Αρκετά άστατος θα είναι ο καιρός την νέα εβδομάδα και στα Τρίκαλα.

Οι καιρικές συνθήκες θα χαρακτηρίζονται από αστάθεια, αφού αναμένονται βροχές και μπόρες, ενώ στα μισά της εβδομάδας η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 

Η Δευτέρα 7 Ιουνίου αναμένεται με καλό καιρό, με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και λίγα σύννεφα, που κυρίως το απόγευμα θα πυκνώσουν με πιθανότητα βροχής, καθώς θα επεκτείνεται η αστάθεια του καιρού από τα βόρεια της χώρας. 

Η θερμοκρασία, ωστόσο, παραμένει υψηλή για μία ακόμη ημέρα στα Τρίκαλα, με το θερμόμετρο να φτάνει το μεσημέρι μέχρι και τους 33 βαθμούς Κελσίου. 

Οι άνεμοι, από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, από αργά το μεσημέρι θα ενταθούν φτάνοντας μέχρι τα 4 μποφόρ. 

Από νωρίς το μεσημέρι θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα υψηλή συγκέντρωση σκόνης, ενώ χαμηλά θα είναι τα επίπεδα της γύρης. 

Γενική πρόγνωση - Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα 

Στα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και βαθμιαία στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια και μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα βόρεια.