Επιστολή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, χαιρετίζοντας την απόφαση να στηριχθεί από το de minimis η καλλιέργεια μήλου στο νομό Λάρισας με 300 ευρώ το στρέμμα, ενώ τονίζει την ανάγκη ανάλογης ενίσχυσης σε παραγωγούς κι άλλων προϊόντων, των οποίων το εισόδημα επλήγη το 2022.

Αναλυτικότερα, η επιστολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού:

"Κύριε Υπουργέ, η απόφαση σας να στηρίξετε τους μηλοπαραγωγούς της Π.Ε. Λάρισας, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουν, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αναμένουμε ανάλογη στήριξη και στην Π.Ε. Μαγνησίας, όπως έχετε ήδη ανακοινώσει. Για την ισόρροπη ανάπτυξη της καλλιέργειας ζητούμε αντίστοιχη στήριξη των μηλοπαραγωγών και στις Π.Ε. Τρικάλων και Καρδίτσας.

Με αφορμή την οικονομική ενίσχυση που ανακοινώσατε στους καστανοπαραγωγούς της Π.Ε. Πιερίας, σας υπενθυμίζουμε ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι συνάδελφοι τους στη Θεσσαλία και ιδιαίτερα στην περιοχή του Κισσάβου από την ασθένεια φαιά σήψη και την απώλεια εισοδήματος που κατέγραψαν –με εμπεριστατωμένη μελέτη- οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο υπόμνημα της 9ης Δεκεμβρίου, σας παρουσιάσαμε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η στήριξη των παραγωγών καστάνου, μήλου, κερασιού, αχλαδιού, ροδακίνου-νεκταρινιού, βερίκοκου, δαμάσκηνου, ακτινιδίου, αμπελιού, με κυριότερους την αύξηση του κόστους παραγωγής κατά 30% και τη μείωση τιμών στην αγορά."