Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Μέσα Οκτώβρη. Για πότε φτάσαμε εδώ! Με μυρωδιά απ’ τα πολυπόθητα πρωτοβρόχια τριγύρω, κλέψτε κάποιες ήρεμες στιγμές αυτό το Σαββατοκύριακο για ταξίδια του νου αγκαλιά μ’ ένα βιβλίο. Ενδεικτικά, σας προτείνω τα ακόλουθα.

1-Τo νέο βιβλίο της συγγραφέως Μάγιας Δεληβοριά με τίτλο «Το κορίτσι που δεν θυμόταν πότε φόρεσε πανοπλία» κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Κέδρος. Το βιβλίο ανήκει στη σειρά Big Bang Books, η οποία αγκαλιάζει σύγχρονα μυθιστορήματα που απευθύνονται σε νεαρούς αναγνώστες, κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον τους και τροφοδοτούν τους προβληματισμούς τους γύρω από θέματα που τους απασχολούν.

Σύνδρομο Λευκού Ιππότη, εσωτερικοί δράκοι και επουλώσεις πληγών μερικά απ’ τα θέματα που θίγονται στο συγκεκριμένο εφηβικό βιβλίο της κυρίας Δεληβοριά. Κάθε βιβλίο της προσπαθεί να προσεγγίσει σύγχρονους προβληματισμούς λόγω της δημιουργικής της ικανότητας να μετατρέπει μια δυσάρεστη εμπειρία, ένα τραύμα, μια τυχαία συνάντηση, ένα παιχνίδι ή ακόμα και το τίποτα σε κάτι που ανακουφίζει και συγκινεί.

Γράφει για ό, τι την βασανίζει: τη ζωή και το θάνατο, την ανάγκη να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε, τη δίψα για περιπέτεια, τους φόβους και τις σκιές που μας κυνηγάνε, τη μνήμη, προσωπική και συλλογική. Και φυσικά, την αγάπη, τον μόνο δρόμο για αυτογνωσία, λύτρωση και ευτυχία.

Έτσι, τα γραπτά της διέπονται πάντα από πολλά μηνύματα χωρίς να είναι και ο πρωταρχικός σκοπός. Ώστε ο κάθε αναγνώστης να καλείται να τα ανακαλύψει μόνος του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: – Ξέρεις γιατί είναι τόσο μεγάλοι και φουσκωτοί οι δράκοι μας, Οφηλία; Γιατί είναι γεμάτοι λόγια που δεν ειπώθηκαν, φωνές που δεν βγάλαμε όταν πονέσαμε. Ό, τι δεν λέγεται φουσκώνει τον δράκο. Γι’ αυτό, όταν καταφέρουμε να μιλήσουμε, ο δράκος ξεφουσκώνει και χωράει καλύτερα μέσα μας.

– Και φεύγει κάποια στιγμή;

– Δεν νομίζω. Απλώς μικραίνει και κάνει χώρο στον επόμενο που θα φυτρώσει μέσα μας. Με τα μικρά δρακάκια μας μαθαίνουμε να ζούμε.

Ένα κορίτσι που αισθάνεται ότι υπάρχει μόνο όταν προσφέρει στους άλλους προσπαθεί να θυμηθεί πότε φόρεσε τη λευκή πανοπλία του. Ένα άλογο που το τρομάζει το παρελθόν του, μια γάτα που θέλει να λυτρωθεί από το δικό της παρελθόν κι ένα γέρικο τσοπανόσκυλο που δεν ξεχνά πώς σώθηκε.

Μια ιδιόμορφη παρέα που ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι αναζητώντας τον καθρέφτη που θα τους αποκαλύψει τα μυστικά του παρελθόντος και θα τους δώσει, ίσως, απαντήσεις σε όσα τους απασχολούν.

Μια ιστορία για το σύνδρομο του Λευκού Ιππότη, για τους δράκους μέσα μας και για την ανάγκη μας να θεραπεύσουμε το τραύμα μας και να ξεφορτωθούμε τις πανοπλίες που μας έχουν φορτώσει.

