Υψηλά παραμένουν τα ποσοστά ανεργίας σε όλη τη Θεσσαλία, όπως προκύπτει από τον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ. Συνολικά ο αριθμός τους και στους τέσσερις νομούς ανέρχεται σε 64.121 σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε χθες στο Βόλο η περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας του Οργανισμού Όλγα Τσιούρβα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κατάσταση είναι πραγματικά απογοητευτική και το δυστύχημα είναι ότι ελάχιστοι από αυτούς επιδοτούνται.
Ειδικότερα στο νομό Τρικάλων οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονται σε 11.774 (τον Μάιο), έναντι 11.940 το περασμένο Μάρτιο. Η μικρή διαφορά που παρατηρείται μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, οφείλεται στο άνοιγμα των εποχικών επαγγελμάτων και στη ζήτηση εργατικών χεριών ενόψει καλοκαιριού.

Στο νομό Λάρισας οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονται σε 24.740, στο νομό Μαγνησίας σε 18.783 και στην Καρδίτσα σε 10.824.

Η κα Τσιούρβα τόνισε ότι το πρόβλημα της ανεργίας έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και ο συνωστισμός απογοητευμένων ανέργων είναι καθημερινό φαινόμενο στα γραφεία του ΟΑΕΔ. Επίσης, τόνισε ότι υπάρχουν αρκετές εποχικές επιχειρήσεις το προσωπικό των οποίων εντάσσεται στο δυναμικό των ανέργων.

Η περιφερειακή διευθύντρια αναφέρθηκε στα προγράμματα ασφάλισης του ΟΑΕΔ που είναι οι παροχές ανεργίας, το βοήθημα αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων, παροχές μητρότητας και το πρόγραμμα διανομής παιδιών σε κατασκηνώσεις.