Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Μια βδομάδα απ’ τα Χριστούγεννα. Το συνειδητοποιήσατε; Χωρέστε την αγάπη στη ζωή σας, είναι μαγικές οι μέρες που έρχονται. Και πάντα θα υπάρχει χώρος και χρόνος για ένα καλό βιβλίο.

1-Από τις Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος κυκλοφορούν τα βιβλία «Ο Δρόμος των Βασιλέων: Η Θρυμματισμένη Πεδιάδα» Α’ και «Ο Δρόμος των Βασιλέων: Ο Ψυχοπομπός» Β’ τόμος της σειράς Το αρχείο του Θυελλόφωτος του μακράν αγαπημένου μου συγγραφέα Brandon Sanderson. Η μετάφραση ανήκει στον Θωμά Μαστακούρη.

Η Θρυμματισμένη Πεδιάδα και ο Ψυχοπομπός αποτελούν τα δύο από τα τέσσερα μέρη του πρώτου βιβλίου της σειράς Το Αρχείο του Θυελλόφωτος. Ο αγαπημένος μου συγγραφέας θέτει τις βάσεις μιας ολόκληρης κοσμοπλασίας ξεκινώντας κυριολεκτικά από το μηδέν.

Στον μακροχρόνιο πόλεμο μεταξύ Παρσέντι και Αλέθιων, ο νεαρός Κάλαντιν αγωνίζεται να επιβιώσει στις πιο σκληρές συνθήκες διαβίωσης. Ο Ντάλιναρ πασχίζει να συμβουλέψει και να προστατέψει τον ανιψιό του, που είναι ο νεαρός βασιλιάς των Αλέθιων. Και η Σάλαν, μια ευγενούς καταγωγής κοπέλα μάχεται να βρει τη δική της θέση ως λόγια στον κόσμο ων Τεχνών.

Αν και η αργή εξέλιξη των γεγονότων και των προσωπικών ιστοριών των ηρώων μπορεί να δυσανασχετήσει τον αναγνώστη, ωστόσο τον κερδίζουν οι λεπτομέρειες και ο τρόπος με τον οποίο ξεδιπλώνεται ο κόσμος του Ροσάρ.

Οι φανατικοί αναγνώστες του Sanderdon που είναι εξοικειωμένοι με τη γραφή του, θα αγαπήσουν τη σειρά, που, για μένα, αποτελεί μακράν ό, τι καλύτερο, μετά τους Ομιχλογέννητους. Όσο για τους νέους αναγνώστες, τους συμβουλεύω να μ’ εμπιστευτούν και να δώσουν μια ευκαιρία σε έναν από τους κορυφαίους συγγραφείς της λογοτεχνίας του Φανταστικού.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ρόσαρ, ένας κόσμος όπου κυριαρχεί η πέτρα και η βροχή, γεμάτος τερατώδη ζώα και με τρομερές θύελλες να σαρώνουν την επιφάνειά του. Ένας κόσμος όπου μεγάλα βασίλεια δημιουργούνται μέσα από ακατάπαυστους πολέμους, και στον οποίο το Θυελλόφως εμποτίζει κρυστάλλινες σφαίρες που χρησιμοποιούνται από τις διάφορες φυλές των ανθρώπων με χίλιους διαφορετικούς τρόπους, από μέσα φωτισμού μέχρι μονάδες χρήματος.

Αυτός είναι ο κόσμος της Ρόσαρ, που κάποτε υπεράσπιζαν οι Ακτινοβόλοι Ιππότες, άνδρες και γυναίκες με θαυμαστές πανοπλίες υπερφυσικής δύναμης και ξίφη που μπορούσαν να κόψουν τα πάντα. Όμως τώρα, αιώνες μετά, οι Ακτινοβόλοι έχουν χαθεί μέσα στο μύθο, και η Αιώνια Θύελλα απειλεί να καταπιεί ολόκληρη την πλάση.

Α΄ Τόμος: Η θρυμματισμένη Πεδιάδα: Στα ανατολικά της Ρόσαρ, σε μια απέραντη πεδιάδα από πέτρινα οροπέδια που χωρίζονται μεταξύ τους από βαθιά χάσματα, δυο μεγάλοι στρατοί συγκρούονται επί χρόνια. Οι Αλέθιοι προσπαθούν να εκδικηθούν την δολοφονία του βασιλιά τους από τον Εκτελεστή με τα Λευκά, πολιορκώντας τους τρομερούς Παρσέντι, που έχουν δέρμα σαν μάρμαρο και θωράκιση που είναι ένα με το σώμα τους. Ο νεαρός Κάλαντιν εκπαιδευόταν για χειρουργός, αλλά θα καταλήξει από τη μοίρα στο πλήρωμα της Τέταρτης Γέφυρας, στο οποίο το προσδόκιμο ζωής είναι μία με δύο εβδομάδες!

