«Είναι μεγάλη ευλογία και το εκτιμώ ιδιαίτερα», δήλωσε στο www.esake.gr ο Ντεμίτριους Κόνγκερ, ο 25χρονος Αμερικανός περιφερειακός των Τρικάλων Bc Aries, για την ανάδειξη του σε MVP της 10ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Ο Κόνγκερ συγκέντρωσε 32 βαθμούς στο ράνκινγκ (25 πόντοι με 0/1 βολή, 8/9 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, μια ασίστ, ένα κλέψιμο, δύο λάθη σε σχεδόν 32’ συμμετοχής) στην εντός έδρας νίκη της θεσσαλικής ομάδας επί του Αρκαδικού με 82-54. Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ / φόργουορντ σχολίασε για την πορεία των Τρικάλων Bc Aries πως: «Εξαρτάται καθαρά από μας το τι θα καταφέρουμε μέχρι το τέλος της σεζόν». Και για την επιλογή του να αγωνιστεί στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ τόνισε: «Ήταν η καλύτερη και δεν το έχω μετανιώσει».
- Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σε Πολυτιμότερο Παίκτη της αγωνιστικής για πρώτη φορά στην παρουσία σου στην Ελλάδα;
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα που αναδείχτηκα MVP της 10ης αγωνιστικής στην απαιτητική και υψηλής ποιότητας ελληνικής λίγκας. Είναι μεγάλη ευλογία και το εκτιμώ ιδιαίτερα. Για να πετύχω όμως αυτή την προσωπική επίδοση είχα σημαντική βοήθεια από τους συμπαίκτες αλλά και από τους φιλάθλους μας».
-Τα Τρίκαλα Bc Aries έχουν μέχρι στιγμής έναν ικανοποιητικό απολογισμό στο Πρωτάθλημα. Τι μπορούν να καταφέρουν την φετινή σεζόν;
«Εξαρτάται καθαρά από μας το τι θα καταφέρουμε μέχρι το τέλος της σεζόν. Αν παίζουμε άμυνα και παίρνουμε ριμπάουντ θα βελτιωνόμαστε συνεχώς οπότε θα πετύχουμε πιο εύκολα τους στόχους που έχουμε θέσει».
- Ποιά είναι η γνώμη σου για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ;
«Μου αρέσει πολύ η Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Μου αρέσει το στυλ του παιχνιδιού, μου αρέσει όλη η προετοιμασία για τα παιχνίδια και η ατμόσφαιρα στα γήπεδα αλλά και το γεγονός ότι υπάρχουν πολύ σκληρές ομάδες με εξαιρετικούς παίκτες. Θεωρώ ότι η επιλογή μου να έρθω στην Ελλάδα ήταν η καλύτερη και δεν το έχω μετανιώσει».


esake.gr