Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Η αναποφασιστικότητα και η σκοπιμότητα, που διακρίνουν τις πολιτικές κινήσεις του Πρωθυπουργού, έχουν βάλει την χώρα σε μια πολύ μεγάλη, χρονικά, προεκλογική περίοδο.

Αυτή η κατάσταση δεν οφελεί κανέναν. Απεναντίας βλάπτει τόσο την οικονομία και την εύρρυθμη λειτουργία του κράτους όσο και την ουσία της Δημοκρατίας.

Είναι γνωστό πως σε κάθε προεκλογική περίοδο δεν λειτουργεί τίποτε σωστά, πολύ δε περισσότερο, όταν αυτή η περίοδος είναι μεγάλη σε χρονική έκταση.

Ο Μητσοτάκης, έχοντας διαπιστώσει πως θα χάσει την αναμέτρηση, αν κάνει άμεσα τις εκλογές, τις αναβάλλει για την Άνοιξη, με την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Πιο απλά δεν σκέφτεται το καλό της χώρας αλλά τον ενδιαφέρει μόνο, για το πως θα παραμείνει στο τιμόνι της εξουσίας, παρά την αποτυχημένη τετραετή θητεία στην κυβέρνηση.

«Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», λέγει ο λαός μας αφορμή παίρνοντας από τα συγχωροχάρτια της Παπικής Εκκλησίας, επί πληρωμή, για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες των πιστών.

Ένας σωστός πολιτικός δεν βάζει ποτέ την πολιτική, την κομματική και την προσωπική σκοπιμότητα πάνω από το συμφέρον της χώρας και του Λαού.

Τι κάνει; Αυτό που έκανε η Λιζ Τρας Πρωθυπουργός της Αγγλίας, για 44 ημέρες, δηλαδή παραιτείται και αφήνει τους πολίτες να επιλέξουν αυτόν, που νομίζουν ότι είναι «καλός κ’ αγαθός».

Ο Λαός θα ψάξει να βρει τον Πολιτικό και τον Άνθρωπο όπως έψαχνε και ο Διογένης (412-323π.Χ.) με το φανάρι στο χέρι, λέγοντας «Άνθρωπον Ζητώ».

Ο Πρωθυπουργός, όπου πάει, μοιράζει «ακάλυπτες επιταγές» δηλ. υποσχέσεις. Ακόμα και στα Άγραφα, που βρέθηκε τελευταία, μίλησε για Επενδύσεις και Ανάπτυξη ενώπιον 5-6 μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και μικρού…. μεταφερόμενου ακροατηρίου.

Το προεκλογικό πρόγραμμα του 2019, που δεν το εφάρμοσε ούτε μέχρι το 2022, υπόσχεται τώρα πως θα το υλοποιήσει μετά το 2023.

«Τάζω και δεν δίνω το σπίτι μου δεν χαλώ…!»

Κόβει και ξανακόβει κορδέλες, αλλά κανένα έργο δεν τελείωσε. Μεγάλο παράδειγμα το έργο της Ε65, Νότιο και Βόρρειο Τμήμα, που πάει για το 2025 και το φράγμα της Μεσοχώρας.

Εκείνο, όμως, που είναι «για γέλια και για κλάματα» είναι η απαίτηση του Μητσοτάκη να του δώσει ο Λαός «αυτοδυναμία, γιατί την επόμενη μέρα η χώρα θα χρειαστεί σταθερότητα».

Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτοπροσδιορίζεται, «ως Σωτήρας» για την μελλοντική πορεία της χώρας.

Χορτάσαμε από «Σωτήρες» που προέρχονται από την ντόπια Οικογενειοκρατία κα που στηρίζουν τα συμφέροντα των Ολιγαρχών, σε βάρος της κοινωνίας. Ο Λαός θέλει άνθρωπο από τον Λαό για τον Λαό, με τον Λαό.

Στους Βουλευτές της Ν.Δ. είπε για «Αυτοδυναμία» και στους Προέδρους των Ν.Ο.Δ.Ε. για «Ταπεινότητα».

Δυστυχώς, η συμπεριφορά του ιδίου του Πρωθυπουργού και των στελεχών, που αυτός επέλεξε, για να κυβερνήσει την χώρα, δεν ήταν Δημοκρατική αλλά Καθεστωτική.

