Η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ πραγματοποιούν εκδήλωση παρουσίαση της έκδοσης “TO ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΖΗΤΗΜΑ, από την πρωτόγονη κοινωνία στη σύγχρονη εποχή.
Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει 12 διαλέξεις επί του γυναικείου ζητήματος, που πραγματοποιήθηκαν από την Κολοντάι στο Πανεπιστήμιο Σβερντλόβ του Λένινγκραντ σε φοιτήτριες που προορίζονταν να δουλέψουν στους γυναικείους τομείς. Η επικαιρότητα του βιβλίου βρίσκεται στη διαφωτιστική χρησιμότητα του ως προς την ταξική ουσία και την ιστορικότητα της κοινωνικής θέσης της γυναίκας, που αφορά κατά βάση τη θέση της στην κοινωνική εργασία, τη θέση της στην οικογένεια- με βάση τον ειδικό της αναπαραγωγικό ρόλο και τη σχέση της με το άλλο φύλο.
Η ιδιαίτερη αξία αυτού του βιβλίου είναι η εκλαϊκευτική του δύναμη αφού ως βάση του έχει προφορικές διαλέξεις. Και για τον παραπάνω λόγο, το βιβλίο αυτό απευθύνεται  στη γυναίκα εργατικής- λαϊκής καταγωγής, τη νέα γυναίκα, ακόμα και τη μαθήτρια.
 Ιδιαίτερα σήμερα που οι συγχύσεις είναι μεγαλύτερες για αυτό που λέμε γυναικείο ζήτημα και πώς εκφράζεται στη σύγχρονη εποχή γιατί ορισμένα τυπικά δικαιώματα, για παράδειγμα η ψήφος, έχουν κατοχυρωθεί για της γυναίκες της εργατικής- λαϊκής οικογένειας αλλά και οι σχέσεις με το άλλο φύλο έχουν αλλάξει .Παράλληλα κυριαρχούν απόψεις για την εξατομίκευση της ζωής, για την αυτοδιάθεση του σώματος που επιδρούν στη διαμόρφωση της συνείδησης γυναικών και ανδρών για το πώς βλέπουν τον εαυτό τους στην κοινωνία.
Επιπλέον σήμερα στο όνομα της «ισότητας των δύο φύλων», την οποία διακηρύσσει ΕΕ, η κυβέρνηση και γενικά τα κόμματα της αστικής διαχείρισης, καταργούνται όσες θετικές ρυθμίσεις υπήρχαν υπέρ των γυναικών. Προβάλλεται μαζικά ως πρότυπο στάσης ζωής η αναζήτηση ατομικής διεξόδου στα προβλήματα της καθημερινής επιβίωσης, οδηγώντας στη χειραγώγηση και την ενσωμάτωση των γυναικών αλλά και των ανδρών στο σύστημα της εκμετάλλευσης.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ λοιπόν κόντρα στα παραπάνω απευθύνονται στις εργαζόμενες, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων αλλά και συνολικά στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα, δείχνοντας τον πραγματικό αντίπαλο που είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και λέγοντας τους πως το θέμα της άρσης, της πλήρους κατάργησης όλων των ειδών ανισοτιμιών, οικονομικών, πολιτικών, νομικών, πολιτιστικών ,των ανισοτιμιών στις σχέσεις και μεταξύ των δύο φύλων, προϋποθέτει την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και του αντίστοιχου ταξικού διαχωρισμού της κοινωνίας ο οποίος βασίζεται στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. Μόνο η εργατική εξουσία μπορεί να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την πλήρη κατάργηση κάθε ανισοτιμίας σε βάρος των γυναικών.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σε καλούν να συζητήσουμε όλες τις παραπάνω πλευρές αύριο Πέμπτη 22/6, στις 7 μ.μ, στο χώρο των παλιών φυλακών Τρικάλων,
την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.