Ενδιαφέροντα μουσικά σχήματα θα εμφανιστούν στο διήμερο πρόγραμμα του 4ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων, με την παρουσία του Αλκίνου Ιωαννίδη να ξεχωρίζει.
Αναλυτικά:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ
Folk n’ Roll


Ethnik / Balkan Music Tribute Οι Folk n' Roll είναι μία ethnic-balkan μπάντα που αποτελείται από 7 μουσικούς, που είναι οι: Άκης Σιούτης (φωνητικά), Μιχάλης Πίπερης (ακορντεόν), Kώστας Χρήστου (σαξόφωνο), Νίκος Κυπριώτης (τρομπέτα), Mιχάλης Μπουγάς (κιθάρα), Γιάννης Παπανδρώνης (μπάσο) και (Σάμι Χάσμε), με έδρα τα Γιάννενα. Είναι ένα σχήμα το οποίο δημιουργήθηκε το 2011 με προσανατολισμό την μίξη διαφορετικών μουσικών πολιτισμών αλλά με έμφαση στην ελληνική παραδοσιακή κουλτούρα καθώς και στην βαλκανική. Ο μουσικός χαρακτηρισμός της μπάντας κυμαίνεται στα πλαίσια του πειραματισμού καθώς και της jazz fusion, rock, latin, reggae προσέγγισης με βαλκανικά και παραδοσιακά ερεθίσματα.
Απάντηση 42


Οι ΑΠΑΝΤΗΣΗ 42 σε ένα live αφιέρωμα σε Ξύλινα Σπαθιά και Τρύπες, στο οποίο συμμετέχουν μέλη των δύο γκρουπ. Οι ΑΠΑΝΤΗΣΗ 42 δηλαδή ο Χρήστος Τσαπράζης από τα Ξύλινα Σπαθιά, o Γιώργος Τόλιος από τις Τρύπες και ο Κώστας Πουλής, σ' ένα οπτικοακουστικό live αφιέρωμα στις δύο θρυλικές μπάντες της Θεσσαλονίκης, που σημάδεψαν με τον ήχο τους την Ελληνόφωνη ροκ σκηνή. Στο αφιέρωμα συμμετέχουν δύο μουσικοί που υπήρξαν μέλη στις δύο αυτές μπάντες, πράγμα που εγγυάται την εκ των έσω γνώση των μυστικών του ήχου τους και κυρίως, την αυθεντικότητα της συνταγής της ενέργειας που εκλύονταν στα live τους.
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
Χοές Νηφάλιες


Οι Χοές Νηφάλιες είναι μια μουσική παρέα η οποία αποτελείται από μουσικούς με διαφορετικές καταβολές αλλά με σημείο συνάντησης τον ελληνικό ήχο. Τραγούδια τα οποία έχουν την βάση τους σε ρυθμούς και μελωδίες της ελληνικής μουσικής παράδοσης, αλλά και ροκ στοιχεία συνθέτουν το πρόγραμμά του σχήματος. Το συγκρότημα αποτελούν oi: Χάρης Καραμπέρης (φωνή), Αλέξανδρος Σκουλής (ούτι, φλάουτο),Νάσια Κρανιά (φωνή), Στέργιος Χάτος (κρουστά), Βαγγέλης Ζαχαράκης (Φωνή, λαούτο, κιθάρα), Ερνέστος Λούκας (Κιθάρα, φλογέρα) και Δημήτρης Λατσάρας (κιθάρα).
Αλκίνοος Ιωαννίδης
Ο Αλκίνοος μόνος, χωρίς επί σκηνής συμμάχους, συχνά χωρίς μικρόφωνο, παίζει το παιγνίδι των τραγουδιών. Έτοιμος για όλα τα λάθη, τα φάλτσα, την αμηχανία, την ανοιχτοσύνη στα άπειρα ενδεχόμενα της στιγμής και της συνύπαρξης. Σαν παιδί που, παρατώντας το καινούργιο του δώρο (ένα υπερσύγχρονο διαστημόπλοιο με μπαταρίες, λαμπάκια, ήχους, εξωγήινους και λέιζερ βελάκια), αρπάζει ένα παλιό σκουπόξυλο και φέρνει βόλτα τον κόσμο τρεις φορές. Πρόκειται για συναυλίες ακρόασης αλλά και συμμετοχής. Πρωταγωνιστές, όπως πάντα, τα ίδια τα τραγούδια. Γυμνά, όπως γεννήθηκαν, ευάλωτα, αλλά και δυνατά όσο ποτέ, στέκονται μπροστά μας. Διηγούνται μιαν ιστορία, μια σκέψη, ένα περιστατικό, για να βιώσουν μαζί μας την κατάργηση της απόστασης, τη διεύρυνση του χρόνου, τη μετατροπή του μοναχικού σε συλλογικό, την προσωρινή αθανασία. Το πρόγραμμα αυτό έχει παρουσιαστεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε μικρούς χώρους, αλλά και σε χώρους πολλών χιλιάδων θέσεων, όπως το Θέατρο Λυκαβηττού και το Θέατρο Δάσους.
Οδοιπόροι της παράδοσης


Οι οδοιπόροι της παράδοσης αποτελούν μια όμορφη συντροφιά που σεργιανά στα μονοπάτια της δημοτικής παράδοσης του τόπου μας. Η μουσική κοιτίδα του οδοιπορικού τους είναι η Θεσσαλία και η Ήπειρος, τις οποίες πλαισιώνουν με γενναίες ματιές ανά την Ελλάδα. Η οικογένεια των οδοιπόρων της παράδοσης μεγάλωσε πρόσφατα ως εξής: Δημήτρης Τσιάκαλος τραγούδι, Κώστας Αναγνώστου κλαρίνο, Κωνσταντίνος Κατσογιαννος τραγούδι και λαούτο, Έλπι Μπέκα τραγούδι, Δέσποινα Πλαστάρα Τραγούδι και ακορντεόν, Μανώλης Καραβίδας βιολί και Γιάννης Καραμέτας κρουστά.