Το β' εξάμηνο του 2023 αναμένεται να τοποθετηθούν στην αγορά τα προϊόντα της ΑΓΝΟ, ο σχεδιασμός των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει, όπως αναφέρει στο FnB Daily ο Facilities και Operations Management της θεσσαλικής Ελληνικά Γαλακτοκομεία, Στέλιος Δ. Σαράντης, συμπληρώνοντας ότι το portfolio θα εμπλουτιστεί. "Σε πρώτη φάση, η παραγωγή θα γίνει από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του ομίλου και γι’ αυτό δε θα χρειαστεί κάποια επένδυση στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο θα εμπλουτιστεί κρατώντας όμως αναλλοίωτες τις ιστορικά πετυχημένες συνταγές των προϊόντων της ΑΓΝΟ. Το λανσάρισμα υπολογίζεται στο β’ εξάμηνο του 2023".

ΤΕΛΗ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ 2024 ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η Ελληνικά Γαλακτοκομεία προχώρησε στην εξαγορά του 49% της κυπριακής γαλακτοβιομηχανίας Κουρούσιης, με τον όμιλο να έχει δικαίωμα πλήρους εξαγοράς σε δεύτερο χρόνο. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Σαράντης, η εξαγορά έγινε με σκοπό την αύξηση του εμπορικού αποτυπώματος της ΕΓ στο νησί και τα προϊόντα των δύο εταίρων να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στην κυπριακή αγορά. "Η συγκεκριμένη κίνηση μας επιτρέπει να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στην κατηγορία του χαλουμιού με δική μας παραγωγή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στη νέα μας εγκατάσταση. Οι εργασίες ανέγερσης του νέου εργοστασίου στο Τσέρι έχουν ξεκινήσει και η κατασκευή του προχωρά κανονικά. Υπολογίζουμε ότι η λειτουργία της νέας μας εγκατάστασης θα ξεκινήσει περί τα τέλη του α’ εξαμήνου του 2024".

ΕΝΙΣΧΥΣΗ FRESH PORTFOLIO ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Επιπλέον, συνεχίζοντας τις εξαγορές ο Όμιλος της οικογένειας Σαράντη εξαγόρασε την OMK, τη θυγατρική της Δέλτα στην Βουλγαρία, deal που έγινε στα πλαίσια υλοποίησης της στρατηγικής του Ομίλου για παραγωγική και εμπορική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, περιοχή στην οποία η ΕΓ, μέσω της Tyrbul έχει ήδη πετυχημένη εμπορική παρουσία. "Στόχος μας ήταν να την πλαισιώσουμε με παραγωγική δραστηριότητα κυρίως σε φρέσκα προϊόντα. Έτσι, η εξαγορά μιας από τις ηγέτιδες δυνάμεις της εγχώριας αγοράς ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς και ήρθε ως φυσική εξέλιξη των σχεδίων μας για τη χώρα".

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

Ερωτηθείς σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια για άλλες τυχόν άλλες εξαγορές, ο κ. Σαράντης τόνισε ότι στην παρούσα φάση ο Όμιλος στρέφει την προσοχή του στην ανάπτυξη των deals τα οποία έκλεισαν το 2022, καθώς "έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ωστόσο παραμένουμε σε εγρήγορση με ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μας για να εξετάσουμε όποια άλλη καλή ευκαιρία προκύψει".

Στέλλα Αυγουστάκη FnB Daily