Aπό το "Μέτωπο Λαού" Τρικάλων λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο:  «Παρέλαση» αυτοδιοικητικών από τον Πταισματοδίκη είχαμε την εβδομάδα που πέρασε. Παπαστεργίου, Λάππας, Καϊκης, Παπαθανασίου ήταν μεταξύ των μαρτύρων που κλήθηκαν και κατέθεσαν προκαταρκτικώς για την υπόθεση αποστράτου αξιωματικού, που ξέσπασε προ μηνών στην πόλη μας.
Υπενθυμίζουμε σύντομα τα γεγονότα.
Ισχυρό σοκ είχαν δεχθεί οι Τρικαλινοί, όταν πριν μερικούς μήνες είδαν απόστρατο ανώτερο αξιωματικό με άρθρο του στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο να ζητά ο Στόλος ν’ αναποδογυρίσει βάρκες στο Αιγαίο και να πνιγούν οι πρόσφυγες.
Ο απόστρατος ουσιαστικά ζητούσε δημόσια την τέλεση μαζικών δολοφονιών αθώων ανθρώπων. Μάλιστα «συμβούλευε ταχύτητα» (!) στη διάπραξη των παραπάνω αποτρόπαιων κακουργημάτων, ενώ συγχρόνως φρόντιζε για την αποενοχοποίηση λέγοντας ότι «ούτως ή άλλως το κρίμα είναι στον λαιμό της Τουρκίας που τους στέλνει εδώ»!
Το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ, εκφράζοντας τα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά αισθήματα που διαχρονικά χαρακτηρίζουν τον Τρικαλινό Λαό, δεν περιορίστηκε στην πολιτική καταδίκη της φασίζουσας αρθρογραφίας, αλλά κατέθεσε και μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, γιατί η πράξη με την οποία προκαλείται ή παροτρύνεται δημόσια η τέλεση εγκλημάτων συνιστά το έγκλημα που προβλέπεται και τιμωρείται στο άρθρο 186 του Ποινικού Κώδικα. Και έτσι η υπόθεση με το σοκαριστικό «άρθρο» του αποστράτου πήρε τον δρόμο της δικαστικής ποινικής διερεύνησης.
Με την παραπάνω μηνυτήρια αναφορά του το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ, μεταξύ των μαρτύρων, πρότεινε τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των σημαντικότερων δημοτικών παρατάξεων στο Δήμο Τρικκαίων, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να δείξει ότι οι δημοτικοί άρχοντες έχουν δικαίωμα και ταυτόχρονα καθήκον να παίρνουν δημόσια και ξεκάθαρα θέση απέναντι στα καυτά ζητήματα του τόπου. Πόσο μάλλον απέναντι σε πράξεις, όπως αυτή του συγκεκριμένου αποστράτου και με δεδομένο ότι την ιστορία της πόλης μας την χαρακτηρίζουν οι πλούσιες αγωνιστικές, δημοκρατικές και πατριωτικές παραδόσεις.
Τόσο εμείς στο ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ, όσο και όλοι οι Τρικαλινοί είναι ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε τι πράγματι κατέθεσαν οι 4 αυτοδιοικητικοί ταγοί μας.
Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε την πρόκληση προς τα δημοκρατικά αισθήματα των Τρικαλινών που σημειώθηκε από την ίδια την Τοπική Εξουσία. Ήταν 9-3-2016, δηλαδή μόλις λίγες μέρες μετά το παραπάνω εμπρηστικό (στην κυριολεξία) «άρθρο» του αποστράτου, όταν η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων διοργάνωσε εκδήλωση τιμής για τους στρατιώτες ήρωες του Υψώματος 731 στο Αλβανικό Έπος, με τον παραπάνω απόστρατο ταξίαρχο να εκφωνεί τον πανηγυρικό της ημέρας κι όλους τους επισήμους από κάτω να τον χειροκροτούν!!!!
Απίστευτες ιστορίες με μια απίθανη τοπική εξουσία που καμιά πραγματική σχέση δεν μπορεί να έχει με τον δημοκρατικό λαό των Τρικάλων!
ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