Συγγραφέας: Μάγια Δεληβοριά

ISBN: 978-960-04-5288-4

Αρ. σελίδων: 272

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Κέδρος

https://www.kedros.gr/product/9205/koritsi-thymotan-pote-forese-
panoplia.html?fbclid=IwAR20JrTSFHMEi0-
yF3j4w73HIlWHSSDZGual5z_KNozZDQCCF8QFy0miHnU

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Μάγια Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι θεατρολόγος, συγγραφέας και παιγνιοθεραπεύτρια. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και θεατρολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας, όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της.

Σπούδασε κλασικό τραγούδι και πιάνο στο Αττικό Ωδείο. Παρακολούθησε μαθήματα σε θερινά τμήματα του Πανεπιστημίου της Λυόν και της Βαρσοβίας ως υπότροφος της πολωνικής κυβέρνησης. Εκπαιδεύτηκε στο θεραπευτικό παιχνίδι βάσει του εκπαιδευτικού προγράμματος της Academy of Play and Child Psychotherapy (APAC), αναγνωρισμένου από τον παγκόσμιο οργανισμό παιγνιοθεραπείας Play Therapy International (PTI).

Από το 1995 εργάζεται στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, διδάσκοντας θεατρική αγωγή σε παιδιά και εφήβους. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Έρευνας και Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Δράματος «Δεσμοί», το Υπουργείο Παιδείας, τον Δήμο Βύρωνα, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, τον Απόδημο Ελληνισμό, την Παιδική Σκηνή «Αερόπλοιο», το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Παιδιού και Εφήβου, το περιοδικό Νέα Οικολογία, τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.

Έχει τιμηθεί με τρία κρατικά βραβεία συγγραφής θεατρικών έργων για  παιδιά και εφήβους από το Υπουργείο Πολιτισμού. Βιβλία της έχουν βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα WhiteRavens της Διεθνούς Νεανικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου, στις βραχείες λίστες των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας και των βραβείων του λογοτεχνικού περιοδικού Ο αναγνώστης.Συμμετείχε με θεατρικά της έργα στα Διεθνή Φεστιβάλ Νέων Συγγραφέων (Inter-Play Europe) στο Βερολίνο και στην Αυστραλία. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

2-Η συγγραφέας Χριστίνα-Μαρία Ψύλλα συνεχίζει να μας ταξιδεύει στη Νηµφαιά Ακαδημία μέσω του δεύτερου βιβλίου της «Η Βασίλισσα του Χρόνου» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή.

Η συγγραφέας έρχεται να μας καταπλήξει για ακόμη μια φορά κι εμείς βουτάμε σε νέες περιπέτειες με την Ελίζ, τον Κάι -μακράν ο αγαπημένος μου αντιήρωας-, και τον Στέφαν. Ποιος θα κερδίσει την καρδιά της; Η εναλλαγή της οπτικής γωνίας των ηρώων μας βοηθά να τους κατανοήσουμε και να δεθούμε περισσότερο μαζί τους.

Ένα ωριμότερο κι ανατρεπτικό ταξίδι γεµάτο µαγεία, ένταση, συναισθήµατα κι εκπλήξεις. Με γλαφυρή γραφή, γρήγορη ροή, αδρεναλίνη, αποκαλύψεις και ερωτήματα που διψούν για απάντηση. Οι χαρακτήρες -παλιοί και νέοι- ξεδιπλώνονται μέσα από παραστατικές σκηνές μαχών που λατρεύει ο αναγνώστης.

Νέες δοκιμασίες και δολοπλοκίες έρχονται στο προσκήνιο να ταράξουν τους ήρωες μας. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ο κλοιός γύρω από την Ελίζ σφίγγει περισσότερο, οι εχθροί είναι μια ανάσα μακριά της. Και εν όψη των Παιχνιδιών Μάχης καλείται να ανταποκριθεί στις προσκλήσεις. Θα καταφέρει να βγει νικήτρια, αλώβητη από τις ίντριγκες, τα ψέματα και τα μίση;

Το γενικό σύνολο του αναγνώσματος αντανακλά μεράκι και πολλή δουλειά κι αξίζει συγχαρητήρια η προσπάθεια.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ένα μαγικό βιβλίο. Τέσσερις επικίνδυνες δοκιμασίες. Ένας ξεχασμένος κόσμος. Πριν λίγο καιρό, έµαθα ότι η οικογένειά µου ήταν ένα ψέµα. Έχασα την καλύτερή µου φίλη και βρέθηκα αντιµέτωπη µε έναν ακόµαθανάσιµο εχθρό.

