Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, το αίτημα της Επιτροπής Αγώνα Πλημμυροπαθών Αγροτών Φαρκαδόνας, για πλήρη αποζημίωση και σαφές χρονοδιάγραμμα όσων απαιτείται να γίνουν, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στις καλλιέργειές τους.

Αναφορά προς τους/τις Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών, κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας να απαντήσουν στη Βουλή, αναφορικά με τα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα Πλημμυροπαθών Αγροτών Φαρκαδόνας, καθώς ένα μήνα μετά είναι αντιμέτωποι με ουσιαστικά προβλήματα που πλήττουν τα σπίτια τους, τα χωράφια τους και τις επιχειρήσεις τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Αγροτών Φαρκαδόνας, διεκδικούν ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για την εκκαθάριση και την αντικατάσταση τους εξοπλισμού τους που καταστράφηκε, να αποσαφηνιστεί το συνολικό ύψος της αποζημίωσης των αγροτών, να γίνουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, να αποκατασταθούν ως καλλιεργήσιμα τα χωράφια τους και να αποζημιωθούν τουλάχιστον στα 285€/ανά στρέμμα στο βαμβάκι και στο καλαμπόκι.

Σε όλα τα παραπάνω καλούνται να απαντήσουν οι κ.κ. Υπουργοί άμεσα και πειστικά, καθώς οι αγρότες βιώνουν μία άνευ προηγουμένου κατάσταση και η υπομονή τους εξαντλείται.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

ΘΕΜΑ: «Οι αγρότες της Φαρκαδόνας ζητούν ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα».

Η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη, έχοντας υπόψη της την επιστολή της Επιτροπής Αγώνα Πλημμυροπαθών Αγροτών Φαρκαδόνας, την καταθέτει ως Αναφορά προς τους/τις Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών, ζητώντας να απαντήσουν στις συγκεκριμένες προτάσεις των αγροτών για την αποσαφήνιση των μέτρων και για την ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.

Στην επιστολή της η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Αγροτών Φαρκαδόνας επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

· Μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» και «Elias», καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ουσιαστικά προβλήματα που πλήττουν τα σπίτια μας, τα χωράφια μας και τις επιχειρήσεις μας.

· Ένα μήνα μετά… δεν έχουμε δει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα και σχέδιο αποκατάστασης των ζημιών.

· Διεκδικούμε:

· Αποσαφήνιση για το συνολικό ποσό της αποζημίωσης

· Άμεσο χρονοδιάγραμμα της εκκαθάρισης και αντικατάστασης εξοπλισμού

· Ολοκλήρωση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων

· Ενημέρωση για την αποκατάσταση των αγροτεμαχίων και την απομάκρυνση φερτών υλικών

· Αποζημίωση στα 285€ κατ’ ελάχιστο στην καλλιέργεια βαμβακιού και καλαμποκιού

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.