Με μια ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook o δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρεται στη δύσκολη χθεσινή ημέρα και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τη δημοτική αρχή για να κρατηθούν ανοιχτοί οι βασικοί οδικοί άξονες. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ήταν δύσκολη ημέρα η χθεσινή… Και το παλέψαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε, με έναν στόλο μηχανημάτων που τελικά έφτασαν τα 25.
Από τις 03.00 τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο ο αντιδήμαρχος και οι υπηρεσιακοί, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τους βασικούς οδικούς άξονες στην πόλη και τα χωριά, ανοιχτούς. Η χιονόπτωση ήταν έντονη και παρότι καθαρίζαμε συνεχώς, οι δρόμοι ξαναγεμίζανε. Και συνεχίσαμε μέχρι αργά το βράδυ, καθαρίζοντας και ρίχνοντας αλάτι.
Παράλληλα ανοίγαμε από νωρίς κεντρικούς πεζοδρόμους, πλατείες και γέφυρες για να διευκολύνουμε την κίνηση των πεζών.
Σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα, οι κεντρικοί δρόμοι είναι καθαροί και προχωράμε στη διάνοιξη των υπολοίπων δρόμων.
Μερικές παρατηρήσεις…
Ως καθαρός δρόμος μετά από μισό μέτρο χιόνι, δεν μπορεί να είναι ο δρόμος που φαίνεται η άσφαλτος. Μέσα στην πόλη έχουμε χιλιάδες φρεάτια, τα οποία -αν οι λεπίδες των μηχανημάτων κατεβούν τελείως κάτω- θα διαλυθούν. Καθαρός είναι ο δρόμος που είναι βατός, κι ας έχει λίγο χιόνι.
Μην περιμένετε ο Δήμος να καθαρίσει ΟΛΑ τα πεζοδρόμια. Δεν προλαβαίναμε και δεν έπρεπε. Υπάρχει και προσωπική ευθύνη του καθενός μας.
Δεν με πειράζει τί ειπώθηκε από μία μειοψηφία μέσων ενημέρωσης για την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού μας. Δεν με ενδιαφέρει η γνώμη τους. Δεν τους έχω άλλωστε για κορόϊδα. Ελπίζω τουλάχιστον η χολή που έχυσαν, να… άξιζε τον κόπο; )
Αυτό που με στενοχωρεί μόνο είναι το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου, που δεν είναι υποχρεωμένοι να αντιλαμβάνονται τα πολιτικά παιχνίδια, εργάστηκαν πραγματικά με αυταπάρνηση υπό αντίξοες συνθήκες, και δεν άκουσαν μια καλή κουβέντα. Ας τους ευχαριστήσω εγώ τουλάχιστον, μαζί με όλους εσάς, την πλειοψηφία των δημοτών, που δείξατε και δείχνετε κατανόηση!»