Μια ακόμη παιδαγωγική δραστηριότητα υλοποιήθηκε σε ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα θεάτρου για παιδιά και νέους το ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματοποίησε μια ξεχωριστή δράση σε ένα ξεχωριστό μέρος. Συνολικά 70 παιδιά με τους γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ ΟΜΌΝΟΙΑ, αλλά και φίλοι των παιδιών, συναντήθηκαν στο ρολόι του Φρουρίου, για την «1η θεατρική συνάντηση για παιδιά».

Στην πρωτότυπη αυτή δράση παρέστη ο αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας Νίκος Σακκάς, τονίζοντας ιδιαιτέρως την προσοχή και τη μέριμνα που δίδεται στα παιδιά με΄σω του πλήθους των δραστηριοτήτων των ΚΔΑΠ.

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στα παιδιά. Παιδικά βλέμματα που, γεμάτα ενθουσιασμό, χάρηκαν, γέλασαν, έπαιξαν, γνώρισαν καινούριους φίλους. Αυτό είναι το παιδικό θέατρο: ένα δίωρο μαγικό, που έβαλε το μυαλό των παιδιών σε νέα μονοπάτια, απάτητα. 

Το θέατρο εξάπτει τη φαντασία τους. Τα παιδιά το αγαπούν. Είναι πολύ βαρετό για τα παιδιά να ζουν στον κόσμο των μεγάλων. Τα παιδιά μέσα από το θέατρο έρχονται σε επαφή με έναν αλλιώτικο κόσμο, που τους βοηθάει να βρουν και να εδραιώσουν τη θέση τους μέσα στον πραγματικό. Το θέατρο για τα παιδιά είναι μέσο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας, έκφρασης και έκθεσης συναισθημάτων!

Το ΚΔΑΠ ευχαριστεί τα «Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ», που προσέφεραν σε όλα τα παιδιά χυμούς, το εργοστάσιο Βιολάντα Cookies, που προσέφεραν μπισκότα, τον κ. Στ. Καργιώργο για τον ήχο.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων