Την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη στο γνώριμο και φιλόξενο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου πραγματοποιούνται οι κεντρικές εκδηλώσεις  του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Τρίκαλα. 
Τον ένα αιώνα από την Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση τιμά φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» με σύνθημα: «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισε τον κόσμο "το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς"», εμπνευσμένο από στίχους του ποιητή της Επανάστασης, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι. 
Και φέτος στο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή ο Παιδότοπος έχει ξεχωριστή θέση! Είναι ένας ιδιαίτερος χώρος που ενθουσιάζει και απασχολεί δημιουργικά τους μικρούς επισκέπτες του Φεστιβάλ. Αλλά είναι και χώρος συνάντησης για τους γονείς που έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μαζί με τα παιδιά τους. Ο Παιδότοπος αποτελεί μια πραγματική ανάσα για τους γονείς που βιώνουν καθημερινά της συνέπειες της κρίσης και αναγκάζονται να ακριβοπληρώνουν για την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία των παιδίων τους.
Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να ζωγραφίσουν ανακαλύπτοντας «Ποιοι φέρνουν τους πολέμους» αλλά και να ακολουθήσουν τον αγαπημένο τους ηρώα Καραγκιόζη στις περιπέτειες του με το πάντα ξεχωριστό Θέατρο Σκιών του Κοσμά Παναγιώκα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Παιδότοπου είναι :
•    19.30-20.15 : Παίζουμε, ζωγραφίζουμε, σκεφτόμαστε «Ποιοι φέρνουν τους πολέμους»
•    20:15-21-15 : Παράσταση από το θέατρο σκιών του Κοσμά Παναγιώκα.