Όλα αυτά µου έδειξαν τι πραγµατικά είµαι: Ένα πιόνι. Φιλίες δοκιµάζονται, µυστικά ξεσκεπάζονται και νέες µαγικές δυνάµεις κάνουν τη ζωή στη Νηµφαιά Ακαδηµία πιο επικίνδυνη από ποτέ. Τα Παιχνίδια Μάχης ξεκινούν την κατάλληλη στιγµή για να τραβήξουν την προσοχή από ένα καλά προµελετηµένο σχέδιο, που φαίνεται να οδηγεί στα πιο καταχθόνια µονοπάτια. Για ένα πράγµα είµαι σίγουρη.

Είµαι µια Ελεγκάντι. Είµαι αναγκασµένη να εκπληρώνω τα θέλω άλλων, να υπηρετώ. Όµως όχι πια. Θα πάρω πίσω τη ζωή που µου έκλεψαν, όποιες και αν είναι οι συνέπειες.

Συγγραφέας: Χριστίνα-Μαρία Ψύλλα

ISBN: 978-960-626-540-2

Αρ. σελίδων: 478

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Πηγή

https://www.pigi.gr/product/vivlio-mythistorima-fantasias-i-vasilissa-
tou-xronou-ekdoseis-
pigi/?fbclid=IwAR2RZpsxBHmzBlto6CnZB0u1wvUpYQCeuQNe-
4cPzh2oagccmoLeZfrOVZ4

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Χριστίνα-Μαρία Ψύλλα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Είναι απόφοιτη του τµήµατος Στατιστικής στο Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών και Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στο Τάε Κβον Ντο.Τα βιβλία φαντασίας τής χαρίζουν µαγικά ταξίδια και αγωνιώδεις περιπέτειες, ενώ της δίνουν δύναµη να ονειρεύεται. Το ίδιο θέλει να πετύχει και για τους αναγνώστες της µέσα από τις ιστορίες της. Το πρώτο της βιβλίο, µε τίτλο Η Φλόγα της Ελεγκάντι, προχώρησε σε δεύτερη ανατύπωση µέσα σε µία µόλιςεβδοµάδα από την ηµεροµηνία κυκλοφορίας του και αυτή τη στιγµή βρίσκεται ήδη στην τρίτη, ενώ έχει δεχτεί διθυραµβικές κριτικές.

Ιστοσελίδα: www.christinapsylla.gr

Instagram: eliz_white

3- Γνώρισα τον συγγραφέα Ιωσήφ Μανίκη μέσα από το βιβλίο του «Επιστροφή στο Λίκνο» που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πηγή. Πρόκειται για ένα δυστοπικό βιβλίο πολιτικής φαντασίας. Ένα ουτοπικό όνειρο που γίνεται ευτοπία, γίναται όραμα για όλη την ανθρωπότητα.

Μετά την επιστροφή τεσσάρων αστροναυτών στη Γη ύστερα από ένα υπεργαλαξιακό ταξίδι επτά δεκαετιών, βρίσκονται να προσπαθούν απεγνωσμένα να αναγνωρίσουν τον πλανήτη που άφησαν πίσω, γεμάτοι προσδοκίες και όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον. Ένα χωροχρονικό ταξίδι στο άγνωστο. Αισιόδοξο, όμως.

Πρόκειται για ένα ανατρεπτικού περιεχομένου μυθιστόρημα που ξεχωρίζει για την αγωνιώδη του πλοκή, το άρτιο ύφος γραφής και τις πολιτικοφιλοσοφικές του προεκτάσεις. Πολιτική φαντασία με ταξιδιωτικές πτυχές, ένα μανιφέστο ανθρωπισμού και φιλοσοφικού στοχασμού υπό το πρίσμα μιας σύγχρονης ματιάς ενός διανοητή/μελλοντολόγου που επιμένει να σκέφτεται “ευτοπικά” και που - καλώς- πιστεύει ακόμα πως μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

