Κάλεσμα σε όλες τις πλευρές να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί αλλά και τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται για την πάταξη του φαινομένου του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου από την περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την  Καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος».

Στην εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν δεκάδες φορείς από όλη τη Θεσσαλία και όχι μόνον (περιπτερούχοι, εκπρόσωποι καπνοβιομηχανιών, καπνοπαραγωγοί, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και επαγγγελματοβιοτεχνικών φορέων καθώς και στέλεχος του ΣΔΟΕ), παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόβλημα με στοιχεία, ενώ αναλύθηκαν και συζητήθηκαν οι αιτίες, οι συνέπειες και οι προσπάθειες καταπολέμησης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Αγοραστός, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «ο βασικός στόχος μας για να αντιμετωπίσουμε αυτό το σημαντικό και επικίνδυνο σύναμμα φαινόμενο, είναι η ευαισθητοποίηση όλων και κατ’ αρχάς της ίδιας της κοινωνίας. Να κατανοήσουμε όλοι οι καταναλωτές πως η αγορά νόμιμων καπνικών προϊόντων προφέρει πολλαπλά οφέλη για όλους. Πρώτον γιατί τα χρήματα που εισπράττει το κράτος επιστρέφουν με τη μορφή παροχών. Δεύτερον γιατί το παράνομο τσιγάρο βλάπτει περισσότερο την υγεία που στο τέλος πληρώνει ο ίδιος ο καπνιστής αλλά και το κράτος μέσω των υπηρεσιών υγείας και τρίτον γιατί είναι σημαντικός ο αντίκτυπος και στην αγορά εργασίας.

Για να συμβούν τα παραπάνω όμως, οφείλουμε να αναλύσουμε προσεκτικά την παρούσα κατάσταση και όλες οι πλευρές να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους ανήκει αλλά και τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται για την αντιστροφή του κλίματος».