Όχι ένα, όχι δύο, όχι τρία, οκτώ μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής των Τεμπών αριθμεί το υπουργικό συμβούλιο καθώς μετά τη Ζωή Ράπτη, τον Ανδρέα Νικολακόπουλο και την Ιωάννα Λυτρίβη προστέθηκαν την Παρασκευή (14/06), μετά τον ανασχηματισμό, οι: Κώστας Γκιουλέκας, Ιάσωνας Φωτήλας, Κατερίνα Παπακώστα, Χρήστος Κέλλας και Κώστας Καραγκούνης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι παρά τις «φωνές» για «συγκάλυψη» του εγκλήματος των Τεμπών αποφάσισε να επιβραβεύσει τα μέλη της Εξεταστικής με μια θέση στην κυβέρνηση.

Έτσι, ο Κώστας Γκιουλέκας αναλαμβάνει υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης. Ο Ιάσωνας Φωτήλας υφυπουργός στο υπουργείο Πολιτισμού, η Κατερίνα Παπακώστα υφυπουργός στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ο Χρήστος Κέλλας υφυπουργός στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Κώστας Καραγκούνης υφυπουργός στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επιβεβαιώθηκε έτσι με τον καλύτερο τρόπο ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, πρόεδρος της εξεταστικής, που έλεγε πως «η Επιτροπή μας είναι και κάπως γουρλίδικη» όταν οι «δύο πολύ καλοί και άξιοι συνάδελφοι μας, ο κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και η κ. Ιωάννα Λυτρίβη» υπουργοποιήθηκαν στο ανασχηματισμό που έγινε στις αρχές του χρόνου.

in.gr