Μια κοινωνία εξερεύνησης της ταυτότητας και της προέλευσης, μια κοινωνία κοινοκτημοσύνης που δέχεται την αλλαγή, τη διαφωνία, που δεν πολέμα ό, τι θεωρεί ακάθαρτο. Γιατί η ελευθερία παύει να υφίσταται αν της κόψεις έστω κι ένα γράμμα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 2060. Ενώ η Αργώ ετοιµάζεται για την προσεδάφισή της, οι τέσσερες σύγχρονοι αργοναύτες στέκουν αµίλητοι κάνοντας παρέα στα άστρα. Η σκέψη τους ταξιδεύει σε ό,τι άφησαν πίσω στη Γη και η αγωνία τους σε ό,τι θα βρουν µπροστά τους, εβδοµήντα χρόνια µετά την αφετηρία του χωροχρονικού τους ταξιδιού στον Γαλαξία. Πρωτοπόροι του ανθρωπίνου είδους, µε το παρελθόν τους χαµένο ανεπιστρεπτί αλλά προσβλέποντας σε ένα καλύτερο µέλλον, µεγαλύτεροι µόνο κατά δέκα χρόνια, χάρη στη βοήθεια της σχετικότητας και της βαθιάς νάρκωσης, επιστρέφουν στον πλανήτη τους. Έναν πλανήτη για τον οποίον γνωρίζουν ελάχιστα πράγµατα, πλέον.

Ένα ταξίδι από το άγνωστο, στο άγνωστο. Μια ανακάλυψη ενός θαυµαστού νέου κόσµου, µε την υποψία της επιβίωσης του παλαιού. Μια περιπέτεια επιστηµονικής φαντασίας µε έντονους πολιτικούς και φιλοσοφικούς προβληµατισµούς, που µας καθιστά συνταξιδιώτες τεσσάρων ανθρώπων, στην αγωνιώδη προσπάθεια τους να επιβιώσουν στο ίδιο το αφιλόξενο και βίαιο Λίκνο τους.

Συγγραφέας: Ιωσήφ Μανικής

ISBN: 978-960-626-550-1

Αρ. σελίδων: 374

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Πηγή

https://www.pigi.gr/product/vivlio-mythistorima-epistimoniki-
fantasia-politiki-diastima-taxidi-ston-xrono-epistrofi-sto-likno-
ekdoseis-pigi/?fbclid=IwAR39SQRtI0-5o7mFRD0o0rCorPlCRQ-
zCRGg_87US_8SEzBTg-RuOVFA00o

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Ιωσήφ Μανίκης γεννήθηκε στην Πρέβεζα, την πόλη της παιδικής κι εφηβικής του ηλικίας. Σπούδασε χηµεία στο ΑΠΘ κι έκανε µεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Στα πλαίσια της πολύπλευρης ενασχόλησής του µε το µέλι διετέλεσε διευθυντής της Μελισσοκοµικής και πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελµατικής των προϊόντων της κυψέλης. Συνεργάστηκε ερευνητικά µε το εργαστήριο µελισσοκοµίας του Α.Π.Θ και είχε αρκετές δηµοσιεύσεις σε επιστηµονικά περιοδικά, καθώς κι ένα βιβλίο για τις νέες τεχνολογίες στα προϊόντα µελιού.

Η αναγνωστική του αγάπη για τον χώρο της πολιτικής κι επιστηµονικής φαντασίας και το λογοτεχνικό του σαράκι τον ώθησαν να συνεργήσει σε τµήµαταδηµιουργικής γραφής, και στα πλαίσιά τους έγραψε το πρώτο του διήγηµα.Είναι σινεφίλ, ερασιτέχνης φωτογράφος και µε τη σύζυγό του Εύα περιηγούνται στον κόσµο. Οι εικόνες και οι εµπειρίες των ταξιδιών αποτυπώνονται στο µυθιστόρηµά του «Επιστροφή στο λίκνο».

4-Ήρθα σε επαφή με τη γραφή της συγγραφέως Έρικας Αθανασίου μέσα από το βιβλίο της «Η καταραμένη βρύση» που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κέδρος. Ένα πολύ ενδιαφέρον ανάγμωσμα, γρήγορο κι ευχάριστο. Όταν ακούς ιστορίες του παρελθόντος, μαθαίνεις το σήμερα και προβληματίζεσαι για το αύριο.

