Ξένισε πολλούς, μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και στα Τρίκαλα δεν έλειψαν οι αντιδράσεις. Χαρακτηριστική η αναφορά του επικεφαλής του «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» Δημήτρη Παπαθανασίου στο faceboook: «Εγώ πάντως εντολή με τη ψήφο μου να εκλέξουν τον Παυλόπουλο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν έδωσα σε κανένα υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα».

Για να συνεχίσει σε δεύτερη ανάρτησή του: «Προσωπικά σέβομαι την πολιτική στάση του Προκόπη Παυλόπουλου, ως ενός συνεπούς και έντιμου φιλελεύθερου πολιτικού.
Εναντιώνομαι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του, ως Προέδρου της Δημοκρατίας γιατί αποδυναμώνει τη θέση της αριστεράς στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό αλλά και εν` όψει της σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της χώρας»
.

Ρίχνει μάλιστα και το καρφί του για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων. Όπως σημειώνει «αρνητική σηματοδότηση είχε και το πως λήφθηκε η πρόταση , μέσα στο στενό περιβάλλον των γραφείων του Μαξίμου και όχι στα συλλογικά όργανα του κόμματος ή έστω της κοινοβουλευτικής ομάδας και χωρίς καμία ουσιαστικά εσωκομματική διαβούλευση».

Αρχισαν τα όργανα…

Τ.Π.