Καταρρακτώδεις βροχές σαρώνουν τα Τρίκαλα από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην πόλη. 

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια κάνοντας δύσκολη την κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχεται κλήσεις για απάντληση νερών από υπόγεια. 

Στη συμβολή των οδών Απόλλωνος και Πολυκάρπου άνοιξε το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να "καταπιεί" ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο που έτυχε να περνά από το σημείο, σήμερα το μεσημέρι. Η οδός Πολυκάρπου παραμένει κλειστή, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση κατέστρεψε σημεία του καταπονημένου οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να έχουν παρασυρθεί μεγάλες πέτρες στη μέση του δρόμου! 

   

Η στάθμη του Ληθαίου ποταμού μέσα στην πόλη έχει ήδη ανέβει, ενώ το ποτάμι συνεχίζει να κατεβάζει μεγάλους όγκους νερού. 

Σύμφωνα με το meteo.gr. το ύψος της βροχής στα Τρίκαλα έφτασε στα 117.60mm/hr, από τις υψηλότερες τιμές μέτρησης που καταγράφονται σήμερα στην χώρα. 

Οι έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή των Τρικάλων προβλέπεται πως θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο 24ωρο. 

Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από την Παρασκευή 5 Μαΐου, με την σταδιακή βελτίωση του καιρού και την σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας. 

trikalaenimerosi.gr