής κ. Σιμορέλης Χρήστος, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Δ/σης Θες/λίας-Στ. Ελλάδος κ. Κων/νος Παπάς, η Δ/ντρια του Γυμνασίου Μουζακίου κ. Παν. Μανταλιά, η Δ/ντρια του Νηπιαγωγείου Πύλης κ. Ρούλα Σαργιώτη, ο Πρόεδρος του Π.Σ. Πύλης κ. Δημ. Πανάγος, ο πρώην Δήμαρχος κ. Απ. Παντέρας, ο Συγγραφέας Συν/χος Καθηγητής κ. Ηλίας Γιαννακόπουλος και ο συντοπίτης Συγγραφέας-Καθηγητής κ. Νικ. Μάντζιος.