Συγγραφέας: Brandon Sanderson

ISBN: 978-618-5194-51-2

Αρ. σελίδων: 384

Έτος έκδοσης: 2020

Εκδόσεις: Φανταστικός Κόσμος

Λίγα λόγια για το βιβλίο, Β΄ Τόμος: Ο Ψυχοπομπός: Η νεαρή Σάλαν προσπαθεί να γίνει μαθητευόμενη της Τζάσναχ Κόλιν, της ισχυρότερης και σοφότερης γυναίκας του βασιλείου της Άλεθκαρ. Όμως αυτό που πραγματικά έχει σκοπό να κάνει είναι να κλέψει από την Τζάσναχ τον Ψυχοπομπό, το κόσμημα που μπορεί να μετουσιώνει την ίδια την ύλη!

Συγγραφέας: Brandon Sanderson

ISBN: 978-618-5194-52-9

Αρ. σελίδων: 384

Έτος έκδοσης: 2020

Εκδόσεις: Φανταστικός Κόσμος

2-Από τις Εκδόσεις Μολύβι κυκλοφορεί το βιβλίο «Τι τρέχει με την Ελίζα;» της συγγραφέως Σοφίας Τσάτσου-Νικολούλη.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναφέρεται στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα παιδιά. Ένα σύχρονο παραμύθι για την σεξουαλική αγωγή. Με τόση παιδική κακοποίηση εν έτει 2022(!) προστατεύουμε, ενημερώνουμε τα παιδιά μας. Αυτό επιτυγχάνει το παρόν ανάγνωσμα της εξαίρετης συγγραφέως κι εκπαιδευτικού. Επιλέγει να θίξει ένα τόσο επίκαιρο και ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα.

«Οι ρίζες μας, η οικογένειά μας, είναι η προστασία μας!» Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά καλούμαστε, είτε έχοντας τον ρόλο του δασκάλου είτε τον ρόλο του γονέα, να δώσουμε στα παιδιά μας τη σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και να αποτελέσουμε γι’ αυτά ασπίδα προστασίας απέναντι σε ό, τι απειλεί τη σωματική και ψυχοσυναισθηματική τους ασφάλεια και ισορροπία. Η λογοτεχνία μπορεί να συμβάλει και προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η καθημερινότητα της Ελίζας και οι μικρές ή μεγάλες εμπειρίες που βιώνει, ίσως, να έχουν τη δύναμη να μας υπενθυμίσουν για ακόμα μία φορά τον σπουδαίο ρόλο της οικογένειας και του σχολείου στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Ελίζα είναι μια νεαρή δεσποινίδα της προ- τελευταίας τάξης του δημοτικού σχολείου. Καθώς βρίσκεται στο κατώφλι της εφηβείας, οι αλλαγές στο σώμα της και στα συναισθήματά της κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους, προμηνύοντας τη μεγάλη μετάβαση. Συνοδοιπόροι της είναι οι γονείς της, που τη στηρίζουν σε κάθε βήμα της με περισσή αγάπη. Έχει την τύχη να βρίσκεται κοντά σ’ έναν ευαισθητοποιημένο δάσκαλο - έναν δάσκαλο σύμβολο - που φροντίζει μέσα από παρεμβάσεις σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης να δημιουργεί συνθήκες πρόληψης και προστασίας για τους μαθητές του.

Ωστόσο, γρήγορα θα γίνει αποδέκτης ενός «περίεργου», έντονου, μη φυσιολογικού ενδιαφέροντος από φιλικό της πρόσωπο και θα βιώσει συναισθήματα προδοσίας κι ενοχής. Θα καταφέρει, άραγε, να αποκτήσει και πάλι τη συναισθηματική της υγεία και την παιδική της ξεγνοιασιά;

Συγγραφέας: Σοφία Τσάτσου-Νικολούλη

ISBN: 978-618-5398-63-7

Αρ. σελίδων: 48

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Μολύβι

3- Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορούν τα βιβλία «Worldwar Εισβολή» Α’ & Β’ τόμος του Αμερικανού συγγραφέα Harry Norman Turtledove. Η μετάφραση ανήκει στην Μαρία-Κασσιανή Ζώτου.

Πρώτη επαφή με τον Αμερικανό συγγραφέα Harry Turtledove και τη σειρά βιβλίων Worldwar, η οποία αποτελείται από οχτώ βιβλία στο σύνολό της. Πρόκειται για μια σειρά εναλλακτικής ιστορίας, επιστημονικής φαντασίας που καταπιάνεται με τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Τι θα γινόταν εάν…;

Εάν οι: Ρούζβελτ, Στάλιν, Τσώρτσιλ, Χίτλερ και Χιροχίτο ένωναν τις δυνάμεις τους σε μια απειλή κατά της ανθρωπότητας; Χωρίς αμφιβολία, ο B΄Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που έχουν συμβεί τα τελευταία εκατό χρόνια.

