Η σημασία του σεξ για τη γυναίκα συχνά παραβλέπεται. Ωστόσο για τις περισσότερες γυναίκες το σεξ παίζει ζωτικό ρόλο σε μια ερωτική σχέση. Συχνά είναι αυτό που δένει τους συντρόφους ως ζευγάρι. Όχι μόνο τις βοηθά να νιώθουν συνδεδεμένες με τον σύντροφό τους, αλλά το σεξ παράγει επίσης ορμόνες ευεξίας που τους επιτρέπουν να παραμένουν ζωντανές, ενεργητικές και χαρούμενες. Στη συνέχεια θα αναλυθούν οι λόγοι για τους οποίους το σεξ είναι σημαντικό για τις γυναίκες.

Πώς βλέπουν οι γυναίκες το σεξ

Το σεξ είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα του να νιώθουν οι γυναίκες κοντά στον σύντροφό τους. Η σωματική οικειότητα είναι μια γλώσσα από μόνη της, και οι γυναίκες την χρησιμοποιούν για να εκφράσουν την αγάπη και την εκτίμησή τους προς τον σύντροφό τους. Μεταφράζεται επίσης σε ουσιαστικό και ικανοποιητικό σεξ για τις γυναίκες. Ο διάλογος με τον σύντροφο είναι πολύ σημαντικός, ώστε ο καθένας να εξωτερικεύει αυτά που αισθάνεται. Είναι εξίσου σημαντικό να κατανοήσουν την αμοιβαία σεξουαλική γλώσσα, ώστε και οι δύο να αισθάνονται ικανοποιημένοι.

Χρειάζεται χρόνος για να δημιουργηθεί το υπέροχο σεξ 

Στην αρχή της σχέσης, το καλό σεξ μπορεί να έρθει εύκολα, καθώς και οι δύο ακολουθούν το κύμα των σωματικών ορέξεων. Δεν χρειάζεται να μπουν στη διαδικασία να κατανοήσουν τη σημασία του σεξ στον γάμο. Καθώς μεγαλώνει το διάστημα με τον σύντροφο, σχηματίζεται ένα άλλο επίπεδο συνδεσιμότητας: η ψυχική πλευρά του σεξ ή η συναισθηματική οικειότητα. Για να είναι ευχάριστο το σεξ για μια γυναίκα, παίζει σημαντικό ρόλο το πόσο εκτιμά τη συναισθηματική σύνδεση με τον σύντροφό της και πώς επηρεάζεται η σεξουαλική της ικανοποίηση.

Οφέλη από το σεξ

Σε πρόσφατη έρευνα, πολλές γυναίκες παραδέχτηκαν ότι το σεξ, όχι μόνο είναι ένας τρόπος για να αισθάνονται συνδεδεμένες με τον σύντροφό τους, αλλά είναι και μια μεγάλη καταπολέμηση του στρες. Επίσης, το καλό σεξ ενισχύει την αυτοπεποίθηση των γυναικών και τις κάνει να νιώθουν επιθυμητές και αγαπημένες. Το σεξ είναι εξαιρετικό για τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία των γυναικών.

Τι χρειάζεται για τη σεξουαλική ικανοποίηση

Οι σεξουαλικά ικανοποιημένες γυναίκες συμφωνούν ότι εάν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε έξω από την κρεβατοκάμαρα, η σωματική σας επικοινωνία μέσα στην κρεβατοκάμαρα θα είναι δύσκολη. Το καλό σεξ ξεκινάει από το κεφάλι, που σημαίνει να μπορούν να μιλούν ειλικρινά με τον σύντροφό τους. Η πλειονότητα των γυναικών χρειάζεται μια βαθιά, ισχυρή σύνδεση με τον σύντροφό τους για να απολαύσουν πραγματικά τη συνουσία. Οι γυναίκες εκτιμούν αυτή τη συναισθηματική σύνδεση ακόμη περισσότερο από το να επιτύχουν οργασμό. 

Η χαμηλή (ή ανύπαρκτη) σεξουαλική επιθυμία

Οι γυναίκες έχουν πολύ περίπλοκες σεξουαλικές ορμές. Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την επιθυμία. Υπάρχουν βραχυπρόθεσμες επιρροές όπως μια κουραστική μέρα, ένας καυγάς με τον σύντροφο, μια ασθένεια,  αλλά και μακροπρόθεσμες επιρροές όπως η ηλικία (εμμηνόπαυση), κρίσιμα προβλήματα υγείας ή συνεχές, χρόνιο στρες. Ο εντοπισμός των στρεσογόνων παραγόντων θα ήταν ένας παραγωγικός τρόπος για τη γυναίκα να ανακαλύψει ξανά τη σεξουαλικότητά της και όλες τις απολαύσεις της. Αυξήστε τη λίμπιντό σας τώρα και απολαύστε το σεξ με το γυναικείο Viagra

Βρείτε χρόνο για σεξ, δεν θα το μετανιώσετε

Όλοι έχουμε πολλά στο κεφάλι μας, μεταξύ δουλειάς, οικογένειας και κοινωνικών υποχρεώσεων. Παρά τις πολλές ευθύνες και τον περιορισμένο χρόνο που υπάρχει, είναι σημαντικό για τη γυναίκα να δίνει πάντα προτεραιότητα στη σεξουαλική της ζωή. Η τόνωση που θα λάβει από μια ικανοποιητική ερωτική πράξη με τον σύντροφό της, θα μεταφερθεί σε όλους τους άλλους τομείς της ζωής σας.