Την κατασκευή δύο νηπιαγωγείων (22ου και 8ου)  προωθεί ο δήμος Τρικκαίων φέρνοντας προς έγκριση τις σχετικές μελέτες στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (29/11).  Οι φάκελοι με τις προτάσεις πρέπει να υποβληθούν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Θεσσαλίας  2014 – 2020 μέχρι τις 30 του μήνα. Η κατασκευή του 22ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων θα γίνει στην περιοχή της Βουβής προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των νηπίων που στην παρούσα φάση στεγάζονται σε ενοικιαζόμενο χώρο επί της οδού Πιτσάκου αρ.1.
Το κτίριο μελετήθηκε σύμφωνα με τον κτιριοδομικό κανονισμό σχολικών κτιρίων του Υπουργείου Παιδείας και είναι χωρητικότητας 50 νηπίων. Πρόκειται για ισόγειο κτίριο  εμβαδού 306,21 τ.μ. και περιλαμβάνει δύο (2) αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ενοποίηση αίθουσας διδασκαλίας & χώρου αναμονής), χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης, χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία-κουζίνα, αποθήκη, λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής. Ο προϋπολογισμός της προτεινόμενης πράξης ανέρχεται στο ποσό των 660.000 ευρώ(συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
Η κατασκευή του 8ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων, θα γίνει στην περιοχή Κεραμαριά Μπάρας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των νηπίων που στην παρούσα φάση στεγάζονται σε ενοικιαζόμενο χώρο επί της οδού Γάτσιου Σταμούλη αρ.9.
Το κτίριο μελετήθηκε σύμφωνα με τον κτιριοδομικό κανονισμό σχολικών κτιρίων του Υπουργείου Παιδείας και είναι χωρητικότητας 50 νηπίων. Πρόκειται για ισόγειο κτίριο  εμβαδού 306,21 τ.μ. και περιλαμβάνει δύο (2) αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ενοποίηση αίθουσας διδασκαλίας & χώρου αναμονής), χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης, χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία-κουζίνα, αποθήκη, λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής.
Ο προϋπολογισμός της προτεινόμενης πράξης ανέρχεται στο ποσό των 660.000 ευρώ(συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
Την εκπόνηση των μελετών και τη διαδικασία της υποβολής και της κατάθεσης των φακέλων προς ένταξη και χρηματοδότηση ανέλαβε η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού .