Σε πολύ θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση την προηγούμενη Τρίτη στο δημαρχείο Πύλης, όπου οι ιδιοκτήτες της Εταιρίας Powder Foods Hellas κ. Γ. Παπαϊωάννου και ο Απ. Κλάγκος αντάλλαξαν απόψεις με τον δήμαρχο Πύλης κ. Κώστα Μαράβα και τους αντιδημάρχους Οικονομικών κ. Κώστα Κρούπη και Ανάπτυξης κ. Βύρωνα Κατσίβελο. Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου οι δύο πλευρές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρέπει σ΄ αυτή την δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουμε κλείσιμο εκατοντάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και δραματική αύξηση της ανεργίας με συρρίκνωση του Α.Ε.Π., να βρεθεί η χρυσή τομή για την επιτυχή συνεργασία των δύο πλευρών.

Με αυτή την εξέλιξη θα ανοίξουν θέσεις εργασίας που θα προκύψουν τόσο στο εργοστάσιο που θα λειτουργεί στο 5ο χλμ Τρικάλων – Καλαμπάκας όσο και πολλά ημερομίσθια που θα απαιτηθούν μιας και οι δυναμικές καλλιέργειες απαιτούν πολλές εργατοώρες.

Σημαντικό επίσης είναι και η αλλαγή της παραγωγικής βάσης του δήμου Πύλης όπου οι συμβαλλόμενοι συνεργάτες παραγωγοί με την Powder Foods Hellas θα έχουν ένα αξιοπρεπές οικονομικό εισόδημα ανά στρέμμα.

Η Εταιρία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και επεξεργασία προϊόντων υψηλής διατροφικής ποιότητας και με φαρμακευτικές ιδιότητες.
Οι κωδικοί των προϊόντων φτάνουν τους 37. Βαρύτητα δίνεται κυρίως στην δενδροκομία και σε μονοετείς καλλιέργειες.
Τα προϊόντα θα κατανέμονται σε τρείς γραμμές: Φρέσκα νωπά, αφυδατωμένα και πούδρα σκόνη.

Θα γίνεται συμβόλαιο με παραγωγούς που θα παράγουν τα προϊόντα σύμφωνα με την τεχνογνωσία της Εταιρίας, Βιολογικά και Σ.Ο.Δ. (σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης).

Οι δύο πλευρές κατέληξαν στο ότι άμεσα θα γίνουν δύο συναντήσεις με νέους αγρότες και θεσμικούς παράγοντες της παραγωγής στις Δ.Ε. Πιαλείων και Γόμφων.
Την Πέμπτη 19 Μαρτίου (19:30) στο πρώην Δημαρχείο Πιαλείων στην Φήκη και την Παρασκευή 20 Μαρτίου στο πρώην Δημαρχείο Γόμφων στην Λυγαριά.