Το φαράγγι της Καλυψούς βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Κισσάβου, πάνω από το Κόκκινο Νερό κρυμμένο μέσα σε καταπράσινη βλάστηση από καστανιές, πλατάνια, οξιές, φτέρες καθώς και πολλών ειδών πανέμορφων και σπάνιων λουλουδιών και βοτάνων.

Η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας ξεκίνησε την πεζοπορία προς το φαράγγι από την Καρίτσα σε υψόμετρο 300 μέτρων.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

"Ακολουθήσαμε τον καλά σηματοδοτημένο χωματόδρομο με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους.

Μετά από πορεία μιας ώρας πήραμε το ανηφορικό μονοπάτι μέσα στο πυκνό δάσος που σε κάποια σημεία χρειάστηκε να προσέξουμε τα βήματα μας λόγω της ολισθηρότητας του εδάφους από την υγρασία των πεσμένων φύλλων.

Στο τελευταίο κομμάτι που ήταν και πιο απαιτητικό ακούσαμε την βουή του νερού και σε λίγα λεπτά η θέα της λίμνης και του καταρράκτη μας αποζημίωσε και ενθουσίασε ιδιαίτερα αυτούς που το επισκέφτηκαν πρώτη φορά!

Τα νερά σχηματίζουν εντυπωσιακές βάθρες και υπάρχουν δύο λίμνες σε διαφορετικά επίπεδα η μια πάνω από την άλλη. Στην ψηλότερη κυλά εντυπωσιακός καταρράκτης 25 μέτρων περίπου που χωρίζεται σε δύο τμήματα.

Μαγεμένοι από το παραμυθένιο σκηνικό, αφού βγάλαμε αμέτρητες φωτογραφίες πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Στη συνέχεια απολαύσαμε ένα δροσερό μπάνιο -το πρώτο για φέτος για τους περισσότερους- στην παραλία της Κουτσουπιάς.

Η επιστροφή στην πόλη μας έγινε το απόγευμα, αφήνοντας μας απόλυτα ικανοποιημένους για την όμορφη εμπειρία, αλλά και τον καλό καιρό που ήταν σύμμαχος μας παρά τις προβλέψεις των ειδικών!"