Ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του χώρου της μόδας, ο Γάλλος σχεδιαστής Pierre Cardin, άφησε χθες Τρίτη σε ηλικία 98 ετών την τελευταία του πνοή στο αμερικανικό νοσοκομείο του Νεγί. 

Ο οραματιστής της μόδας που εμπνεύσθηκε από τα διαστημικά ταξίδια και την ουτοπία της δεκαετίας του 1960, ήταν ο πρώτος που προσφέρει φόρεμά του προς πώληση στο παρισινό πολυκατάστημα «Le Printemps», το 1962, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους υπόλοιπους σχεδιαστές υψηλής ραπτικής. 

Ο διάσημος μόδιστρος με θαυμαστές και φίλους ανά τον κόσμο, όπως αποδεικνύεται, είχε γνωριμίες και στα Τρίκαλα. 

Η γνωστή Τρικαλινή Έφη Παπαστύλου, επιχειρηματίας στον χώρο του επώνυμου ενδύματος πριν χρόνια στην πόλη των Τρικάλων, είχε την τύχη να συναντηθεί με τον Pierre Cardin τόσο στο Παρίσι όσο και στην Αθήνα. 

Θέλοντας να αποχαιρετίσει τον μέγαλο δημιουργό, σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook παραθέτει δύο φωτογραφικά ενσταντανέ από τις συναντήσεις της μαζί του. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: 

Ήταν ένας πραγματικός θρύλος που άλλαξε τον κόσμο της μόδας προς το καλύτερο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα γεωμετρικά του σχέδια. Ο Θεός να ευλογεί την οικογένειά του και να τους δίνει δύναμη και ελπίδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Λυπάμαι πολύ για την απώλειά σας, θα μας λείψει πολύ... Εδώ είμαι με τον κύριο Pierre Cardin στο Espace του στο Παρίσι. (Χειμώνας 2005).... Το δεύτερο καλοκαίρι 2009-10 Αθήνα... 😢

Πρέπει να είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά και δημιουργικά μυαλά του εικοστού αιώνα.

trikalaenimerosi.gr