Τέλος το καλοκαιράκι με τις λιακάδες και τις θερμοκρασίες πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου από σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr

Ο Φεβρουάριος μας αποχαιρετά με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας και με τον ίδιο τρόπο έρχεται ο νέος μήνας, ο Μάρτιος, από αύριο.

Η τελευταία ημέρα του μήνα θα περάσει στην πόλη με αρκετή συννεφιά, που από νωρίς το μεσημέρι θα δώσει ασθενείς βροχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου, πέφτοντας 10 βαθμούς κάτω από τις μέγιστες τιμές των τελευταίων ημέρων στα Τρίκαλα. 

Οι άνεμοι από βορειοδυτικές και δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Στην περιοχή των Τρικάλων μέχρι και την Παρασκευή η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης θα είναι υψηλή, οπότε αναμένονται λασποβροχές.   

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό του Μαρτίου 

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές εκτιμήσεις του meteo-thessalia.gr Panos Archontis, οι πρώτες ημέρες του Μαρτίου αναμένονται με άστατο καιρό και πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες 12 ημέρες αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και ψυχρός καιρός. Από τις 13 του μήνα έως τις 18 οι θερμοκρασίες θα είναι κανονικές για την εποχή με μικρά σκαμπανεβάσματα. Το διάστημα 19 έως 25 του μήνα η θερμοκρασία θα πέσει εκ νέου και πιθανόν να επηρεαστούμε από ρηχή ψυχρή εισβολή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει εκ νέου άνοδο 26-31 του μήνα. Σε γενικές γραμμές η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κλιματικά για την εποχή επίπεδα.

Υετός

Τις πρώτες 13 μέρες αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας χιονοπτώσεις, θα υπάρχουν και ημέρες με βελτιωμένο καιρό. Το διάστημα 14-18 του μήνα ο καιρός αναμένεται βελτιωμένος. Το διάστημα 19-23 ο καιρός θα καταστεί και πάλι βροχερός με χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Το διάστημα 24-31 ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με ίσως κάποιες πρόσκαιρες βροχές. Ο υετός στο σύνολο του μήνα θα βρεθεί πάνω από τα κλιματικά επίπεδα.

Συνοψίζοντας ο Μάρτιος θα είναι ένας αρκετά βροχερός μήνας που τόσο έχει ανάγκη η γη καθώς περάσαμε έναν ζεστό και κυρίως ξηρό χειμώνα. Οι χιονοπτώσεις φαίνονται να περιορίζονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές με μικρή πιθανότητα στην βόρεια χώρα ίσως πρόσκαιρα να δουν χιόνι κάποιες περιοχές λίγο χαμηλότερα. Η θερμοκρασία κάποιες ημέρες θα βρίσκεται σε χειμερινά επίπεδα χωρίς να αποκλείονται και ημέρες με παγετό κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα.

trikalaenimerosi.gr