Εκπνέει την Πέμπτη 18 Ιουλίου, η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, για την οποία δεν θα δοθεί παράταση, τόσο για τους υποψηφίους των ΑΕΙ όσο και για τους αποφοίτους – υποψηφίους στα δημόσια ΙΕΚ (ΣΑΕΚ), οι οποίοι υποβάλλουν το λεγόμενο Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο.

Ωστόσο, την επομένη Παρασκευή 19 Ιουλίου μέχρι και τις 14:00 μ.μ. όσοι υποψήφιοι το επιθυμούν θα μπορούν να ξαναμπούν στην πλατφόρμα στην περίπτωση που θέλουν να διαγράψουν σχολές που τελικά δεν επιθυμούν. Δε θα μπορούν, παρά ταύτα, να αλλάξουν τη σειρά προτίμησης ή να προσθέσουν άλλες σχολές.

Αναίρεση του μηχανογραφικού και εκ νέου υποβολή μπορεί να γίνει εντός της ορισμένης ημερομηνίας πάντα μόνο με αυτοπρόσωπη παρουσία του υποψηφίου ή νομίμως εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του στο Λύκειο αποφοίτησης , στο οποίο και υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του Λυκείου), ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη υποβληθέν μηχανογραφικό του.

Ο εντεταλμένος για την ηλεκτρονική εφαρμογή εκπαιδευτικός θα μπαίνει στην εφαρμογή και θα αποδεσμεύει τον υποψήφιο, αναιρώντας-ακυρώνοντας το ήδη υποβληθέν μηχανογραφικό. Από εδώ και πέρα, το μηχανογραφικό θα εμφανίζεται μόνο προσωρινά αποθηκευμένο (και όχι υποβληθέν).

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος θα πρέπει να ξαναμπεί στην εφαρμογή εντός των συγκεκριμένων ημερομηνιών, να τροποποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο και να το υποβάλει εκ νέου, προκειμένου να αποκτήσει αυτόματα νέο αριθμό πρωτοκόλλου. Το μηχανογραφικό δελτίο με τον νέο αριθμό πρωτοκόλλου θα αποτελεί και το τελικό του.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση υποβολής των μηχανογραφικών είνια η  https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και ότι για να εισέλθουν σε αυτή οι υποψήφιοι οφείλουν να έχουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων

Οι υποψήφιοι βλέπουν και μπορούν να επιλέξουν μόνο τα τμήματα, στα οποία θα έχουν πρόσβαση. Ειδικότερα κάθε υποψήφιος βλέπει τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών του επιδόσεων είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την ΕΒΕ κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης όπου απαιτείται και της ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών.

rp.gr