Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Με την επίσημη και νόμιμη διαδικασία ο Πρωθυπουργός, επιτέλους, κίνησε τον τροχό του προεκλογικού αγώνα, αφού διαλύθηκε η Βουλή και αφού συνάντησε και την Πτ.Δ.

Πρωτοφανής η ανακούφιση του Λαού από την προκήρυξη την πρόωρων εκλογών, γιατί η τετραετία έληγε τον ερχόμενο Ιούλιο.

Με την πρόφαση των «Οικονομικών» δεδομένων πάμε σε αναμέτρηση μέσα σ’ ένα διχαστικό κλίμα και πολύ τοξικό.

Η χώρα έχει πλέον την ευκαιρία να ονειρευτεί ένα καλύτερο μέλλον, κάνοντας μια αλλαγή και γυρίζοντας σελίδα.

Τίτλοι και εξουσία… ΤΕΛΟΣ, για τον Μητσοτάκη, αφού η προεκλογική περίοδος θα είναι γι’ αυτόν η Αρχή του … ΤΕΛΟΥΣ.

Πολλοί κάνουν λόγο για την χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης και η πολιτική αλλαγή είναι πλέον Μονόδρομος, για την απαξιωμένη και δυστυχισμένη κοινωνία.

Κρίμα, που διαψεύτηκαν οι ελπίδες και τα όνειρα των πολιτών, για μια ευνομούμενη, δίκαιη και δημοκρατική κυβέρνηση, όπως την φαντάστηκαν στο 2019.
Οι ελπίδες έγιναν εφιάλτης για την Ελλάδα και έφεραν τραγικές καταστάσεις στην κοινωνία.

Τα πολλά καινούργια πρόσωπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποδείχθηκαν τροχοπέδη για την ανάταξη της χώρας και κατώτερα της αποστολής τους.
Ο Μητσοτάκη προεκλογικά μιλούσε για ανασύνταξη του κράτους για στερέωση των θεσμών, για Δικαιοσύνη, για ευημερία, για επενδύσεις, για στήριξη της χειμαζόμενης κοινωνίας, αλλά όλα αυτά ήταν «Λόγια του Αέρα».

Ήταν ψέματα ενός ανίκανου και επικίνδυνου Πρωθυπουργού

Ήταν στάχτη στα μάτια, όσων στήριζαν την προσπάθεια του 2019, για καταξίωση και πρόοδο και τα λίγα θετικά βήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έγιναν καπνός…!
Αντί να κυβερνήσει έχοντας σύμμαχο τον Λαό, αγκάλιασε τα μαύρα κοράκια των Funds και τους Ολιγάρχες και έσπειρε παντού την πικρία και τη απογοήτευση.

Λειτούργησε με τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου και με τους παρακοιμώμενους, που τους ενδιέφερε να πλουτίσουν, ληστεύοντας τον Λαό.

Έτσι χτίστηκε ένας λαβύρινθος και ένα θεοσκότεινο σύστημα εξουσίας που έστησε ένα φαύλο κύκλο υποκλοπών και απαξίωσης των δημοκρατικών ελευθεριών των Ελλήνων.

Χώρισε και στιγμάτησε τις κοινωνικές ομάδες, όπως τους Υγειονομικούς, που το 2021 τους έστειλε φιλαρμονικές, για να δείξει ότι τιμά την προσφορά τους και αμέσως τους έβαλε σε «Αναστολή» κόβοντας και τους μισθούς τους και βάζοντάς τους σε περιπέτειες.

Ο Πρωθυπουργός στο θέμα αυτό ήταν εκδικητικός και όχι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, όπως έλεγε.

Δεν έκανε τίποτε για την ανατροπή της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών και εκμεταλλεύθηκε εις το έπακρον την δυσαρέσκεια των Ελλήνων και κυρίως του ΒορειοΕλλαδιτών για τα Σκόπια, με τις μεγάλες τότε διαδηλώσεις.

Υποχώρησε στα Ελληνοτουρκικά και ετοιμάζεται να μετατρέψει τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου σε «Νέα Λίμνη των Πρεσπών».