Κάπου στη μέση του πολέμου, εμφανίζεται ένας στόλος εισβολής εξωγήινων για να διαταράξει την ανθρωπότητα. Η σχολαστικότητα και η έρευνα του συγγραφέα διαγράφεται μέσα από τις σελίδες της σειράς, καθώς εμφανίζεται ένα φάσμα ενδιαφέροντων χαρακτήρων: πολιτικών, στρατιωτικών, επιστημών αλλά και φανταστικών.

Συστήνεται για τους λάτρεις του είδους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο, Α΄ Τόμος: 1942. Από το Περλ Χάρμπορ ως τους δρόμους του Παρισιού κι από την Πολιορκία του Λένινγκραντ ως τη Ναυμαχία του Μίντγουεϊ, ο πόλεμος μαινόταν σε ολόκληρο τον πλανήτη ενώ οι φλόγες της καταστροφής ολοένα και εξαπλώνονταν.

Και τότε, ξαφνικά, κατέφτασε ο πραγματικός εχθρός. Οι εξωγήινοι ήταν ασταμάτητοι, με τεχνολογία που ξεπερνούσε τον ανθρώπινο νου. Μόνη ελπίδα της Γης, η συνεργασία μεταξύ των δυνάμεων του Άξονα και των Συμμάχων – πράγμα αδιανόητο.

Όμως το εναλλακτικό σενάριο ήταν ακόμα χειρότερο. Κι έτσι, η ανθρωπότητα απάντησε στη συγκλονιστική πρόκληση που θα έκρινε τη μοίρα του κόσμου… Τι θα γινόταν αν ο Ρούζβελτ, ο Στάλιν, ο Τσώρτσιλ, ο Χίτλερ και ο Χιροχίτο ένωναν τις δυνάμεις τους για να υπερνικήσουν έναν ακόμα πιο ισχυρό αντίπαλο; Ο μαέστρος της εναλλακτικής Ιστορίας αφηγείται τι θα συνέβαινε αν ολόκληρη η ανθρωπότητα ερχόταν αντιμέτωπη με την απόλυτη απειλή.

Συγγραφέας: Harry Norman Turtledove

ISBN: 978-960-623-484-2

Αρ. σελίδων: 432

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Anubis

Λίγα λόγια για το βιβλίο, Β΄ Τόμος: Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Οι εισβολείς δεν περίμεναν τη λυσσαλέα αντίσταση που συνάντησαν. Όμως μαθαίνουν γρήγορα και δε θα διστάσουν να εξαπολύσουν τα πιο καταστροφικά τους όπλα, προκειμένου να κάμψουν το ηθικό των αγωνιστών. Ναζί και Εβραίοι, Ιάπωνες και Αμερικάνοι, Ρώσοι και Βρετανοί θα αναγκαστούν να συνεργαστούν ή να χάσουν τα πάντα για τα οποία αγωνίστηκαν.

Από τις χιονισμένες εκτάσεις της Ουκρανίας μέχρι τα γκέτο της Πολωνίας, και από τους αγγλικούς ουρανούς μέχρι το πολιορκούμενο Σικάγο, νέες συμμαχίες ανάμεσα σε παλιούς εχθρούς θα δοκιμαστούν. Απέναντι στην τεχνολογική υπεροχή ενός ακατανόητου εχθρού, η επινοητικότητα και το θάρρος του ανθρώπινου είδους θα κρίνουν το αποτέλεσμα της πιο ασύμμετρης σύγκρουσης.

Τι θα γινόταν αν ο Ρούζβελτ, ο Στάλιν, ο Τσώρτσιλ, ο Χίτλερ και ο Χιροχίτο ένωναν τις δυνάμεις τους για να υπερνικήσουν έναν ακόμα πιο ισχυρό αντίπαλο; Ο μαέστρος της εναλλακτικής ιστορίας αφηγείται τι θα συνέβαινε αν ολόκληρη η ανθρωπότητα ερχόταν αντιμέτωπη με την απόλυτη απειλή.

Συγγραφέας: Harry Norman Turtledove

ISBN: 978-960-623-500-9

Αρ. σελίδων: 448

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Anubis

4-Από τις Εκδόσεις Μολύβι κυκλοφορεί το βιβλίο «Κι αν την Τσικνοπέμπτη τρώγαμε ψάρι;» της συγγραφέως Μαριάννας Αξιοπούλου.

