Παρελθόν αποτελεί σιγά σιγά για τα Τρίκαλα η μεγαλύτερη θεομηνία των τελευταίων 40 ετών. Όπως σημειώνεται από το γραφείο Τύπου του Δήμου είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό, η μέγιστη ταχύτητα του ανέμου έφτασε τα 71 χλμ/ώρα. Γεγονός που αιτιολογεί την εκρίζωση τόσων δέντρων, αλλά και τη συγκέντρωση τόσων φερτών υλικών σε φρεάτια.
Πάντως η πόλη επανήλθε από το πρωί στους κανονικούς της ρυθμούς, με ελάχιστα σημεία να θυμίζουν τη χθεσινή θεομηνία. Κυρίως τη θύμιζαν τα συνεργεία του Δήμου (Δ/νση Καθαριότητας και Πρασίνου) και της ΔΕΥΑΤ, τα οποία εργάζονταν νυχθημερόν.
Συγκεκριμένα, τα συνεργεία του Δήμου καθάριζαν τα σημεία πτώσης δέντρων, είτε δρόμους που είχαν δεχθεί όγκους λάσπης από το Φρούριο ή τον Προφήτη Ηλία. Επίσης, άλλα συνεργεία κλάδευαν και απομάκρυναν δέντρα που ήταν επικίνδυνα για ανθρώπους, σε περιοχές, όπως η Λεπτοκαρυά, τα Κουτσομύλια, η Μπάρα, η οδός Καλαμπάκας. Ο δε πλάτανος που εκριζώθηκε μονομιάς στη κεντρική πλατεία, είχε απομακρυνθεί από τον πρωί και γίνονταν εργασίες για την επούλωση των ζημιών που προκάλεσε. Σημειώνεται, ακόμη, ότι το συγκεκριμένο δέντρο είχε πολύ πρόσφατα κλαδευτεί, μετά τη σχετική ενέργεια του Δήμου, ακριβώς για να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα.


Ταυτοχρόνως, τα συνεργεία της ΔΕΥΑΤ είχαν από χθες το βράδυ διπλό ρόλο. Ο ένας, η προσπάθεια να επανέλθει η υδροδότηση, αφού σε σημεία της πόλης – κυρίως –περιφερειακά – η διακοπή ρεύματος είχε οδηγήσει σε μη λειτουργία τις γεωτρήσεις. Οι βλάβες αποκαταστάθηκαν σταδιακά, η υδροδότηση επανήλθε, εκτός από μια καθυστέρηση στα Ρόγγια και τον Διπόταμο, όπου αναμενόταν να επιλυθεί το πρόβλημα μέχρι το μεσημέρι. Ο άλλος ρόλος των συνεργείων της ΔΕΥΑΤ ήταν ο καθαρισμός των φρεατίων, ορισμένα χρειάζονταν περισσότερο καθαρισμό. Όμως, μετά την πρώτη νεροποντή, ήταν πολύ λίγα αυτά που δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα. Σημειώνεται, επίσης, ότι μετά την πρώτη καταιγίδα και τον πολύ δυνατό άνεμο, πολύ μεγάλος όγκος φύλλων που έπεσαν, αύξησαν τα προβλήματα. Είναι δεδομένο ότι, πλέον, οφείλουν να γίνουν πιο γρήγορα βήματα στη ολοκλήρωση της μελέτης για τις περιοχές της Μπάρας και της Ομόνοιας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται παρόμοιες καταστάσεις χωρίς προβλήματα.
Παρ’ όλη αυτή την πρωτοφανή θεομηνία, οι συντονισμένες ενέργειες του Δήμου και η άμεση επέμβαση του προσωπικού στα κρίσιμα σημεία, μείωσαν στο ελάχιστο τα προβλήματα. Ο Δήμος Τρικκαίων, διά του Δημάρχου κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, εκφράζει τις ευχαριστίες του στο προσωπικό του Δήμου και της ΔΕΥΑΤ, για την άμεση και συνεχή παρέμβασή τους., Επίσης, στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων και της ΔΕΗ, για τη συνεργασία, τη συνεχή επικοινωνία και παρέμβαση.
Κυρίως, όμως, ευχαριστεί τους τρικαλινούς πολίτες, οι οποίοι άμεσα συνέδραμαν το έργο του καθαρισμού φρεατίων. Παρείχαν με τον τρόπο αυτόν βοήθεια και σε άλλους συμπολίτες, αφού το προσωπικό της ΔΕΥΑΤ δεν ήταν διασκορπισμένο σε πολλά σημεία και έτσι επιλύονταν σοβαρότερα προβλήματα που ανέκυπταν.