Σε μια ενημέρωση των εμπόρων ενόψει Πάσχα προχωρά ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων. Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων ξεκινά από αυτό το Σάββατο με καθημερινή λειτουργία αυτών τη Μεγάλη Εβδομάδα (πρωί και απόγευμα). Όπως σημειώνεται φέτος η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται για την Τρίτη του Πάσχα 3 Μαΐου. Όπως ορίζεται, κατά την ημέρα αυτή απαγορεύεται γενικά η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός αυτών που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και αργίες.
Επιπλέον, το Πάσχα οι εργοδότες υποχρεούνται και στην καταβολή του σχετικού Δώρου προς τους εργαζομένους και τους υπαλλήλους τους.
Σημειώνεται ότι για την καθυστέρηση καταβολής του Δώρου Πάσχα, το οποίο θεωρείται τακτική αποδοχή, επισύρονται οι ποινικές κυρώσεις του ΑΝ 690/1945, οι οποίες ισχύουν για κάθε περίπτωση μη καταβολής τακτικών αποδοχών.
Τέλος, όσον αφορά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, όπως αναφέρεται στην επιστολή της ΕΣΕΕ, αυτές πραγματοποιούνται το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου (οι 10 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες). Η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, που δίνεται από το νόμο δικαίωμα λειτουργίας των καταστημάτων, συμπίπτει με την Πρωτομαγιά και την Κυριακή του Πάσχα. Κατά την παράγραφο 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013  «σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή». Έτσι, σύμφωνα με τα παραπάνω, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 2 Μαΐου και θα λήξουν την Τρίτη 10 Μαΐου. Προαιρετικά, τα καταστήματα κάθε είδους μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή, 8 Μαΐου. Η λειτουργία αυτή επιτρέπεται την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994). Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.