Η Τέρψις διοργανώνει την Μεγάλη Καλοκαιρινή Εκδήλωση, την Κυριακή 14 Ιουνίου στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο

Πρόκειται για μια από τις  μεγαλύτερες  εκδηλώσεις  της κεντρικής Ελλάδος  στο κομμάτι του χορού, όπου θα συμμετέχουν πάνω από 300 άτομα όλων των ηλικιών (τμήματα προσχολικά, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, ενήλικες, καθηγητές, αγωνιστικές ομάδες…).

Σκοπός της Ακαδημίας είναι να προσφέρει στους σπουδαστές ένα ευρύ φάσμα επιλογών, σε ότι αφορά τα διάφορα είδη χορού, που υπάρχουν σε παγκόσμιο αλλά και πανελλαδικό επίπεδο. Πέρα από την εκμάθηση, δίνεται βάρος και στα ήθη και έθιμα κάθε τόπου, καθώς είναι σημαντικό οι σπουδαστές να αποκτούν κάποιες γνώσεις και για την ιστορία κάθε χορού.

Τέρψις σημαίνει ευχαρίστηση, διασκέδαση, ψυχαγωγία. Τα τρία αυτά πράγματα θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε σε όποιον παρευρεθεί στην ετήσια εκδήλωσή μας που θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Τρικκαίων με τίτλο “Χορεύοντας με τις αντιθέσεις – Αντιστεκόμαστε στο σχολικό εκφοβισμό”.

Φιλοδοξία μας είναι να πραγματοποιήσουμε μια εκδήλωση η οποία θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη χορευτών και θεατών. Το “Show me the stars” φέτος είναι αφιερωμένο στις Αντιθέσεις. “Οι Αντιθέσεις” αφορούν όχι μόνο το λόγο και τις έννοιες, αλλά είναι παρούσες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, αφού υπάρχουν παντού γύρω μας και ζούμε με αυτές από τη στιγμή της γέννησής μας χωρίς να γίνονται άμεσα αντιληπτές. Τις συναντάμε στην καθημερινότητά μας (άνδρας - γυναίκα, μεγάλο – μικρό, καινούριο – παλιό), στη φύση (κρύο – ζέστη, ήλιος – βροχή), στη ζωγραφική (άσπρο – μαύρο, σκούρο – ανοιχτό), στη μουσική (αργό – γρήγορο, ξένο – ελληνικό), στο χορό (παραδοσιακά, latin, hip-hop, oriental).

Το εντυπωσιακό όμως έγκειται όχι στις αντιθέσεις αυτές καθαυτές αλλά στο εκπληκτικό γεγονός της σύνθεσης όλων των αντιθέσεων μεταξύ τους. Με άλλα λόγια οι αντιθέσεις υπάρχουν για να αλληλεπιδρούν, να αλληλο-συμπληρώνονται και τελικά να δημιουργούν συνθέσεις εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Αυτό το φαινόμενο έγινε αντιληπτό και μελετήθηκε από τα αρχαία ακόμη χρόνια.

Ο Ηράκλειτος, για παράδειγμα, θεωρούσε ότι οι αντιθέσεις επιφέρουν ενότητα και αρμονία. Σύμφωνα με τη θεωρία που ανέπτυξε, η φύση αγαπά τις αντιθέσεις και ξέρει να χειρίζεται τη σύνθεσή τους για να παράγει την αρμονία. Φαίνεται πως και η τέχνη κάνει το ίδιο μιμούμενη τη φύση και αναμιγνύοντας χρώματα, συνδυάζοντας ήχους κ.τ.λ.

Η εκδήλωση όμως, στο σύνολό της, θα είναι αφιερωμένη στον Σχολικό Εκφοβισμό (Bullying) ένα φαινόμενο που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στις μέρες μας πλήττοντας την πλειοψηφία των μαθητών από τις μικρότερες μέχρι τις μεγαλύτερες ηλικίες. Ειδική ψυχολόγος του Oργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θα μιλήσει για τον σχολικό εκφοβισμό και στο χώρο  θα υπάρχει κουμπαράς του Οργανισμού για την ενίσχυση του έργου του. Το χορευτικό κομμάτι θα περιλαμβάνει ρυθμούς latin, hiphop, breakdance, oriental, salsa, zumba, tango, σύγχρονο, δημιουργικό χορό αλλά και παραδοσιακά.

Εν συντομία, στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε μία πολιτιστική εκδήλωση που θα έχει ως κεντρικό άξονα τις Αντιθέσεις αλλά ταυτόχρονα θα τονίζει τις κοινωνικές προεκτάσεις του θέματος.