Ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας ήταν εκ των βασικών ομιλητών του Συνεδρίου του Economist για τη βιωσιμότητα  το οποίο διεξήχθη την Τετάρτη στην Αθήνα. Με την ιδιότητα του Τομεάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Κώστας Σκρέκας παρατήρησε ότι «οι ελληνικές επιχειρήσεις στέκονται όρθιες και ανταγωνίζονται, μετά από 6 χρόνια κρίσης, παρά το γεγονός ότι δανείζονται ακριβότερα και πληρώνουν την ενέργεια έως και δύο φορές πιο ακριβά από αντίστοιχες επιχειρήσεις στη δυτική Ευρώπη».
Ο κ. Κ. Σκρέκας ανέδειξε τις στρεβλώσεις που επικρατούν στον χώρο της ενέργειας μέχρι σήμερα στη χώρα μας και μίλησε για αυξημένη χρήση συμβατικών καυσίμων στην παραγωγή ηλεκτρισμού, στις μεταφορές, καθώς και στην ευρύτερη παραγωγή και κατανάλωση. Όπως χαρακτηριστικά είπε «η χρήση του λιγνίτη ήταν η επιλογή, παρά τις επιπτώσεις, και η Ελλάδα παραμένει εξαρτημένη από τα ορυκτά καύσιμα, την ώρα που είναι σε εξέλιξη μια διεθνής προσαρμογή σε βιώσιμη ανάπτυξη έως το 2050».
Ο κ. Κ. Σκρέκας μίλησε ακόμη για τη σημασία επενδύσεων ενεργειακής εξοικονόμησης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι παρεμβάσεις με περιβαλλοντικό πρόσημο μπορούν να υπάρξουν και στα χρόνια της κρίσης, παρά τις δυσκολίες, υπό την προϋπόθεση ενός κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου με τη μέριμνα της πολιτείας.
«Εκσυγχρονισμός, καινοτομία και γνώση» κατέληξε ο κ. Σκρέκας, προκρίνοντας το τρίπτυχο για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα.