Με τέσσερις ενέργειες που κορυφώνονται με κινητοποίηση στη Λάρισα, οι κάτοικοι του Βαλτινού αντιδρούν έντονα σε εγκριθείσα μονάδα βιορευστών κοντά στο χωριό τους. Σε μαζικότατη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2017 στο χωριό, οι κάτοικοι ήταν κάθετοι: δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία μιας μονάδας, για την οποία η έγκριση της ΜΠΕ έχει γίνει μεν από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, αλλά αυτό συνέβη αντίθετα με 4 αποφάσεις των εκλεγμένων οργάνων της τοπικής κοινωνίας (Τοπική Κοινότητα, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας).
Οι  αποφάσεις είναι οι ακόλουθες:
1. Να εκδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις ενέργειες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
2. Να προβεί ο Δήμος σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την ακύρωση της απόφασης (όπως ήδη αναφέρεται σε επιστολή του Δημάρχου προς τον Συντονιστή της ΑΔ Θεσσαλίας)
3. Να διερευνηθεί η δυνατότητα ακύρωσης του μισθωτηρίου συμβολαίου
4. Να ενημερωθούν και τα διπλανά χωριά - και κυρίως το Δενδροχώρι που είναι πιο κοντά στην σχεδιαζόμενη επένδυση από το Βαλτινό -, προκειμένου να υπάρξει μαζική κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη Λάρισα.
Στην ουσία της σημερινής λαϊκής συνέλευσης, μετά την εισαγωγή στο θέμα από τον πρώην Δήμαρχο Καλλιδένδρου κ. Δημήτρη Τσιγάρα (ιστορικό, ενέργειες, επιστολή Δημάρχου και διερωτώμενος για την απουσία κάποιου από τους επενδυτές), ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου κινήθηκε σε 4 επίπεδα:
1. Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αγνοεί (και δεν αναφέρεται πουθενά) ότι η μονάδα είναι σε μικρότερη απόσταση από 500 μ. από αναγνωρισμένο μνημείο της φύσης, το δάσος φράξου της Παναγίας.
2. Το ΤΕΕ Μαγνησίας πρόσφατα, για αντίστοιχο έργο, έθετε σοβαρά ερωτήματα ως προς την ασφάλεια αυτών των εγκαταστάσεων
3. Η άδεια αυτή έχει βγει προς πώληση στο διαδίκτυο. Και αναρωτήθηκε: Ποιος άραγε  εγγυήθηκε για τη θετική έκβαση της υπόθεσης;
4. «Δεν θα ήμουν αρνητικός σε μία επένδυση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η οποία θα ενέπλεκε την τοπική οικονομία», σημείωσε. Αλλά ότι τόνισε ότι η συγκεκριμένη επένδυση αφορά σε καύση λαδιών που δεν θα παράγονται καν στην περιοχή μας (κραμβέλαια, φιοινικέλαια, λάδια κοκοφοίνικα και τηγανέλαια). Στην ουσία, επεσήμανε, απλώς θα έρχονται εδώ να κάψουν λάδια που θα εισάγουμε στη χώρα. Και τόνισε ότι, ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα, δεν έχουν τεθεί με νόμο τα όρια εκπομπής των μονάδων αυτών!
Τέλος, ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε ότι ο δήμος Τρικκαίων , όπως ήδη έχει δηλωθεί, θα αναλάβει όλες τις νόμιμες ενέργειες για την ακύρωση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Παρόντων, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Λάππα, των αντιδημάρχων κ.κ. Ελένης Πούλιου, Κώστα Ψύχου και του προέδρου της ΤΚ Βαλτινού κ. Δημ. Σταμούλη, τον λόγο έλαβαν εκπρόσωποι παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Ο κ. Γ. Καΐκης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μίλησε για τα νέα βάρη που πέφτουν στις πλάτες του λαού. Τόνισε ότι αυτή η επένδυση δεν θα προσφέρει τίποτε στην τοπική κοινωνία, παρά μόνο επιβάρυνση στο περιβάλλον αλλά και στην τσέπη των καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος. Και διευκρίνισε: Όσο κι αν ακουστεί ξύλινη γλώσσα, πρόκειται για τη μάχη του κεφαλαίου με τον λαό. Και τέτοιες αποφάσεις ανατρέπονται μόνο με μαζικές, λαϊκές αντιδράσεις, σημείωσε.
Ο κ. Δημήτρης Παπαθανασίου από τη «Φυσάει Κόντρα για την ανατροπή» ανέφερε ότι πιθανώς να μπορεί να ανατραπεί η όλη επένδυση, αν πειστεί ο ιδιοκτήτης του χωραφιού να ανακαλέσει το μισθωτήριο συμβόλαιο προς την εταιρία και προς την κατεύθυνση αυτή, θα βοηθήσει και ο ίδιος. Σημείωσε πάντως ότι θεωρεί ως πιο επικίνδυνο και από την ίδια τη μονάδα, το γεγονός ότι η αποκεντρωμένη παρέκαμψε τις θεσμικές αποφάσεις και εξέδωσε τη συγκεκριμένη απόφαση.
Οι δε ομιλίες των κατοίκων, σε όλους τους τόνους καταδείκνυαν την αντίθεσή τους με την σχεδιαζόμενη επένδυση.