Ένα πρωτότυπο κι ανατρεπτικό βιβλίο για το οποίο δεν σε προϊδεάζει καθόλου ο τίτλος του. Πρόκειται για μια πολιτική σάτιρα, με μεταλλαγμένους ήρωες όλες τις γιορτές του έτους. Δανείζεται στοιχεία από την επικαιρότητα, περιέχει αναφορές στο παρελθόν, στο παρόν και στο εν γένει πολιτικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα.

Χριστούγεννα, Πάσχα, Πρωτομαγιά, 25η Μαρτίου, Άγιος Βαλεντίνου, του Σταυρού, Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα διεκδικούν την ψήφο του λαού και κυρίως των υπόλοιπων εορτών, λοιπον. Κι ανάμεσά τους,ο Φίλιππος να ακροβατεί μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Τα όνειρα προλαβαίνουν τα γεγονότα ή τα γεγονότα εμπνέουν τα όνειρα;

Στο ξενοδοχείο «Πιασοκολέν», η Ελένη η ρεσεψιονίστ, κρυφά και φανερά ερωτευμένη με τον Πάρη τον σωματοφύλακα, υποδέχεται όλες τις μικρές και μεγάλες ελληνικές γιορτές, όπως και εκείνες που ήρθαν από τα ξένα με Erasmus!

Μια τρελή εκλογική διαδικασία… με ανταρσία, επανάσταση, συνδικάτα κι εκλογές… Με προεκλογικό αγώνα, ομιλίες, συμμαχίες, αντιπαλότητες κι έριδες.

Στο πρώτο βιβλίο της συγγραφέως οι μέρες της εβδομάδες απέκτησαν σάρκα και οστά, τώρα είναι οι γιορτές. Δεν έχετε αγωνία;

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο Φίλιππος το έκανε ξανά! Μόνο που εν μέσω προεκλογικής περιόδου και με τους γονείς του να έχουν ατελείωτες συζητήσεις για ψηφοδέλτια και παρατάξεις, η φαντασία του πήγε ένα βήμα παραπέρα. Χριστούγεννα, Πάσχα, Πρωτομαγιά, 25η Μαρτίου, Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα διεκδικούν την ψήφο του λαού και κυρίως των υπόλοιπων εορτών, σε μια εκλογική διαδικασία γεμάτη παλινωδίες και ανατροπές.

Στο ξενοδοχείο «Πιασοκολέν», η Ελένη η ρεσεψιονίστ, κρυφά και φανερά ερωτευμένη με τον Πάρη, υποδέχεται όλες τις μικρές και μεγάλες ελληνικές γιορτές, όπως και εκείνες που ήρθαν από τα ξένα με Erasmus! Όλοι μαζί θα περάσουν ένα τριήμερο που δε θα ξεχάσει κανείς στη ζωή του, με τον Φίλιππο να καταλήγει και πάλι μπλεγμένος ανάμεσα σε πραγματικότητα και φαντασία. Τα όνειρα, τελικά προλαβαίνουν τα γεγονότα ή τα γεγονότα εμπνέουν τα όνειρα;

Μήπως να ψηφίζαμε;

Συγγραφέας: Μαριάννα Αξιοπούλου

ISBN: 978-618-5398-07-1

Αρ. σελίδων: 90

Έτος έκδοσης: 2019

Εκδόσεις: Μολύβι

5- Από τις Εκδόσεις Πατάκης κυκλοφορεί το βιβλίο «Χριστούγεννα στο μεγάλο δέντρο» της συγγραφέως Sylvie Misslin. Η μετάφραση ανήκει στην Δαρεία Τζαννετάκη. Η εικονογράφηση είναι του Fabien Öckto Lambert.

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και σύσσωμη η οικογένεια των σκίουρων ετοιμάζεται για την Χριστουγεννιάτική γιορτή. Όλοι, εκτός από τον Γκασπάρ που αγνοείται. Ο μπαμπάς σκίουρος πηγαίνει να τον αναζητήσει. Έτσι, συναντάμε τη Μιμή, τη δεκαοχτούρα, την οικογένεια των κουκουβαγιών, την οικογένεια των αλεπούδων και την οικογένεια των κουνελιών. Μέσα από την έρευνα του μπαμπά σκίουρου, ανακαλύπτουμε αυτό το σύμπαν του μεγάλου δέντρου. Βλέπουμε τη διαφορά στον τρόπο ζωής της κάθε οικογένειας.

Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με τα κρυφά παράθυρα που ανοίγουν και δίνουν απαντήσεις στις ερωτήσεις που τίθενται. Ερωτεύτηκα την εξαιρετική εικονογράφηση του Fabien Öckto Lambert. Πρόκειται για ένα υπέροχο σκληρόδετο βιβλίο που θα ενθουσιάσει τους μικρούς μας αναγνώστες. Η ιστορία πραγματεύεται τις βασικές αξίες και τις παραδοσιακές ετοιμασίες των ημερών χωρίς Άγιο Βασίλη και δώρα. Μου θύμισε έντονα τα παιδικά μου χρόνια!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και στο μεγάλο δέντρο οι προετοιμασίες δεν έχουν τελειωμό! Όμως, πού πήγε ο Γκασπάρ, ο μικρός σκίουρος; Μήπως είναι στη φιλενάδα του τη Μιμή, τη δεκαοχτούρα; Ή μήπως στον φίλο του τον Τόνι, το κουνελάκι; Τι θα ’λεγες να βοηθήσεις τον μπαμπά σκίουρο να τον βρει;

Ένα όμορφο βιβλίο με παραθυράκια. Άνοιξέ τα και θα ανακαλύψεις όλες τις εκπλήξεις που κρύβει το μεγάλο δέντρο!

Συγγραφέας: Sylvie Misslin

ISBN: 9786180700084

Αρ. σελίδων: 16

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Πατάκης

6-Από τις Εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το βιβλίο «Ποιος έκλεψε τη στολή του Άι-Βασίλη» της ηθοποιού και συγγραφέως Θεοφανίας Παπαθωμά. Η εικονογράφηση είναι της Νικολέττας Φιλλιπίδη. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών.

Ο Άγιος Βασίλης ετοιμάζεται από νωρίς για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και το μοίρασμα των δώρων. Φέτος η αποστολή του είναι πολύ σημαντική. Δε θέλει ούτε ένα παιδάκι να μείνει χωρίς: αγάπη, ειρήνη, ευτυχία!

Όμως, τι γίνεται, όταν κάποια άτακτα ξωτικά του κρύβουν τη στολή και ο Άγιος Βασίλης την ψάχνει; Θα καταφέρει να τη βρει ώστε να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς κάποιο από τα πολύτιμα δώρα που σκοπεύει να μοιράσει φέτος;

Ξεχώρισα την εικονογράφηση που είναι γεμάτη ζωντανά και όμορφα χρώματα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει! Τα ξωτικά του Αϊ-Βασίλη έχουν πολλή δουλειά: εκτός από τα δώρα, πρέπει να του ετοιµάσουν και τη στολή που θα φορέσει για να τα µοιράσει στα παιδιά. Κάποιοι άλλοι όµως έχουν σκοτεινά σχέδια.

Θα καταφέρουν να τα πραγµατοποιήσουν;

Θα µείνουν φέτος τα παιδιά χωρίς δώρα;

Μια σκανταλιάρικη χιουμοριστική ιστορία γεμάτη τρυφερά μηνύματα, όπως ταιριάζει στο κλίμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μια ιστορία που μας λέει πως κανείς δεν μπορεί να κλέψει απ’ τα παιδιά το πνεύμα αυτών των ημερών.

Συγγραφέας: Θεοφανία Παπαθωμά

ISBN: 978-960-567-278-2

Αρ. σελίδων: 32

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Διάπλαση

7- Από τις Εκδόσεις Πατάκης κυκλοφορεί το βιβλίο «Καλικάντζαρος είσαι και φαίνεσαι!» του συγγραφέα Φίλλιπου Μανδηλαρά. Η εικονογράφηση είναι του Πέτρου Μπουλούμπαση. Το βιβλίο απευθύνεται σε ηλικίες παιδιών άνω των 4 ετών.

Πρόκειται για ένα βιβλίο με αρκετές δόσεις χιούμορ, που διαφοροποιεί την κλασική εικόνα των καλικάντζαρων που έχουμε συνηθίσει. Στην πρώτη σελίδα υπάρχει εξήγηση του όρου καλικάντζαρος και των πιο κοινών χαρακτηριστικών τους. Ο συγγραφέας παρουσιάζει τους ανθρώπους στο οικείο περιβάλλον τους και παραλληλίζει κάποιες από τις συνήθειές τους, έτσι ώστε άνετα θα μπορούσαν να ήταν και οι ίδιοι καλικάντζαροι, αφού προβάλλουν κάποια από τα χαρακτηριστικά τους.

Οι καλικάντζαροι θεωρούνται κακοί στις παραδόσεις μας αλλά στην ουσία συμπεριφέρονται όπως ένα μικρό παιδί που κάνει σκανδαλιές. Μήπως κατά βάθος είμαστε όλοι λίγο καλικάντζαροι τελικά;

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα για τους καλικάντζαρους;

Όλα, όλα;

Είστε σίγουροι;

Για κοιταχτείτε καλά στον καθρέφτη...

Ουπς!

