Εντατική είναι η προετοιμασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αυριανή επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου με συσκέψεις που ξεκίνησαν από το βράδυ της Τετάρτης στο γραφείο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Ο Δημήτρης Κουρέτας αναφέρθηκε σήμερα σε όσα πρόκειται να παρουσιαστούν στη σύσκεψη με τους κυβερνητικούς, εξηγώντας ότι θα γίνει ο απολογισμός των έργων που προχώρησαν τους τελευταίους εννιά μήνες, ενώ θα αναπτυχθούν οι παρεμβάσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν προσεχώς.

Ταυτόχρονα ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας για τις πυρκαγιές, τα οποία χαρακτήρισε εντυπωσιακά. Έδωσε μόνο ένα στοιχείο που έχει να κάνει με τον αριθμό των καμμένων στρεμμάτων: «Πέρυσι κάηκαν 123.000 στρέμματα, φέτος 3.000 στρέμματα με τον ίδιο αριθμό πυρκαγιών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο ζήτησε την επιτάχυνση των αποζημιώσεων προς τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι επλήγησαν τόσο από τον Daniel όσο και από την πανώλη δηλώνοντας τα εξής:

«Είναι επιβεβλημένο να επιταχύνουμε τις διαδικασίες αποζημίωσης των κτηνοτρόφων μετά τον Daniel. Όπως επίσης να επιταχυνθούν οι αποζημιώσεις για όσους υπέστησαν ζημιά από την πανώλη.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr