Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Το απαξιωμένο πολιτικό σύστημα της χώρας μας κινείται στα πλαίσια μιάς σύγχρονης «Βαβέλ», αφού κανένας τους δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τους αντιπάλους του.

Έτσι η διάσταση απόψεων, σε συνδυασμό με τα Οικονομικά και Κομματικά συμφέροντα, σηματοδότησαν το «πολιτικό ναυάγιο» για σχηματισμό πολυκομματικής Κυβέρνησης.

Η απρόσμενη νίκη της Ν.Δ. του Μητσοτάκη, αφού και τα στελέχη της πρώην Κυβέρνησης έτριβαν τα … μάτια τους με το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, δεν έδωσε λύση, για συνδιακυβέρνηση της χώρας.

Έτσι, ξεκίνησε η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση για τις 25 Ιουνίου, με τα κόμματα να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία.

Τα διλήμματα, όλων, είναι πολλά και για τους χαμένους και για τους κερδισμένους της πρώτης κάλπης.

Οι πρώτοι θέλουν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος και οι δεύτεροι να διατηρήσουν το μεγάλο ποσοστό που πήραν.

Το αφύσικο 40,75% της Ν.Δ. και οι 20 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψαν το σενάριο Μητσοτάκης ή Τσίπρας και φυσικά γέννησαν μία πολιτική ανωμαλία.

Το κομματικό σύστημα οδηγεί σε μία ανισορροπία το πολίτευμα, γεγονός που προβληματίζει τους πάντες.

Τώρα το … «φόβητρο» του Τσίπρα δεν υπάρχει πλέον, αλλά διογκώνεται ο φόβος για το … «σκιάχτρο» που λέγεται Μητσοτάκης.

Ο πρώην Πρωθυπουργός θέλει σώνει και καλά να φτιάξει αυτοδύναμη κυβέρνηση και να γίνει ένας μικρός «Ερντογάν» της Ελλάδας, με ότι αυτό συνεπάγεται, μιάς και ο «Σουλτάνος» κυβερνά την Τουρκία για 25 χρόνια.

Ο Ερντογάν μίλησε για 34 ώρες στα Μ.Μ.Ε., ενώ οι αντίπαλοί του για 30 λεπτά.

Έτσι, ο Μητσοτάκης έβγαλε την προβιά του «Λέοντος» και φόρεσε αυτή του «προβάτου», στέλνοντας μηνύματα σε όλους τους τόνους, για αύξηση μισθών και συντάξεων, για ανασύνταξη του Ε.Σ.Υ. και για επενδύσεις, που πάνε μόνον στις τσέπες της ολιγαρχίας.

Η τετραετής θητεία του έδειξε πως κυβερνά αυταρχικά, απαξίωσε τον Λαό, κατέστρεψε τις αρχές και τις αξίες της Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έβαλε στο … ψυγείο αξιόλογα και αξιόμαχα στελέχη της ιστορικής παράταξης της Ν.Δ.

Συνάμα αξιοποίησε τους «σκελετούς» του Σημιτικού ΠΑ.ΣΟ.Κ., τους ψευτοαριστερούς και τους ΛΟΑΤΚΙ.

Έχει καβαλήσει το «καλάμι» και δεν το κατάλαβε;

Διέλυσε την Παιδεία, αφού δασκάλα στην Αθήνα έδειξε σε παιδιά δέκα ετών –εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας- την ταινία «Ντους των Αγοριών» με ομόφυλες και καταστροφικές συνέπειες για τα παιδιά και αφού στο βιβλίο των θρησκευτικών της Τρίτης Δημοτικού παρουσίασε την Παναγία ως «Γκέϊσα» και «Ινδιάνα». «Εποίησεν ο Θεός άρρεν και θήλυ», Γένεσις 1,27.

Την ερχόμενη εβδομάδα οι Εκπαιδευτικοί έχουν απεργία για το «απαράδεκτο», όπως λένε, σύστημα αξιολόγησης.

Την ίδια καταστροφή, αν όχι και μεγαλύτερη, δέχθηκε το Ε.Σ.Υ., που τώρα θέλει να το ανασυγκροτήσει, μιάς και είναι «προσωπική» επιθυμία του Μητσοτάκη …!

Τα οικονομικά, που πάνε από το κακό στο χειρότερο, υπόσχεται ότι θα τα διορθώσει. Μάλιστα θα δώσει και αυξήσεις σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Επί τέσσερα χρόνια τους είχε ξεχάσει όλους και όλα.

Για την Ακρίβεια και την Φτώχεια δεν είπε τίποτα, γιατί γνωρίζει την τραγική θέση του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Ένας ψητοπώλης στην Θεσσαλονίκη έκλεισε το κατάστημά του, ύστερα από 24 χρόνια, γιατί «δεν μπορούσε να πουλάει το σάντουϊτς στην τιμή των πέντε ευρώ».

Κι όμως, θέλει την αυτοδυναμία, πράγμα που σημαίνει αυταρχική, αναποτελεσματική, ασύδοτη και ολίγον «ολοκληρωτική» Κυβέρνηση.

Έτσι, ο Άδωνης Γεωργιάδης, μίλησε και για αλλαγή του Συντάγματος.

Η κοινωνία ελπίζει να μην γίνει «Δημοκρατική Δικτατορία» και φυσικά προσδοκά και επιθυμεί να λυθούν άμεσα τα μεγάλα της προβλήματα.

Δεν έχουν ακόμη καταλάβει την δύσκολη θέση του Λαού;

Ή μήπως δεν θέλουν και ούτε μπορούν να λύσουν τον «Γόρδιο δεσμό» της κοινωνικής ανέχειας και φτώχειας;

Γι’ αυτό, όσοι ψήφισαν Μητσοτάκη στις πρώτες εκλογές, Ιερείς, Εκπαιδευτικοί, Υγειονομικοί, Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Γεωργοί και Κτηνοτρόφοι ας κάνουν μία δεύτερη σκέψη –που πάντα χρειάζεται- για το πως πρέπει να πάει μπροστά η Πατρίδα.

Ας μην ξεχνούν δε πως η Ε.Ε. έστειλε ήδη εντολή λιτότητας και τα κάθε είδους επιδόματα, για τις … ευάλωτες ομάδες, θα κοπούν μετά την 31-12-2023.

Η στοχοποίηση των κομμάτων ΝΙΚΗ και ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, μάλλον από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πιθανόντα «βάζει» στην επόμενη Βουλή, παρά τα βλάπτει.

Πάντως η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Άγιον Όρος, την συγκεκριμένη περίοδο και η κάθοδος του κομματικού στρατού στην Βόρεια Ελλάδα, δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά στο … «Βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Μακάρι να μην ισχύσει το «και έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης», όπως λέγει το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον (27.64) της Μεγάλης Πέμπτης.

Ή όπως λέγει και ο Καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης «Το να ξανακάνει κάποιος λάθος ή το να επαναλαμβάνει προηγούμενο σφάλμα του είναι περισσότερο μειωτικό ή μπορεί να έχει χειρότερες συνέπειες, από την διάπραξη ενός λάθους για πρώτη φορά».

Είθε να μας φωτίσει ο Θεός, παρότι πολλοί από αυτούς που μας κυβερνούν δεν πιστεύουν στον Θεό.