Μόνη εξαίρεση αποτέλεσε η εισβολή των Λαθρομεταναστών στην Ευρώπη από τον Έβρο. Έκανε και ένα σωστό.

Η πανδημία, που κατέστρεψε τους πολίτες και 35.000 συμπολίτες μας πήγαν στον άλλο κόσμο, έδωσε την ευκαιρία να γίνουν απ’ευθείας αναθέσεις δεσεκατομμυρίων ευρώ σε ημετέρους και σε «κομματόσκυλα».

Περιφρόνησε την Δεξιά, που τον ανέδειξε πρωθυπουργό το 2019, και απαξίωσε στελέχη και αγωνιστές της παράταξης, αξιοποιώντας ψευτοαριστερούς, κουφάρια του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ και στελέχη με αποκλίνουσα σεξουαλική συμπεριφορά.

Εξαγόρασε τα Μ.Μ.Ε., μοιράζοντας λεφτά του Λαού, για να βάλλουν πλάτη στην κυβέρνηση του και έκλεισε στα σπίτια τους πολίτες, στερώντας τους την ελευθερία.
Ο Κορονοϊός, που ήταν μια μεγάλη πληγή για την κοινωνία ήταν για τον Πρωθυπουργό μία μεγάλη ευκαιρία και ένα μεγάλο δώρο, για να χαλιναγωγήσει τους πολίτες με τις παράνομες Κ.Υ.Α. και να κάνει πλούσιους, ξαφνικά, ανθρώπους που μόλις είχαν στήσει κάποια επιχείρηση.

Ο Μητσοτάκης με την «Παρδαλή» κυβέρνηση έσκαψε ένα μεγάλο λάκκο, για πολλά τίμια και καθαρά στελέχη της Ν.Δ., αλλά τελικά θα πέσει ο ίδιος μέσα στις 21 Μαίου.
Μαύρη η πολιτική ιστορία του Πρωθυπουργού και πολύ σκοτεινή για την ίδια την Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, η τοποθέτηση του Σωτηρίου Ρίζου, Προέδρου του Στ.Ε, η περιθωριοποίηση των στελεχών της Δεξιάς, οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις, τα πρωτοφανή σκάνδαλα της Διαπλοκής και της Διαφθοράς, η άνευ προηγουμένου ακρίβεια σε καύσιμα σε τρόφιμα και η τραγωδία των Τεμπών, αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών.

Και ήταν η χειρότερη, γιατί δεν κοίταξε τον Λαό, γιατί έκανε το κράτος «λάφυρο» και γιατί το μόνο μέλημά της ήταν οι «μπίζνες» και το … στραγγάλισμα της ελευθερίας των πολιτών.

Πάντως ο χειρότερος αντίπαλος του Πρωθυπουργού ήταν ο κακός του εαυτός.

Το πολιτικό σύστημα γκρεμίζεται και ο λαός έχει την ευκαιρία να απαλλαγεί από κάθε μορφή πολιτικού ολοκληρωτισμού.

Η Ν.Δ. του Μητσοτάκη δεν είναι η Ν.Δ. του Ιδρυτού της και γι’ αυτό η προκήρυξη των εκλογών και η κάλπη της 21ης Μαίου είναι κρίσιμες στιγμές και για την Δημοκρατία και για τον Λαό και για την Ελλάδα.

Το … μόρφωμα της Ν.Δ. του Μητσοτάκη δεν πρέπει να το στηρίζουν ούτε οι νοικοκυραίοι πολίτες, ούτε αυτοί που πιστεύουν στο τρίπτυχο Πατρίδα – θρησκεία – Οικογένεια.

Ο Λαός θέλει Δημοκρατία αλλά με Νόμο, όπως έλεγε ο Γέρος της Δημοκρατίας, Γεώργιο Παπανδρέου.

Μαύρο, λοιπόν, σ’ όσους έφεραν την χώρα δεκαετίες πίσω και έκαναν οικονομικούς μετανάστες πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες.

Τα σενάρια για «Ιούδες», για Αποστάτες και για εξαγορασμένους, δίνουν και παίρνουν.

Μακάρι να μην γίνουν ποτέ πραγματικότητα, γιατί τότε θα έχουμε κατάμαυρες μέρες για τον κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία.