Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι δεύτεροι Αγώνες trail 2024 στους Γόμφους (Δημοτική Κοινότητα Δήμου Πύλης), που διεξήχθησαν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου με την συμμετοχή 400 και πλέον αθλητών –δρομέων από όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Γόμφων με την συνεργασία του Δήμου Πύλης και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τίτλο «Στα μονοπάτια των προγόνων μας».

Η έναρξη της εκκίνησης της διαδρομής έγινε στις 09.00 με αφετηρία την πλατεία των Γόμφων, με τους παρουσιαστές της εκδήλωσης να δίνουν τον λόγο στους Αντιδημάρχους του Δήμου Πύλης Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Ζιάκα, Οικονομικών κ. Αθανάσιο Κωστάκη, Αθλητισμού κ. Σωτήρη Αγγέλη να δίνουν το έναυσμα της εκκίνησης των αθλητών, στις Ημιορεινές διαδρομές πρώτα των 20χιλ. 7χιλ. και 800μ.

Μετά το πέρας των αγώνων έγινε και η απονομή των μεταλλίων και Κυπέλων στους νικητές των διαφόρων κατηγοριών ενώ μετάλλια δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές. Οι απονομές έγιναν πρώτα από τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Μαράβα και τους υπόλοιπους επίσημους προσκεκλημένους.

Ο Δήμαρχος Πύλης στις δηλώσεις του τόνισε, αφού έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές, ότι η σημερινή εκδήλωση συνδυάζει ένα πρωτότυπο αθλητικό γεγονός με την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής μας. Την στήριξη τέτοιων εκδηλώσεων αποτελεί προτεραιότητα τόσο για μένα όσο και για τους συνεργάτες μου, κάτι το οποίο αποδεικνύεται στην πράξη με το να ενισχύουμε με κάθε μέσο την προσπάθεια των φορέων και Συλλόγων αλλά και αναβαθμίζοντας συνεχώς της υποδομές του Δήμου μας