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως «όποιοι δεν προσαρμόζονται πεθαίνουν», ενώ άλλος Υπουργός επιτέθηκε σε δημοσιογράφο, γιατί άσκησε κριτική στον χειρισμό των Εθνικών Θεμάτων.

Απέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γι’ αυτό ο οργισμένος, ο περιφρονημένος, ο απατημένος και ο φτωχός Λαός θα τον τιμωρήσει.

Η αυτοκριτική του Σωτήρη Τσιόρδα για τον χειρισμό της πανδημίας από την κυβέρνηση με το … «αποτύχαμε παταγωδώς» και η ασυλία με νόμο, για όσους χειρίστηκαν το θέμα αυτό τα λένε ΟΛΑ.

Η κωμικοτραγική υπόθεση των υποκλοπών έκλεισε, χωρίς να φταίει κανένας. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε…!

Από το όλα στο ΦΩΣ φτάσαμε στο όλα στο … Κουκούλωμα και στο ΣΚΟΤΑΔΙ.

Η φτώχεια, η πρωτοφανής Ακρίβεια και ο Φόβος των πολιτών για το «Αύριο» είναι έργο του Μητσοτάκη.

Ο πληθωρισμός και οι μεγάλες τιμές σε καύσιμα και τρόφιμα, γεμίζουν τα Ταμεία του κράτους, κάνουν πάμπλουτους τους Ολιγάρχες και αδειάζουν την τσέπη των Ελλήνων. Κυριολεκτικά ληστεύουν τους πολίτες.

Καθημερινά κοροϊδεύουν τον Λαό, με τα καλοπληρωμένα Μ.Μ.Ε. και αρνούνται να εφαρμόσουν ακόμα και Δικαστικές αποφάσεις.

Τα FUNDS παίρνουν τις περιουσίες των πολιτών ακόμα και μέσω του Διαδικτύου .

Το Ε.Σ.Υ. το διέλυσαν και έχουν σε Αναστολή χιλιάδες Υγειονομικούς, χωρίς μισθό. Αυτό και η υποχρεωτικότητα σήμερα δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη, είναι πρωτοτυπία του Πρωθυπουργού και των Κικίλια και Πλεύρη.

Όταν γεμίζουν τα γήπεδα με δεκάδες χιλιάδες οπαδούς, χωρίς να έχει ούτε ένας μάσκα είναι αδιανόητο να έχουν εκτός Νοσοκομείων τους Υγειονομικούς. Κατεδαφίζουν την Δημόσια Υγεία, με νομοσχέδιο οδοστρωτήρα, και εισάγουν το μέτρο της μερικής απασχόλησης των Γιατρών. Το … μάρμαρο θα το πληρώσει ο Λαός.

Το καλάθι της νοικοκυράς είναι τρύπιο… και…οι πολίτες

που γύρισαν το 2019 να στηρίξουν τον Μητσοτάκη και του έδωσαν την εξουσία αυτοί θα τον απομακρύνουν την ερχόμενη Άνοιξη.

Πάντως η Αυτοδυναμία τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα και αυτό που μένει είναι να στηθούν κάλπες για να απαλλαγεί η Ελλάδα από την «Αγία Οικογένεια».

Η Ελλάδα χρειάζεται έναν ΗΡΑΚΛΗ για να καθαρίσει τον πολιτικό «κόπρο του Αυγεία».

Το «ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ» του Κώστα Καβάφη (1863-1933) το γνωρίζει ο Μητσοτάκης;

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και η εγκληματικότητα χτυπάει … κόκκινο, ΕΞΙ Αστυνομικοί φυλάγουν το κλειστό εξοχικό του Θεοδωρικάκου στη Μάνη, όπως καταγγέλει η τοπική οργάνωση των Αστυνομικών.

Η αλαζονεία της εξουσίας σ’ όλο της το μεγαλείο ενώ η «ταπεινότητα», που ζήτησε ο Μητσοτάκης από τα στελέχη του είναι ανύπαρκτη και είναι πολιτική απάτη.

Μάλλον ο Πρωθυπουργός ζει στον κόσμο του…!