Και εσύ αθάνατη, εσύ Θεία,

που ό,τι θέλεις ημπορείς,

εις τον κάμπο, Ελευθερία,

ματωμένη περπατείς…

Διονύσιος Σολωμός- Ύμνος εις την Ελευθερίαν

***

Στο μήνυμά του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Τρικάλων, Κώστας Σκρέκας, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου αναφέρει τα εξής: 

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου μας θυμίζει τις αρετές και τις δυνατότητες του Ελληνισμού όταν δίνει με ενότητα μάχες, ακόμη και άνισες.

Διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη για να αποφύγουμε τα ίδια λάθη. Είμαστε υπερήφανοι γιατί η εθνική ενότητα κι ομοψυχία μας οδήγησε στις μεγάλες εθνικές επιτυχίες, αλλά γνωρίζουμε καλά, ότι όποτε επικράτησε η διχόνοια, καταλήξαμε σε περιπέτειες και καταστροφές.

Τιμούμε κάθε γενιά των προγόνων μας. Τους αγωνιστές του 1821, που μας πρόσφεραν ελευθερία και κράτος. Αλλά και τους διαδόχους τους. Αυτούς που μεγάλωσαν την πατρίδα και δούλεψαν σκληρά για την ευημερία της. Όλους τους Έλληνες, πριν από εμάς, που μόχθησαν ώστε σήμερα εμείς να ζούμε στην Ελλάδα της Δημοκρατίας, της Ευρώπης και της ευημερίας.

Τώρα είναι η δική μας ώρα: Δίνουμε τις μάχες μας, ώστε να φανούμε αντάξιοι της κληρονομιάς μας αλλά και των προκλήσεων της εποχής. Στεκόμαστε όρθιοι κι ανυποχώρητοι απέναντι στις προκλήσεις του γείτονα. Στηρίζουμε στην πράξη τους συμπολίτες μας, απέναντι στην πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση. Πρωταγωνιστούμε στην Ευρώπη με επιχειρήματα και συγκεκριμένες προτάσεις. Αντιμετωπίζουμε με επιτυχία αλλεπάλληλες κρίσεις με θάρρος και αποφασιστικότητα κι έτσι αναβαθμίζουμε το κύρος της χώρας στο διεθνές στερέωμα και υπερασπίζουμε σθεναρά τα εθνικά μας δίκαια.

Ενωμένοι κι αποφασισμένοι, συνεχίζουμε τον αγώνα για να βελτιώνουμε καθημερινά τη ζωή μας και τη θέση της χώρας μας, ως αυτονόητο χρέος μας κυρίως απέναντι στη νέα γενιά, ώστε να γίνουν πράξη τα δικά της όνειρα. Για να δώσουμε τόπο στο μέλλον που της ανήκει.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες, στα δικά μας Τρίκαλα αλλά και σ’ όλο τον κόσμο!