Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος την 27η Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας τιμητική επετειακή εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν μαθητές/τριες όλων των τάξεων.

Το Ολοκαύτωμα ήταν ένα έγκλημα που βρήκε την πιο αποτρόπαια έκφρασή του στην παράνοια των Ναζί. Υπήρξε ιστορία ακραίας ανθρώπινης βίας και πόνου. Η σημερινή επέτειος μνήμης έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές/στις μαθήτριες να παρακολουθήσουν τα γεγονότα που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα και, μέσα από ποιήματα, αφηγήσεις, παρουσιάσεις και βίντεο, να αναλογισθούν τη σημασία του Ολοκαυτώματος ως ρήγματος στην ιστορία και στον πολιτισμό.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αποτελέσει το έναυσμα για περαιτέρω καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης και της πολιτικής ευαισθησίας της νέας γενιάς με στόχο τον αγώνα κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, των προκαταλήψεων και των διακρίσεων, ιδιαίτερα τώρα που τέτοια φαινόμενα κάνουν ξανά έντονη την παρουσία τους στην Ευρώπη.

Η γιορτή έκλεισε μετο μήνυμα ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε, πρέπει να βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση× είναι καθήκον μας να μην ξεθωριάσει η μνήμη αυτών που χάθηκαν τόσο άδικα και με τόσο φριχτό τρόπο, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Πουθενά και για κανέναν λόγο. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.

Υπεύθυνες για την οργάνωση της εκδήλωσης ήταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Κορκακάκη Νεκταρία, ΠΕ07 και Γουρζιώτη Παναγιώτα, ΠΕ03 ΕΑΕ. Την προετοιμασία της χορωδίας ανέλαβε ο Γκότζιας Κωνσταντίνος, ΠΕ79.01.