Το σχέδιο της για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης παρουσίασε χθες Τρίτη η Νέα Δημοκρατία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Ο Κώστας Σκρέκας ως αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος άνοιξε τη συζήτηση στην οποία στη συνέχεια μίλησε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Τρικαλινός Βουλευτής τόνισε ότι η διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στις μεταφορές συνεισφέρει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που ενοχοποιούνται για την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας του πλανήτη και που με τη σειρά της ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή.
Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι «Σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα στην χώρα μας η κλιματική αλλαγή θα σημάνει τα επόμενα χρόνια μεγαλύτερες περιόδους ανομβρίας, περισσότερες τροπικές μέρες, περισσότερες μέρες με καύσωνα και άνοδο της στάθμης της θάλασσας μέχρι και μισό μέτρο μέχρι το 2050 μεταξύ άλλων.
Αυτά θα έχουν σημαντικές συνέπειες στην αγροτική παραγωγή όπου μέχρι και 60% των σημερινών καλλιεργούμενων εκτάσεων θα μετατραπούν σε ξερικές αν δεν προνοήσουμε για την άρδευσή τους και την εκμετάλλευση του βρόχινου νερού, σημαντικές παράκτιες τουριστικές ζώνες θα βουλιάξουν κάτω από το θαλασσινό νερό, περισσότερη ενέργεια θα είναι απαραίτητη για τον κλιματισμό των κτιρίων και των σπιτιών αφού θα είναι αφόρητες οι συνθήκες διαβίωσης στις τσιμεντουπόλεις όπου ζούμε.»