Δεν τίθεται θέμα μείωσης του αριθμού των μαθητών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων αναφέρει στην απάντησή του προς το Δ.Σ. του Π.Σ. «Το Βαρούσι» ο διευθυντής της Π.Ε. Τρκάλων Χρήστος Μπουλούμπάσης. Στην απάντησή του, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «όχι μόνο δεν προχωρήσαμε στη μείωση των ορίων της εν λόγω εκπαιδευτικής περιφέρειας σε σχέση με τα προηγούμενα όρια, αλλά τα διευρύναμε». Αναλυτικά στην απάντησή του αναφέρει τα εξής: «Σε απάντηση του από 9-6-2016 δημοσιευμένου στα ΜΜΕ εγγράφου σας, σας ενημερώνουμε ότι οι πληροφορίες σας περί μείωσης των ορίων της εκπαιδευτικής περιφέρειας του 4ου Δημοτικού Σχολείου δεν αληθεύουν. Η αλήθεια είναι ότι με την υπ’ αριθμ. 2206/25-04-2016 πρόσφατη απόφασή μας όχι μόνο δεν προχωρήσαμε στη μείωση των ορίων της εν λόγω εκπαιδευτικής περιφέρειας σε σχέση με τα προηγούμενα όρια, αλλά τα διευρύναμε. Συνεπώς, δεν τίθεται θέμα μείωσης του αριθμού των μαθητών και των μαθητριών τουλάχιστον για τον λόγο που επικαλείστε. Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε ότι αν και βρισκόμαστε αρκετές ημέρες πριν τη λήξη των εγγραφών ο αριθμός των μαθητών και μαθητριών που έχουν ήδη εγγραφεί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο δεν δικαιολογεί καμιά ανησυχία.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπως σας διαβεβαιώσαμε και κατά την επίσκεψή σας στην υπηρεσία μας, στις προθέσεις μας είναι να διασφαλίσουμε τη συνεχή και αδιατάραχτη λειτουργία του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Αν για κάποιους συμβολικούς και ιστορικούς λόγους τίθεται θέμα περαιτέρω διεύρυνσης ή μετατόπισης των ορίων του εν  λόγω σχολείου και του 5ου Νηπιαγωγείου, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα το οποίο, όπως επίσης σας διαβεβαιώσαμε, βλέπουμε θετικά και μάλιστα ζητήσαμε τη συνεργασία σας.
Συνεπώς, δεν κατανοούμε το λόγο για τον οποίο, με τη δημοσίευση του εγγράφου σας, δίνετε συνέχεια σε ένα θέμα που η συνολική στάση της υπηρεσίας μας είναι εξαρχής απολύτως θετική και συνεργατική».