Κάποιο Πάσχα, σε ένα ορεινό χωριό της Πελοποννήσου, κάνουν διακοπές η Βίκη και ο Άγγελος. Κι ένας παπαγάλος... Σε μια βόλτα στο δάσος ανακαλύπτουν ένα ενδιαφέρον στοιχείο της φύσης που συνδέεται με ένα κοινωνικό τοπικό γεγονός, μυστικά εις βάρος της φύσης για οικονομικά οφέλη. Πώς μέσα στο μέλλον ενός τόπου μπορεί να υπάρξει το παρελθόν του; Πώς βοηθά η οικολογική συνείδηση, η αγάπη για τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα;

Σύγχρονη περιπέτεια και δράση, ένταση και αγωνία, μαζί με παράδοση και λαϊκό πολιτισμό. Με λόγο λιτό και διαλόγους, ζωντανούς χαρακτήρες και γλαφυρές περιγραφές, η συγγραφέας σου περνά μηνύματα με χιούμορ. Σαν μυθιστόρημα μυστηρίου με οικολογικά μηνύματα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Σε ένα γύρισμα του μονοπατιού, ένα λιοντάρι με πλούσια πέτρινη χαίτη και ανοιχτό στόμα άφηνε το νερό να τρέχει. Το μουρμούρισμα του νερού καθώς κυλούσε φάνηκε στη Βίκη και στον Άγγελο σαν να τους προειδοποιούσε για κάτι.

Την επόμενη μέρα, καθώς πλησίαζαν στη βρύση, κάτι έλειπε. Έλειπε ένας ήχος. Ο ήχος νερού που τρέχει. Όταν έφτασαν, είδαν ότι το στόμα του λιονταριού ήταν στεγνό και έδινε την εντύπωση του διψασμένου. Ποιος είχε πάρει το νερό από το στόμα του λιονταριού; Γίνεται να κλέψεις το νερό; Και μάλιστα από ένα λιοντάρι; Είναι δυνατόν το νερό να ανήκει σε κάποιον; Μπορείς να στερήσεις το νερό από ένα χωριό; Να αφήσεις να διψάσει ένα δάσος; Μπορεί μια βρύση να είναι καταραμένη; Και ποιος μπορεί να την έχει καταραστεί;

Η Βίκη και ο Άγγελος, για μία ακόμη φορά μετά την Άνδρο και τα Στοιχειωμένα θεμέλια, καλούνται να λύσουν ένα μυστήριο.Ένα μυστήριο που αρχίζει να ξεδιπλώνεται, μια άνοιξη, σε ένα ορεινό χωριό της Πελοποννήσου.

Συγγραφέας: Έρικα Αθανασίου

ISBN: 978-960-04-4481-0

Αρ. σελίδων: 272

Έτος έκδοσης: 2014

Εκδόσεις: Κέδρος

https://www.kedros.gr/product/8383/katarameni-
brysi.html?fbclid=IwAR2jGBdpeKh7sAlpkzPkgxDLhpKFHp3YHk
NWXLs1MI3Zqc2fqbjhg-Gnc9M

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Έρικα Αθανασίου αγαπάει να γράφει βιβλία, ενώ εμπειρίες για να τα πλουτίζει αποκομίζει εργαζόμενη ως δημοσιογράφος και ως εκπαιδεύτρια σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Στη σημερινή Ελλάδα δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια είναι τα βιοποριστικά της εφόδια. Όσο για τα πνευματικά, έχουν εμπλουτιστεί με ένα πτυχίο από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), ένα πτυχίο ακορντεόν, πάμπολλα σεμινάρια, ένα μεταπτυχιακό στην «Παραγωγή Βίντεο, Οπτικοακουστικά Μέσα και Κινούμενα Γραφικά» από τη Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

5- Ο συγγραφέας Σωτήρης Κατσιμίχας φιλοσοφεί μέσα από το φιλοσοφικό του μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας «Soft Earth» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Πηγή. Βουτιά στον απόλυτο εικονικό κόσμο με ένα φιλοσοφικών προεκτάσεων μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας.

