O Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος «Rossonero» σε ανακοίνωση του για τον πόλεμο στην Ουκρανία αναφέρει τα εξής:

"Ο πόλεμος στην Ουκρανία (και οπουδήποτε αλλού) είναι όλεθρος, θάνατος, οικονομική καταστροφή και γενικευμένη αποσταθεροποίηση. Το βαρύτερο τίμημα θα το πληρώσουν οι «από κάτω», όπως συμβαίνει πάντοτε με τους ανταγωνισμούς των «από πάνω».

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μια βάρβαρη ιμπεριαλιστική ενέργεια. Το εθνικιστικό διάγγελμα του Πούτιν κατέδειξε τη μεγαλοϊδεατική αυτοκρατορική λογική του. Καλό είναι να θυμόμαστε πάντοτε ότι μπορεί ο αμερικάνικος να είναι ο πιο επικίνδυνος ιμπεριαλισμός, αλλά δεν είναι ο μοναδικός.

Είναι προφανές ότι βαριά ευθύνη για την αιματοχυσία έχουν τόσο η Δύση όσο και η κυβέρνηση του Κιέβου. Η τυχοδιωκτική επέκταση του ΝΑΤΟ μέχρι τα ρωσικά σύνορα, η γεωπολιτική περικύκλωση της Ρωσίας, η συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων της ρωσικής κοινότητας της Ουκρανίας και η απροθυμία εύρεσης μιας συμβιβαστικής λύσης άνοιξαν τον δρόμο στη σύρραξη.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ανοίγει κι επισήμως την αυλαία σε μια νέα εποχή. Μια εποχή όπου η ευθεία αμφισβήτηση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού από άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θα προκαλέσει νέες απειλές για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία των λαών. Η χρήση στρατιωτικής βίας στις διακρατικές σχέσεις θα γίνει ακόμα πιο συχνή, ενώ τα σύνορα μόνο απαραβίαστα δεν θα είναι.

Ο αγώνας για την ειρήνη πρέπει να γίνει βασική προτεραιότητα. Για να μην είναι αυτός ο αγώνας μόνον ένα σύνθημα αλλά να έχει πολιτικό περιεχόμενο, πρέπει να στρέφεται -στη χώρα μας, σήμερα-και ενάντια στον εγχώριο μιλιταρισμό, τον τυχοδιωκτισμό της εγχώριας εξωτερικής πολιτικής, τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Την ώρα που το αίμα χύνεται άφθονο στην Ουκρανία, είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο να πούμε βροντερό «όχι» στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, τον μιλιταρισμό, τον εθνικισμό και στη λογική της επιβολής στις διεθνείς σχέσεις. Αν θες την ειρήνη μην προετοιμάζεσαι για πόλεμο, αλλά αγωνίσου γι΄ αυτήν! Να σταθούμε αλληλέγγυοι/ ες στους πρόσφυγες αυτού του πολέμου – όπως κάθε πολέμου.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/2ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Καμία ελληνική συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

Να κλείσουν οι βάσεις, έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ."