Συνεχής είναι η ενημέρωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχετικά με τις καταργήσεις δρομολογίων λόγω της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή της Αττικής. 

Έτσι, με βάση την συνεχιζόμενη κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στο τμήμα Αθήνα - Οινόη, αναστέλλεται η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών INTERCITY/C 56 και INTERCITY/C 57 στην διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα. 

Επίσης, στο ίδιο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής καταργούνται οι αμαξοστοιχίες INTERCITY/C 54, INTERCITY/C 55, INTERCITY/C 58 και INTERCITY/C 59.

Σε ότι αφορά τα δρομολόγια από τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα προς την Αθήνα και αντίστροφα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρά στην ακύρωση της απογευματινής αμαξοστοιχίας 885 προς την πρωτεύουσα, που ξεκινά από τα Τρίκαλα στις 17:31μ.μ. 

Το πρωινό απευθείας δρομολόγιο από τα Τρίκαλα προς την Αθήνα πραγματοποιήθηκε κανονικά, φτάνοντας ωστόσο στον προορισμό του με μικρή καθυστέρηση. 

Ωστόσο, με τις καταργήσεις των αμαξοστοιχιών INTERCITY στο τμήμα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα σταματά η σιδηροδρομική σύνδεση από τα Τρίκαλα προς την Αθήνα, που πραγματοποιείται μέσω των δρομολογίων ανταπόκρισης στον σταθμό του Παλαιοφάρσαλου. 


Σε νεότερη ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάνει γνωστό στο επιβατικό κοινό πως με βάση την έκτακτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι υποχρεωμένη να καταργήσει τις αμαξοστοιχίες 52,53 και 884 για αύριο Σάββατο 7 Αυγούστου 2021. 

Η αμαξοστοιχία 884 εκτελεί το πρωινό απευθείας δρομολόγιο από Αθήνα προς Τρίκαλα, ενώ η 52 και 53 εξυπηρετούν τους επιβάτες από και προς Αθήνα με ανταποκρίσεις στον σταθμό του Παλαιοφάρσαλου. 

trikalaenimerosi.gr