Ελλάδα, 2071 μ.Χ. Η τεχνολογική πρόοδος έχει επιφέρει αδιανόητες αλλαγές στον τρόπο ζωής και το επόμενο μεγάλο άλμα πλησιάζει. Το λογισμικό του Soft Earth υπόσχεται να ανοίξει νέους δρόμους στον ανθρώπινο βιοπρογραμματισμό... Ποιες όμως θα είναι οι επιπτώσεις της χρήσης του; Θα καταφέρει ο ιδιοφυής ήρωας της ιστορίας μας να εξερευνήσει τα όρια της ύπαρξής του, στηριζόμενος στη νοημοσύνη του και στη φιλοσοφική του συγκρότηση; Πόση αλήθεια είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει;

Μια αντισυμβατική αφήγηση επιστημονικής φαντασίας, με φλέγουσες φιλοσοφικές προεκτάσεις. Η Ελλάδα του μέλλοντος, γνωστή μα και άγνωστη, γίνεται πεδίο διερεύνησης της φύσης και των ορίων της ανθρώπινης ύπαρξης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Bοηθάει σε κάτι η φιλοσοφία; Ωφελεί τελικά η ευφυΐα; Ή µήπως είναι καλύτερη η άγνοια και η λήθη; Πόση αλήθεια µπορούµε να προσεγγίσουµε και πόση να αντέξουµε; Ο ιδιοφυής Εύπολις δοκιµάζεται στα κρίσιµα σταυροδρόµια της ζωής. Πρέπει να επιλέξει αν θα υπηρετήσει τη Soft Earth, µία πολιτεία όπου συνυπάρχουν ηλεκτρονικές οντότητες και βιολογικοί άνθρωποι, άνθρωποι που έχουν θυσιάσει µέρος του εαυτού τους.

Πρέπει να επιλέξει αν θα κάνει το νόµιµο ή το ηθικό, αν θα ακολουθήσει – και µε τι τίµηµα – τον µεγάλο του έρωτα, αν θα λύσει τα αινίγµατα ενός µυστηριώδους χάκερ και πολλά άλλα. Μέσα από τις δοκιµασίες αλλάζει η ζωή του, αλλά και ο ίδιος. Κάθε δοκιµασία και κάθε αλλαγή είναι µια ευκαιρία για µεγαλύτερη ενδοσκόπηση. Δεν του αρέσει να χάνει ευκαιρίες, αλλά είναι έτοιµος να χάσει ό,τι άλλο µπορεί να χαθεί. Πού θα καταλήξει όµως; Μόνο ένας Θεός θα ήξερε από πριν. Αν βέβαια υπάρχει και Αυτός.

Με φόντο την Ελλάδα του µέλλοντος, ένα αντισυµβατικό µυθιστόρηµα για την τεχνολογία αιχµής, που εξερευνά τη φύση και τα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης.

Συγγραφέας: Σωτήρης Κατσιμίχας

ISBN: 978-960-626-556-3

Αρ. σελίδων: 402

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Πηγή

https://www.pigi.gr/product/vivlio-mythistorima-epistimoniki-
fantasia-eikoniki-pragmatikotita-softearth-ekdoseis-
pigi/?fbclid=IwAR0Hwc1vmMO2DczaYFE-9HaDNLV-
JYcPKsOB03a9jF409EBL96RYapZ6CbU

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: O Σωτήρης Κατσιµίχας γεννήθηκε το 1969 στην Παιανία Αττικής. Είναι Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός. Σπούδασε στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (1987 – 1992) και στο ImperialCollege of Science, Technology and Medicine, στο Λονδίνο (1993 – 1998) ως διδακτορικός φοιτητής και Research Assistant. Το 1999 ξεκίνησε να εργάζεται στη Θερµογκάζ ΑΕ, µία εισαγωγική, εµπορική και τεχνική εταιρεία µε ειδίκευση στις τεχνολογίες θέρµανσης και ψύξης, αρχικά ως υπεύθυνος πωλήσεων και τεχνικός διευθυντής.

Από το 2005 είναι Διευθύνων Σύµβουλος και πρόεδρος του Δ. Σ. της Θερµογκάζ ΑΕ. Διετέλεσε, από το 2010 ως το 2019, Γενικός Γραµµατέας της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρµανσης και Ενέργειας (ΕΝ. Ε. ΕΠΙ. Θ. Ε. ). Έχει συµµετάσχει στη συγγραφή ΤΟΤΕΕ και τεχνικών κειµένων. Είναι έγγαµος και έχει 4 παιδιά.

Ιστοσελίδα: http://sotiriskatsimichas.gr/