Συγγραφέας: Φίλλιπος Μανδηλαράς

ISBN: 9786180703245

Αρ. σελίδων: 32

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Πατάκης

8-Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορεί το βιβλίο «Plant Power» του συγγραφέα Ian K. Smith. Η μετάφραση ανήκει στην Ουρανία Πετροπουλου.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα βιβλία διατροφής της χρονιάς. Οι αναγνώστες που αναζητούν έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής θα βρουν σε αυτό το βιβλίο όλα όσα χρειάζονται για να ξεκινήσουν. Και χωρίς να θυσιάσουν όσα αγαπούν.

Πράσινη στροφή.

Μια ευκαιρία να αλλάξετε τη διατροφή σας και τον τρόπο ζωής σας.

Γιορτές έρχονται. Ένα δώρο υγείας και καλύτερης ζωής επιβάλλεται!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ!

Από τον Ian K. Smith, #1 συγγραφέα του best seller «Clean & Lean» των «New York Times».

Για εκείνους που θέλουν να αξιοποιήσουν τα οφέλη των φρούτων, των λαχανικών και των σύνθετων υδατανθράκων – χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα αγαπημένα τους κρεατικά, γαλακτοκομικά, ψάρια και λιπαρά- το νέο βιβλίο του Ian K. Smith προσφέρει στο πιάτο τις πιο γευστικές -και ωφέλιμες για την υγεία- φυτικές τροφές. Σε ένα λεπτομερές, μα εύκολο στην εκτέλεση, πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων, οι αναγνώστες, μέρα με τη μέρα, καταφέρνουν να αντιστρέψουν το ποσοστό καθημερινής κατανάλωσης κρέατος – φυτικής τροφής από 70/30 σε 30/70, πετυχαίνοντας απώλεια βάρους με φυσικό και ευχάριστο τρόπο, που χαρίζει αίσθημα πληρότητας και ικανοποίησης.

Το βιβλίο Plant Power κάνει το πέρασμα στη φυτική διατροφή ευχάριστο και παράλληλα ωφελεί τον πλανήτη, σας εξοικονομεί χρήματα και αυξάνει την απόδοσή σας, δίχως να χρειάζεται να θυσιάσετε την απόλαυση της γεύσης και των αγαπημένων σας φαγητών.

ΜΕ ΠΛΑΝΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 4 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ

Συγγραφέας: Ian K. Smith

ISBN: 978-960-623-515-3

Αρ. σελίδων: 288

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Anubis

9-Από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη κυκλοφορεί το βιβλίο «Μαύροι Κύκνοι» της συγγραφέως Θεοφανίας Ανδρονίκου-Βασιλάκη. Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα ‘19. Η αστυνόμος Ιόλη Νάτσιου αναγκάζεται να επιστρέψει στην χώρα που γεννήθηκε, στο Τέγκερνζι της Γερμανίας, όπου την περιμένουν επώδυνες αναμνήσεις και τραύματα ανοιχτά. Την παραμονή ανασύρεται από την λίμνη νεκρή μία γυναίκα και δίπλα της ένα νυφικό.

Οι Μυστικές υπηρεσίες του Μονάχου αναλαμβάνουν την εξιχνίαση της υπόθεσης με επικεφαλή τον αστυνόμο Φέντερικ Χάουζ που αποφασίζει να συνεργαστεί με την Ιόλη.

Η έρευνα ξεκινά κι αποκαλύπτει ανομολόγητα πάθη, παράνομους έρωτες, εκδίκηση, δεύτερες ευκαιρίες, φιλοδοξίες και περασμένα-ξεχασμένα(;) εγκλήματα που συνδέουν κάπως τους βασικούς ήρωες, απειλούν το παρόν κι απειλούν να καταστρέψουν το μέλλον.

Ποια είναι η νεκρή κοπέλα; Ποια μυστικά κρύβει το συμβάν; Ποιες είναι οι παλιές αναμνήσεις που βασανίζουν την Ιόλη; Πώς συνδέονται όλα τα γεγονότα του βιβλίου;

Μυστικά και πάθη, μισοί έρωτες και κρυφά εγκλήματα απ’ το παρελθόν έρχονται στην επιφάνεια διψώντας για δικαίωση, ρισκάροντας να καταστρέψουν τα πάντα. Οι υπεύθυνοι του νόμου παλεύουν να ρίξουν φως στους ενόχους αλλά οι απροσδόκητες αποκαλύψεις θα αγγίξουν και τους ίδιους. Τελικά, έχουν να αντιμετωπίσουν φόνο ή κάτι άλλο;

Ποιος είναι ο ένοχος; Είναι υπεράνω πάσης υποψίας; Έδρασε μόνος; Θα πληρώσει; Το έγκλημα θα εξιχνιαστεί; Θα επιστρέψουν οι λευκοί κύκνοι στη λίμνη;

Ένα αστυνομικό θρίλερ γεμάτο διαπλοκή, αγωνία και σασπένς. Με σύντομα κεφάλαια, ανατροπές, ζωντανές περιγραφές, γεύσεις και μυρωδιές. Η δράση αρκετή, οι χαρακτήρες καλά ανεπτυγμένοι και το στοίχημα της συγγραφέως άκρως πετυχημένο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2019, η αστυνόμος Ιόλη Νάτσιου φτάνει στο Τέγκερνζι της Γερμανίας για τον γάμο της μικρότερης ξαδέλφης της. Το γραφικό τοπίο της λίμνης, τα παραδοσιακά κτίσματα περιμετρικά της και οι επιβλητικές, χιονοσκέπαστες βαυαρικές Άλπεις φαντάζουν σαν ειδυλλιακή τοποθεσία για τις γιορτινές μέρες. Η Ιόλη –έχοντας αφιερωθεί ολοκληρωτικά στην καριέρα της και στην πάταξη του εγκλήματος– αναγκάζεται να επιστρέψει στη χώρα όπου γεννήθηκε, αντιμετωπίζοντας επώδυνες αναμνήσεις και τραύματα του παρελθόντος που δεν έχουν επουλωθεί.

Την παραμονή των Χριστουγέννων και του γάμου ανασύρεται από τη λίμνη νεκρή μία γυναίκα. Δίπλα της επιπλέει ένα νυφικό. Οι Μυστικές Υπηρεσίες του Μονάχου αναλαμβάνουν την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ επικεφαλής τίθεται ο χαρισματικός αστυνόμος Φέντερικ Χάουζ, που αποφασίζει να συνεργαστεί με την Ιόλη, δίνοντας έτσι άλλη τροπή και ώθηση στην έρευνα.

Ανείπωτα μυστικά, ανόσια πάθη, ανολοκλήρωτοι έρωτες και ατιμώρητα εγκλήματα του παρελθόντος θα αναδυθούν στην επιφάνεια, απειλώντας να καταστρέψουν το παρόν και απαιτώντας δικαίωση. Οι δύο αστυνόμοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, επιδιώκοντας να φέρουν στο φως τους πραγματικούς ενόχους, χωρίς όμως να μπορούν να διανοηθούν πως οι απροσδόκητες αποκαλύψεις θα αγγίξουν και τους ίδιους.

Ένα ατμοσφαιρικό αστυνομικό θρίλερ, με ευφάνταστη και καταιγιστική πλοκή, ήρωες που μένουν χαραγμένοι στη μνήμη και απρόσμενη εξέλιξη, η οποία ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη!

Συγγραφέας: Θεοφανία Ανδρονίκου-Βασιλάκη

ISBN: 9789606218217

Αρ. σελίδων: 528

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Χάρτινη Πόλη

Οι Εκδόσεις Magic Penbook δημιουργήθηκαν με αγάπη για το παιδικό βιβλίο και πολλές Παραμυθένιες Νιφάδες Φαντασίας. Φιλοξενούν τη σειρά παιδικών βιβλίων Κίνε και Κόνι, της συγγραφέως Ευγενίας Κωστή με τα βιβλία «Η πρώτη τους περιπέτεια», «Η Λίμνη των Ζαχαρωτών» και η «Νεραϊδοδροσούλα».

Ήταν ένα χρυσαφένιο ηλιόλουστο πρωινό και ο Κίνε, το σκιουράκι, είπε στον Κόνι, το λαγουδάκι: «Θέλω τη μαγική πένα του παππού μου, να γράψω για όλα όσα ζούμε, ανακαλύπτουμε και μαθαίνουμε μέσα στο μαγικό και παραμυθένιο δάσος, στο χωριό της Ασημένιας Κανέλας.

«Είναι εξαιρετική ιδέα! Οι φίλοι μας θα χαρούν πολύ! Πόσο μου αρέσει να τους βλέπω να γελάνε και να διασκεδάζουν με τις περιπέτειές μας!» τον παρότρυνε ο Κόνι.

Και κάπως, έτσι, όλα ξεκίνησαν… Ένα όμορφο ταξίδι με τους δύο μικρούς ήρωες Κίνε και Κόνι, με τη Magic Penbook, Εκδόσεις Ευγενία Κωστή. Επισκεφθείτε τις εκδόσεις Magic Penbook, στο link:
https://evgeniakosti.com/ και γνωρίστε τα βιβλία της σειράς Κίνε και Κόνι.

Το βιβλίο «Θα σου πω… πώς έζησε», του συγγραφέα Παναγιώτη Αρχοντή κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Διάνοια. Πρόκειται για ένα πολιτικό και θρησκευτικό θρίλερ. Μια καταιγιστική περιπέτεια με την πλοκή να κυλάει σε γρήγορο ρυθμό. Η γραφή του είναι κινηματογραφική. Μια φρικιαστική πραγματικότητα όπου ο θρησκευτικός φανατισμός οδηγεί σε αποτρόπαια εγκλήματα. Μία επική περιπέτεια καταιγιστικής δράσης με διαφορετικές πατρίδες και θρησκείες, ένα παιχνίδι τρομοκρατών με παιδικές ψυχές όπου η λύση των γρίφων αποτελεί το κλειδί... Ένα βιβλίο με 24 κεφάλαια.

Κάθε κεφάλαιο ένα γράμμα. Η ιστορία ζωής του Νίκου και της Αρτέμιδος, θα γίνει η αιτία για να ξαναγεννηθεί ένα κράτος και μαζί μ’ αυτό, η ελπίδα στον κόσμο. Στην αιώνια διαμάχη του καλού ενάντια στο κακό ποιος θα επικρατήσει εδώ; Τι γίνεται όταν η τρομοκρατία χρησιμοποιεί τις απαγωγές παιδιών ως όπλο για την κατάλυση του τρόπου ζωής και του πολιτισμού κι όλα αυτά στη χώρα μας;

Διαβάστε όσα μοιράστηκε ο συγγραφέας μαζί μας.

Καλησπέρα σας κύριε Αρχοντή, είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή μας που σας φιλοξενούμε στην εφημερίδα μας. Αρχικά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που μας διαθέτετε. Οι ιστορίες των βιβλίων σας «Θα σου πω… πως έζησε» αλλά και του «Έβρου», είναι ασυνήθιστες για τα ελληνικά δεδομένα. Γράφετε για τρομοκράτες, για θρησκείες και γεωπολιτικά παιχνίδια… Πόση έρευνα χρειάζονται όλα αυτά, τουλάχιστον για να ξεκινήσετε;

Απ: Καλησπέρα και από εμένα. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Η αλήθεια είναι ότι το είδος που γράφω τουλάχιστον προς το παρόν όντως χρειάζεται εξονυχιστική και μεγάλη έρευνα για να καταφέρω να κρατήσω τον κόσμο του βιβλίου στην απτή πραγματικότητα. Αλλιώς θα μιλούσαμε για βιβλία φαντασίας. Ειδικά για το 2ο βιβλίο η έρευνα διήρκησε περίπου 1 χρόνο. Και για το 3ο που είναι η συνέχεια, ακόμη διεξάγεται έρευνα που εκτιμάται ότι θα τελειώσει περίπου με την έκδοση του την ερχόμενη Άνοιξη.

Μας άρεσε η αναφορά σας στην αρχαία ελληνική μυθολογία, ειδικά σ’ αυτό το βιβλίο φαίνεται ολοκάθαρα η αγάπη σας για την πατρίδα. Όσο διαβάζαμε την ιστορία σας, μας θύμισε μια μίξη Νταν Μπράουν και επικής φαντασίας Τόλκιν και Μάρτιν. Πόσο σας επηρέασε η δουλειά σας σ’ αυτό;

Απ: Το έχω ακούσει ξανά αυτό και το είδα γραμμένο και σε διάφορες κριτικές. Με τιμά ιδιαίτερα βέβαια να συγκρίνεται η γραφή μου έστω και στο ελάχιστο με τους δασκάλους λογοτέχνες που αναφέρατε. Θα έλεγα βέβαια ότι ως επί το πλείστον επηρεάστηκα από τον ρομαντισμό που με διακατέχει και έγραψα για να δείξω στους αναγνώστες πως θα ήθελα ή πως θα θέλαμε πολλοί από εμάς να είναι ο κόσμος μας, όσον αφορά στους ήρωες του βιβλίου. Στους στρατιώτες του καλού, όπως μου αρέσει να τους αναφέρω. Και κρίνοντας από το αποτέλεσμα και τα σχόλια των αναγνωστών φαίνεται ότι ο μαγικός αυτός κόσμος αρέσει και για αυτό θα υπάρξει και συνέχεια.

Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι να περιμένουμε από σας;

Απ: Αυτή τη στιγμή όπως σας είπα τελειώνω το 3ο βιβλίο μου που είναι συνέχεια του 2ου με τον μαγικό κόσμο της Αρτεμιδος να μας απασχολεί για λίγο ακόμη. Υπάρχουν αρκετοί σκελετοί βιβλίων στο ράφι του μυαλού μου. Βιβλία που καταπιάνονται με προβλήματα καθημερινά και της εποχής θέλοντας να περάσω τα οποία μηνύματα στους αναγνώστες μου. Θεού θέλοντος θα πάρουν κι αυτά τον δρόμο τους. Με αλλά λόγια, όσο οι αναγνώστες μου το ζητούν, εγώ οφείλω να γράφω και αυτό έχετε να περιμένετε