Μία πολύ θετική εξέλιξη που αφορά την αξιοποίηση έκτασης στην ομάδα των Τρικάλων σημειώθηκε από Δήμο της θεσσαλικής πόλης, καθώς εγκρίθηκε η δωρεάν παραχώρηση μεγάλου οικοπέδου. O Δήμος Τρικκάιων ενέκρινε ομοφώνως την δωρεάν παραχώρηση αξιοποίησης μέρους δημοτικής έκτασης, εμβαδού 30.473,87 τ.μ. στην περιοχή Σωτήρα και πλέον η ομάδα των Τρικάλων έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει στον εν λόγω χώρο αθλητικές εγκαταστάσεις που θα την βοηθήσουν να ανέβει επίπεδο σε όλους τους τομείς.
Όπως προκύπτει από την ίδια εισήγηση την οποία υπογράφει και η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Λεβέντη, ανέφερε πως η εν λόγω παραχώρηση της χρήσης της ως άνω έκτασης πραγματοποιείται με τους εξής όρους, όπως αναφέρεται:
Α. Ουδεμία χρηματική αποζημίωση ή οικονομική δαπάνη δεν θα καταβληθεί από μέρους του Δήμου για την κατασκευή των ως άνω αθλητικών εγκαταστάσεων.
Β. Ο Δήμος δύναται να κάνει χρήση του ως άνω χώρου για την τέλεση αθλητικών διοργανώσεων τοπικής ή πανελλαδικής εμβέλειας, αφού προηγηθεί η σχετική συνεννόηση με τη διοίκηση του αθλητικού σωματείου.
Γ. Μετά τη λήξη της παραχώρησης η έκταση και οι διαμορφωμένες εγκαταστάσεις θα παραμείνουν στο Δήμο.
Δ. Ο Δήμος Τρικκαίων διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε ανάκληση της απόφασης παραχώρησης σε περίπτωση που το αθλητικό σωματείο δεν εκπληρώσει το σκοπό της παραχώρησης εντός επταετίας από την έκδοση της απόφασης παραχώρησης ή αν αλλάξει ο σκοπός της παραχώρησης, χωρίς τη συναίνεση του Δήμου.

sdna.gr